Eikö posti näy oikein? Katso se tästä.
Off Grid Adventures
NAVITAS AJASSA 2/2022
Kevättä kohti

Tässä uutiskirjeessä:
  • Anne Matilainen projektijohtajaksi Sopien 2.0 -hankkeeseen
  • Keski-Savossa selvitettiin liikkumisen sujuvuutta 
  • Uutta virtaa yritykseen - hae mukaan maksuttomaan sparraukseen!

Tulevat tilaisuudet ja tapahtumat:
  • Tule mukaan Pohjois-Savon Energiaklusteriin 22.2.2022 
  • Savon Yrittäjien Omistajanvaihdoswebinaari: Yrittäjäksi yritysostolla 23.2.2022  
  • Vanha Varkaus -verkoston työpaja 3: Matkakertomuksista tekoihin 1.3.2022 
  • Navitas Aamukahvit 2.3.2022 - Tie menestykseen 
  • AMOS-hankkeen maksuttomat koulutukset työyhteisöille 

Navitas Yrityspalveluiden kaikki yritystilaisuudet näet tapahtumakalenteristamme!

Mukavia lukuhetkiä,
Navitas Yrityspalvelut


Navitas Aamukahvit - Tie menestykseen

Aika: ke 2.3.2022 klo 8.00–10.30
Paikka: Ankkuri-kokoustila, Navitas 1 (Wredenkatu 2, Varkaus)

Jo perinteeksi muodostuneet Navitas Aamukahvit palaavat koronatauon jälkeen. Maaliskuun aamukahvien teemana on yrittäjän resilienssi, motivaatio ja epävarmuuden sietokyky. Kuinka voittaa koronaväsymys? 

Luvassa on myös tuttuun tapaan verkostoitumista ja keskustelua. Tilaisuus järjestetään yhdessä Uusyrityskeskus Wäläkyn ja Tie menestykseen -hankkeen kanssa. 

Maksuttomille aamukahveille ovat tervetulleita kaikki yrittäjyydestä kiinnostuneet, yrittäjät, yrittäjähenkiset ja yrittäjien kanssa toimivat tahot. 

Ilmoittaudu 28.2. mennessä (navitas.tapahtumakalenterit.fi)
Anne Matilainen projektijohtajaksi Sopien 2.0 -hankkeeseen

Sopien 2.0 -hankkeen uutena projektijohtajana aloitti helmikuun taitteessa Anne Matilainen. Tehtävässään Matilainen vastaa koko hankkeen koordinoinnista ja toteutuksesta. Projektijohtajan tehtäviin kuuluu myös Keski-Savon alueen sekä mukana olevien Etelä-Savon kuntien yritysten parissa tehtävä kenttä- ja kehittämistyö.

Sopien 2.0 on Matilaiselle ennestään tuttu, sillä hän toimi hankkeessa Ylä-Savon alueen yrityskehittäjänä viime syksystä.

– Meillä on hyvä porukka ja tekemisen meininki, hän kehuu. 

Matilaisen pitkään työhistoriaan mahtuu monenlaista.

– Ensimmäisen palkkani hankin kaksitoistavuotiaana mansikkapellolta. Ensimmäisten jatko-opiskelujeni jälkeen toimin mm. ravintolapäällikkönä yliopisto Snellmaniassa. Jatko-opintojen jälkeen aloitin toimistosihteerinä ja omavalvontavastaavana elintarviketeollisuudessa, jossa sain seurata pienen yrityksen kasvua konserniksi yritysostojen myötä. Samalla myös työnkuvani laajenivat konsernin toimistopäälliköksi sekä laatupäälliköksi ja luomuvastaavaksi.

Elintarviketeollisuudesta Matilainen siirtyi järjestömaailmaan maakunnan ja myöhemmin kahden maakunnan alueella toimivan yhdistyksen toiminnanjohtajaksi vastaten myös yritystoiminnasta toimitusjohtajana.

– Sote-alaan tutustuin tehdessäni laadunhallinnan työkaluja ja ympäristöasioita valtakunnallisesti laatuasioista palkitulle toimijalle.

– Vapaa-aikaani täydennän osaamistani opiskellen. Välillä innostun neulomisesta ja kesäisin harrastan pienimuotoista kokeellista hyötyviljelyä vaihtelevalla menestyksellä. Tärkeä osa päivääni ovat myös lenkit koirani kanssa.

Anne Matilainen
Projektijohtaja, Sopien 2.0 -hanke
puh. 044 792 2639
anne.matilainen@navitas.fi
Tule mukaan Pohjois-Savon Energiaklusteriin!

Aika: ti 22.2.2022 klo 14:3016:00
Paikka: Teams 

Lainsäädäntö, EU- ja valtionpolitiikka ohjaavat yritysten liiketoimintaa vähähiilisemmäksi. Energiatehokkuuteen, energianvarastointiin, uusiin joustaviin energianjakelujärjestelmiin sekä energiatuotannon hybridimalleihin kytkeytyy myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia. 

Pohjois-Savon Energiaklusterin toiminta vahvistaa erityisesti maakunnan energia-alan uudistumista ja kilpailukykyä sekä tukee uuden liiketoiminnan syntymistä. Tilaisuudessa tutustutaan muun muassa klusterin palveluihin sekä kuullaan case-esimerkkinä EnergyVaasan puheenvuoro klusteritoiminnan hyödyistä yrityksille. Tervetuloa kuulemaan, mistä klusterissa on kyse ja miksi kannattaa tulla mukaan! 

Lisätietoja klusterista: www.energyclusternorthsavo.fi   

Ohjelma ja ilmoittautuminen (navitas.tapahtumakalenterit.fi)
Keski-Savossa selvitettiin liikkumisen sujuvuutta 

EAKR-rahoitteinen KESTO-hanke teetti viime vuoden lopussa Keski-Savon kuntien tarpeesta ulkopuolisen selvityksen, jossa kartoitettiin liikkumisen nykytilannetta ja annettiin kehittämisehdotuksia palveluiden parantamiseksi. Tarkoituksena oli etsiä keinoja, joilla alueen liikenteen päästöjä voitaisiin vähentää matkaketjujen kehittämisen näkökulmasta.

Selvitys tarjoaa pieniä ja suuria toimenpiteitä seudun liikkumisen palveluiden ja keskeisten solmukohtien kehittämiseksi. Selvityksessä kehotetaan panostamaan esimerkiksi liityntäpysäköintimahdollisuuksiin, reittiopaspalveluihin, matkustajainformaatioon sekä Kuopio-Varkaus-pendelöintiyhteyteen.

Selvitys poiki jo merkittäviä parannuksia Kuopion ja Varkauden väliseen työmatkaliikenteeseen. Myös muihin selvityksen kehittämisehdotuksiin on reagoitu, ja esimerkiksi matkustajainformaatiota pyritään kehittämään kuntien yhteistyöllä.

Liikkumisen sujuvuus Keski-Savossa -selvitys on luettavissa kokonaisuudessaan Navitas Yrityspalveluiden sivuilla (pdf). 
Lue lisää (navitas.fi)
Vanha Varkaus -verkoston työpaja 3: Matkakertomuksista tekoihin

Aika: ti 1.3.2022 klo 13.00–16.00
Paikka: Ravintola Kaks Ruusua 

Vanha Varkaus – Uusi suunta -hankkeen työpajasarja lähenee loppuaan. Koronan vuoksi tammikuussa järjestettiin ylimääräinen etäpaja, jossa haettiin inspiraatioita maailmalta ja muualta Suomesta sekä perehdyttiin Business Model Canvasiin. Työpajasarjan viimeinen osa, ”Matkakertomuksista tekoihin”, järjestetään tiistaina 1. päivä maaliskuuta klo 13–16 Kaks Ruusua -ravintolassa. Onko sinulla tuote tai palvelu, jonka voisit tuoda Vanha Varkaus -alueelle? Tuo se paketoitavaksi yhteiseen pöytään työpajassa!

 Ilmoittautumiset bit.ly/matkailupaketit.


Onko työyhteisösi monikulttuurinen? Suunnitellaanko teillä kansainvälistä rekrytointia?

Kaipaatko vinkkejä siihen, miten puhut selkeää suomea maahanmuuttaneen opiskelijan tai työkaverin kanssa? Pohditko kulttuurierojen vaikutusta työyhteisössäsi?

Ammattiosaajat maailmalta (AMOS) -hanke tarjoaa työyhteisöllenne maksuttoman kahden tunnin koulutuksen, jossa on kaksi osaa:
Selkeää suomea työpaikalla (1 t) ja Työkaverina maahanmuuttanut (1 t).

Koulutusaikataulu
pe 4.3.2022 klo 8–10: Logistiikka-ala 
to 17.3.2022  klo 13–15:  Sosiaali- ja terveysala  
ti 29.3.2022  klo 14–16: Puhtauspalveluala  
to 14.4.2022 klo 8–10: Rakennusala 
ti 26.4.2022  klo 14–16: Puhtauspalveluala; matkailu-, ravitsemis- ja
talousala 
to 12.5.2022 klo 13–15: Sosiaali- ja terveysala  
ti 24.5.2022  klo 12–14 Liiketalous

Koulutus järjestetään Teamsissa. Se sopii kaikille työyhteisön jäsenille – myös esihenkilöille, työpaikkaohjaajille ja mentoreille. Eri koulutuskerrat on räätälöity sopiviksi eri toimialoille. Voit kuitenkin osallistua mihin tahansa koulutuskertaan. Koulutuksen tarjoaa Ammattiosaajat maailmalta (AMOS) -hanke. 

Katso lisätietoa ja ilmoittaudu osoitteessa amospiste.fi.
Voit myös kysyä lisää kouluttaja Sanna Räsäseltä, puh. 044 785 4943, sanna.rasanen@sakky.fi.

Ammattiosaajat maailmalta (AMOS) on Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tukema kehittämishanke (2020–2022). Kehitämme ammatillista koulutusta huomioiden sekä maahanmuuttajaopiskelijoiden että yritysten tarpeet.
Yrittäjäksi yritysostolla -webinaari 23.2.2022

Aika: ke 23.2.2022 klo 9:00–10:00
Paikka: Teams

Savon Yrittäjien suosittu Jatkis omistajanvaihdoswebinaarisarja jatkuu helmikuussa. Kauden aloituswebinaarissa vertaillaan yrityksen ostamisen ja yrityksen perustamisen mahdollisuuksia ja haasteita ja kerrotaan, millaista tukea uusyrityskeskus tarjoaa yrityksen ostamista suunnittelevalle. Puhujana Kuopionseudun Uusyrityskeskuksen toimitusjohtaja Tarja Pöyhönen.

Savon Yrittäjien Jatkis Omistajaksi Ostamalla – Onnistuneita omistajanvaihdoksia Pohjois-Savossa -omistajavaihdospalvelu tarjoaa asiantuntijatukea omistajanvaihdosprosessin eri vaiheisiin yhteistyössä Pohjois-Savon kuntien/kehitysyhtiöiden yritysasiantuntijoiden sekä yksityisten asiantuntijoiden kanssa.
Ilmoittaudu webinaariin (webropolsurveys.com)
Uutta virtaa yritykseen - hae mukaan maksuttomaan sparraukseen!

Kasvu Openin maksuttomassa Kasvupolku® -sparrauksessa sparrataan yritysten liiketoimintaa, ratkaistaan kasvuhaasteita ja tehostetaan verkostoitumista. 

Kasvupolku® on alueellinen tai toimialakohtainen ohjelmakokonaisuus, joka sisältää 2-3 tapahtumapäivää ja digitaalista työskentelyä oman aikataulun mukaan. Ohjelmat ovat maksuttomia. 

Tutustu Kasvupolkuihin ja hae mukaan: www.kasvuopen.fi/kasvupolut

Lisää tapahtumia tapahtumakalenterissamme!
Kiitos mielenkiinnostasi ja yhteistyöstä.


Seuraava uutiskirjeemme ilmestyy maaliskuussa.

#yhdessä #varkaudessa #rohkeasti© 2022 Navitas News
Navitas Kehitys Oy · Wredenkatu 8 · Varkaus FI-78250
 Sait tämän viestin koska sähköpostiosoitteesi on postituslistallamme.

Navitas Yrityspalvelut

Wredenkatu 2, Varkaus, 78201

Unsubscribe - Unsubscribe Preferences