Eikö posti näy oikein? Katso se tästä.
Off Grid Adventures
NAVITAS AJASSA 1/2022
Valoisaa vuotta 2022!

Tässä uutiskirjeessä:
 • Kuukauden yritystarina: Rakkaudella Emilia
 • Asuntokampanjat Varkauteen töihin tuleville 
 • Varkauden kaupungin kesätyötuki yrityksille  
 • Tuore seutukaupunkihanke tukee yrityksiä kansainvälisissä rekrytoinneissa
 • SOPIEN 2.0 - tukea sote-alan liiketoiminnan ja digitalisaation kehitykseen
 • KESTO-hanke sai lisäaikaa helmikuun loppuun
 • Hurraa Ura! peruuntuu tältä vuodelta - työelämätapahtuma järjestetään seuraavan kerran helmikuussa 2023 
 • Huijausviestejä Navitas Yrityspalveluiden nimissä
 • Tasokasta toimitilaa ja laadukkaita kokouspalveluita Varkaudessa!

Tulevat tilaisuudet ja tapahtumat:
 • SOPIEN 2.0: Kotityöpalveluwebinaari 10.2.2022
 • ELY-keskus: Yrityksen kehittämisavustuksen hakuinfo 14.2.2022 (Pohjois-Savo)

Mukavia lukuhetkiä,
Navitas Yrityspalvelut

Kuukauden yritystarina:
Rakkaudella Emilia

WithLoveEmilian yrittäjä Emilia Ojala on iloinen. Yritys on juuri muuttanut uusiin, isompiin toimitiloihin Kauppakadulla.

– Edelliset tilat olivat pienemmät, nyt tilaa on huomattavasti enemmän. Myymälä ja tuotantotilapuoli ovat molemmat hyvän kokoiset, iloitsee yrittäjä.

– Tämä mahdollistaa myös laajemman tuotevalikoiman ottamisen myyntiin ja esimerkiksi erilaisten tilaisuuksien järjestämisen, kertoo Ojala. Uutta toimintaa onkin tulossa jo heti ensi kuussa.

– Bujoilu eli bullet journaling on saavuttanut suosiota myös Suomessa ja on erityisen suosittua etenkin nuorten aikuisten ja teinien keskuudessa. Järjestän ensimmäisen bujoilutuokion 26.2. ja ilmoittautuneita on tullut jo tosi hyvin, kertoo Ojala tyytyväisenä.

WithLoveEmilia on vielä varsin nuori yritys.

– Olen tehnyt ponnareita 2020 vuoden heinäkuusta lähtien ja toimin alkuun Etsy-verkkokauppa-alustan kautta. Maaliskuussa 2021 perustin sitten toiminimen ja pian sen jälkeen aloin etsiä toimitiloja, koska kotiin ei enää mahtunut, naurahtaa yrittäjä.
Lue koko yritystarina (navitas.fi)
Paikallisia yrityksiä ja yrittäjiä esiin!

Kuukausittaisessa juttusarjassa esittelemme kotikaupunkimme palveluita ja yrittäjiä niiden takana. Tarkoituksena on tuoda tarinoin näkyville alueellista osaamista, yritystoimintaa ja palveluita. Käytetään paikallisia palveluita ja tuetaan alueellista yritystoimintaa!

Oletko tulossa töihin Varkauteen? Vaihtokauppana asut edullisesti, jopa ilmaiseksi

Varkauden kaupunki, Wartalo Kodit Oy sekä Navitas Yrityspalvelut yhteistyössä tarjoavat edullista asumista kaupunkiin töihin, kesätöihin tai harjoitteluun tuleville.

Kaupunkiin töihin tuleville tarjoamme:


Tarjous on voimassa varkautelaiseen yritykseen tai Varkauden kaupungille töihin tulevalle henkilölle, jonka nykyinen asuinpaikka on Keski-Savon (Joroinen, Leppävirta, Pieksämäki, Varkaus) ulkopuolella. Edellytämme vähintään 6 kk:n määräaikaista vuokrasopimusta, kotiosoitteen muuttamista Varkauteen sekä työsuhteen todentamista vuokrasopimusta tehtäessä. Kampanja-aika 31.12.2022 saakka.

Hae asuntoa täältä. Kirjoita hakemuksen lisätietokenttään koodi: 3kk.

Voit tutustua jo etukäteen vapaaseen asuntotarjontaan
tästä linkistä.


Tarjoamme Varkauteen kesätöihin tuleville asuntoja hintaan 150 euroa/kuukausi/henkilö. Tarjous on voimassa varkautelaiseen yritykseen kesätöihin tuleville henkilöille, joiden nykyinen asuinpaikka on Keski-Savon (Joroinen, Leppävirta, Pieksämäki, Varkaus) ulkopuolella. Edellytämme työsuhteen todentamista vuokrasopimusta tehtäessä. Voit asua kampanjahinnalla ajalla 1.5.-30.9.2022.


Kaikkiin 30.6.2022 mennessä solmittuihin vuokrasopimuksiin lahjaksi Savon kinon leffaliput kahdelle!

Kaikkiin Wartalo Kotien huoneistoihin sisältyy nopea 50 Mt kuituliittymä!

Varkauden kaupungilta kesätyötukea varkautelaisten nuorten työllistämiseen

Varkauden kaupunki tukee seudun työnantajia (Varkaus, Leppävirta, Joroinen, Heinävesi) kesätyöntekijöiden palkkaamisessa kesätyötuella. Tukea voi saada varkautelaisen oppilaitoksessa opiskelevan 17–24-vuotiaan nuoren ja kevään 2022 ylioppilaan palkkaamiseen. 

Kesätyöpaikkatuki on haettavissa ajalla 16.1. 31.5.2022. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. 

Tuen tarkemmat ehdot ja hakulomakkeet löytyvät Varkauden kaupungin verkkosivuilta.

Tuore seutukaupunkihanke tukee yrityksiä kansainvälisissä rekrytoinneissa 

Navitas Kehitys Oy on osatoteuttajana mukana vuoden alussa käynnistyneessä Kansainvälisten rekrytointien tukeminen ja yritysten rekrytointivalmiuksien kehittäminen -hankkeessa.

Osaajapula on seutukaupunkien yhteinen haaste, joka rajoittaa jo nyt yritysten kasvua ja liiketoiminnan kehittymistä. Osaavan työvoiman saatavuuden turvaamiseksi tarvitaan uudenlaisia käytännön toimia, joilla työvoiman kysyntää ja tarjontaa saataisiin lähemmäksi toisiaan. Myös seutukaupunkien, yritysten ja koulutusjärjestäjien välistä yhteistyötä on lisättävä.

Vuoden alussa käynnistynyt seutukaupunkien yhteishanke pyrkii löytämään ratkaisuja työvoimapulaan vauhdittamalla työ- ja koulutusperäistä maahanmuuttoa. Tarkoituksena on kehittää yritysten kansainvälisten rekrytointien osaamista, jotta yritysten valmiudet rekrytoida ja vastaanottaa kansainvälistä työvoimaa vahvistuvat. 

Hanketta hallinnoi Yrityssalo ja hankkeessa on mukana kaiken kaikkiaan 26 seutukaupunkia kahdeksan eri ELY-keskuksen alueella. 1,5-vuotista hanketta rahoittaa Etelä-Pohjanmaan liitto (AKKE-rahoitus). 
 

Lisätietoja:
Eve Antikainen
projektipäällikkö
Kansainvälisten rekrytointien tukeminen ja yritysten rekrytointivalmiuksien kehittäminen
Navitas Yrityspalvelut
eve.antikainen@navitas.fi     
040 309 2263

 
Toimitko SOTE-alalla, kaipaatko apua liiketoimintasi ja digitalisaation kehitykseen?

SOPIEN 2.0 -hankkeessa valmennetaan monipuolisesti sote-alan ja siihen liittyvien tukipalveluyritysten, järjestöjen sekä julkisten toimijoiden yhteistyöhenkilöitä Pohjois- ja Etelä-Savon, Keski-Suomen ja Pohjois-Karjalan alueella. Kattavassa koulutustarjonnassa on mukana mm. juridiikkaa, tietosuojaa, digi- ja somemarkkinointia.

Saat apua verkostoitumiseen ja oman liiketoiminnan kehittämiseen, alan kouluttajiemme ja asiantuntijoidemme avulla. Hankkeessa on mukana jo yli 100 Y-tunnusta. Verkostoidu alan toimijoiden kanssa yli maakuntarajojen!

Koulutuksiin osallistuminen verkossa. Kaikki koulutukset katsottavissa myös tallenteena, kuukauden ajan koulutuspäivästä. Hankkeen koulutuksia voit hyödyntää myös henkilöstön täydennyskoulutuksina ja ne ovat koulutusvähennyskelpoisia. Hankkeesta saat ajankohtaista tietoa sote-alan kehittymisestä, palveluinnovaatioista ja digitaalisista ratkaisuista. 

Katso koko kevään kattava koulutustarjonta tästä (navitas.fi)


Lisätietoja:
Katja Niiranen 
(sijaisuus) 
Sopien 2.0
Navitas Yrityspalvelut
katja.niiranen@navitas.fi     
044 720 9395

 
SOPIEN 2.0: Kotityöpalveluwebinaari 10.2.2022 

Aika: to 10.2.2022 klo 17:0019:00
Paikka: Verkossa

Kotipalvelut ovat tärkeä osa uusia Hyvinvointialueita. Tilaisuudessa kuulet näkemyksiä tulevaisuudesta niin valmistelijoiden kuin yritysten näkökulmasta. Kaikille avoin ja maksuton tilaisuus! 
 
Lisätiedot ja ilmoittautuminen (navitas.tapahtumakalenterit.fi)
KESTO-hanke sai lisäaikaa helmikuun loppuun

Pohjois-Savon liitto myönsi Kestävän energiankäytön, materiaalitehokkuuden ja ilmaston seudullinen toimintasuunnitelma (KESTO) -hankkeelle jatkoaikaa helmikuun 2022 loppuun saakka. Alkuperäisen suunnitelman mukaan hanke olisi päättynyt vuodenvaihteessa.

KESTO-hankkeen päätavoitteena on ollut laatia seudulliset ilmasto-ohjelmat ja kuntakohtaiset ilmaston toimintasuunnitelmat Keski-Savoon, Siilinjärvelle ja Ylä-Savoon. Viimeisen kahden vuoden aikana ilmastotyö on saatu hyvään vauhtiin yhdeksässä hankekunnassa ja hankkeen tärkeimmät tavoitteet on saavutettu.

Myönnetyllä jatkoajalla keskitytään erityisesti ilmastoviestintään ja hanketuloksista tiedottamiseen. Helmikuun loppuun asti hankkeessa työskentelee projektipäällikkö Laura Leppäsen lisäksi projektiassistentti Tiina Rajamäki. Ylä-Savon projektivastaava Kirsi Savolainen on puikoissa tammikuun loppuun saakka.
Hurraa Ura! peruuntuu tältä vuodelta - työelämätapahtuma järjestetään seuraavan kerran helmikuussa 2023

Hurraa Ura! -työelämätapahtuma peruuntuu tältä vuodelta koronavirustilanteesta johtuen. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää Sakkyn Varkauden kampuksella torstaina 24. helmikuuta.

Hurraa Ura! on paikallisesti suurin työelämätapahtuma, joka kerää vuosittain yhteen kymmeniä näytteilleasettajia ja satoja kävijöitä. Sen tarkoituksena on nostaa esiin työn, yrittäjyyden ja kouluttautumisen mahdollisuuksia Varkaudessa ja lähialueilla. Tapahtuma on ollut tuttu näky Varkauden työllisyysviikon ohjelmassa vuodesta 2019. Ajankohdaltaan se tukee kevään yhteishakua sekä työpaikkojen lisäksi kesätyöpaikkojen markkinointia.

Nyt peruuntuneen tapahtuman tilalle ei ole tulossa varsinaista korvaavaa tilaisuutta. Jotain pientä aiheeseen liittyvää on kuitenkin luvassa, sillä aueemme avoimet työ-, harjoittelu- ja opiskelumahdollisuudet ansaitsevat tulla näkyville. Tästä kerromme lisää pian osoitteessa www.hurraaura.fi
Hakuinfo: yrityksen kehittämisavustus uudella ohjelmakaudella - mikä muuttuu?

Aika: ma 14.2.2022 klo 10.00–11.30
Paikka: Teams  

Etelä-Savon ELY-keskus järjestää hakuinfon Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 Suomen rakennerahasto-ohjelman yrityksen kehittämisavustuksesta.

Hakuinfo on tarkoitettu Pohjois-Savon maakunnan pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka aikovat kehittää toimintaansa.  
Lue lisää (ely-keskus.fi)
Huijausviestejä Navitas Yrityspalveluiden nimissä

Navitas Yrityspalveluiden työntekijän nimissä on lähetetty huijausviestejä, joissa pyydetään avaamaan viestin liitteenä oleva valelasku Microsoft-tunnuksia käyttäen. Sähköpostiosoite kaapattiin perjantaina 21.1.2022. Huijausviestejä lähti työntekijän osoitekirjassa oleville yhteystiedoille, kunnes palveluntarjoaja esti automaattisesti viestien lähetyksen. 

Asianosaisiin on oltu yhteydessä ja asiaa selvitetään parhaillaan ICT-palveluntarjoajamme kanssa. Pahoittelemme tapahtunutta. 
Lue lisää (navitas.fi)

Lisää tapahtumia tapahtumakalenterissamme!
Kiitos mielenkiinnostasi ja yhteistyöstä.


Seuraava uutiskirjeemme ilmestyy helmikuussa.

#yhdessä #varkaudessa #rohkeasti© 2022 Navitas News
Navitas Kehitys Oy · Wredenkatu 8 · Varkaus FI-78250
 Sait tämän viestin koska sähköpostiosoitteesi on postituslistallamme.

Navitas Yrityspalvelut

Wredenkatu 2, Varkaus, 78201

Unsubscribe - Unsubscribe Preferences