Eikö posti näy oikein? Katso se tästä.
Off Grid Adventures
NAVITAS AJASSA 3/2022
Hyvää alkanutta kevättä

Tässä uutiskirjeessä:
 • Uusi Keski-Savon rahasto tukee alueen yritysten kehitystä ja kasvua    
 • Yrityksen kehittämisavustuksen haku avautui Itä-Suomessa 
 • Varkauden ja lähialueiden opiskelu- ja kesätyömahdollisuudet esillä videolla
 • Vanha Varkaus - Uusi suunta -hankkeen kuulumisia
 • Maksutonta markkinoinnin ja viestinnän koulutusta pienyrittäjille Pohjois-Savossa 

Tulevat tapahtumat ja tilaisuudet:
 • Teknologiateollisuuden näkymät -webinaari 21.3.2022 
 • Team Finland -päivä yrityksille Varkaudessa 30.3.2022
 • Navitas Aamukahvit - Vastuullisuus kilpailuetuna, esimerkkinä Dream Circus Oy 6.4.2022 
 • Tahko Ski Lift Pitch 6.–7.4.2022

Navitas Yrityspalveluiden kaikki yritystilaisuudet näet tapahtumakalenteristamme!

Mukavia lukuhetkiä,
Navitas Yrityspalvelut


Navitas Aamukahvit - Vastuullisuus kilpailuetuna, esimerkkinä Dream Circus Oy

Aika: ke 6.4.2022 klo 8.00–10.30
Paikka: Mestarintie 1, Varkaus, Ravintola Kokkimestari ja Dream Circus Oy:n toimitilat

Huhtikuussa Navitas Aamukahvit järjestetään hieman uudenlaisella kattauksella. Kahvittelun ja verkostoitumisen lisäksi luvassa on nyt myös yritysvierailu Dream Circus Oy:n tiloissa!

Tällä kertaa tilaisuuden teemana on vastuullisuus. Kuulemme, kuinka vastuullisuus näkyy Dream Circus Oy:n toiminnassa ja millaista merkitystä tehdyillä valinnoilla oli esimerkiksi äitiyspakkauksen toimittajavalinnoissa. 

Tilaisuus järjestetään yhdessä Pohjois-Savon Business Centerin ja Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa. TKI-asiantuntija Jyri Wuorisalo Savoniasta kertoo muun muassa, millaisia lakimuutoksia yritysvastuusääntelyyn on tulossa koko EU-alueella. Yrityksiltä on alettu vaatia enemmän vastuullisuutta ja se näkyy konkreettisesti julkisissa hankinnoissa, yritysrahoituksessa ja yritystuissa sekä asiakaskäyttäytymisessä. Vastuullisuuden huomiointi oman yrityksen liiketoiminnassa on edellytys jatkuvuudelle ja kilpailukyvylle sekä se voi olla myös vaatimus markkinoillepääsyssä.

Maksuttomille aamukahveille ovat tervetulleita kaikki yrittäjyydestä kiinnostuneet, yrittäjät, yrittäjähenkiset ja yrittäjien kanssa toimivat tahot. 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen (navitas.tapahtumakalenterit.fi)
Uusi Keski-Savon rahasto tukee alueen yritysten kehitystä ja kasvua 

Varkauden ja Keski-Savon alueelle on perustettu erityiskatteinen rahasto, jonka tuottoja käytetään alueen yritysten kehittämisen ja kasvun tukemiseksi. Rahastoa hallinnoi Navitas Kehitys Oy ja sitä hoidetaan sijoitusneuvoston alaisuudessa.

Sijoitusneuvostoon kuuluvat Varkauden kaupunginjohtaja Joonas Hänninen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kati Hynninen, Navitas Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Jouko Laitinen, Navitas Kehitys Oy:n hallituksen puheenjohtaja Risto Husu sekä Navitas Kehitys Oy:n hallituksen jäsen Marko Luokkanen.

Rahastosta voi hakea kolmea rahoitustyyppiä: yrityslainaa, yrityssijoitusta tai siltarahoitusta. 

Tietoa rahoitustyypeistä:

Yrityslainat 
 • Rahastosta voidaan myöntää 10 00050 000 euron lainoja yrityksille.
 • Myönnettävien lainojen vuotuinen korko on 6 % EKP:n ohjauskoron päälle lainojen ollessa vakuudettomia.
 • Lainan takaisinmaksun tulee tapahtua 35 vuoden aikana.
 
Yrityssijoitus
 • Rahastosta voidaan sijoittaa yritykseen 50 000–100 000 euroa edellytyksellä, että Navitas Kehitys Oy saa sijoitettavasta yrityksestä osakkuuden (maksimissaan 24 %) ja hallituspaikan
 • Sijoituksen enimmäiskesto on 5 vuotta, jonka kuluessa rahaston sijoitus tulee lunastaa erikseen sovittavilla ehdoilla.

Siltarahoitus 
 • Rahastosta voidaan myöntää yhdistyksille ja yrityksille ns. siltarahoitusta edellytyksellä, että hakijalle on myönnetty avustus- tai tukipäätös, joka toimii myönnettävän siltarahoituksen vakuutena.
 • Myönnettävän siltarahoituksen vuotuinen korko on 2 % EKP:n ohjauskoron päälle.

Hakemukset ja niiden käsittely:

Rahoitus on suunnattu toistaiseksi Varkaudessa toimiville yrityksille, yrittäjille ja yhdistyksille.  

Rahoitusta myönnetään vapaamuotoisen hakemuksen perusteella. Hakemukseen tulee liittää liiketoimintasuunnitelma kannattavuuslaskelmineen. Siltarahoituksen osalta mukana tulee olla myönteinen avustus- tai tukipäätös. 

Hakemukset käsittelee sijoitusneuvosto, jonka esityksestä Navitas Kehitys Oy:n hallitus tekee päätökset lainasta, sijoituksesta tai siltarahoituksesta.

Navitas Kehitys Oy seuraa rahoitusta saaneita säännöllisesti.

Heräsikö kysyttävää?

Ota rohkeasti yhteyttä! Lisätietoja rahastosta ja hausta antaa Jouko Laitinen (jouko.laitinen@navitas.fi, puh. 040 720 2401)

Team Finland -päivä yrityksille Varkaudessa 30.3.2022
    
Aika: ke 30.3.2022  
Paikka: Navitas 1 -talo (Wredenkatu 2, Varkaus)

Kiinnostaako sinua
 • Rahoitus
 • Investoinnit
 • Kansainvälistyminen
 • Rekrytoinnit

Tervetuloa kuulemaan Team Finland -verkoston ajankohtaiset kuulumiset ja kuinka toimijat voivat auttaa yritystäsi näissä asioissa. Paikalla ovat Navitas Yrityspalvelut, Pohjois-Savon ELY-keskus, TE-toimisto,
Business Finland sekä Finnvera. Voit myös varata henkilökohtaisia tapaamisaikoja asiantuntijoille. 

Päivän ohjelma:

Klo 9.00–10.00 Team Finland -verkoston ajankohtaisinfo 
Klo 10.00–16.00 Yrityskohtaiset tapaamiset 
Varaa yrityksellesi henkilökohtainen tapaaminen ottamalla yhteyttä:
yritysasiantuntija Katja Niiranen, Navitas Yrityspalvelut
puh. 044 720 93 95 
katja.niiranen@navitas.fi
 
Teknologiateollisuuden näkymät -webinaari 21.3.2022
    
Aika: ma 21.3.2022 kello 14.00–15.00
Paikka: Teams

Tervetuloa seuraamaan Teknologiateollisuus ry:n Itä-Suomen aluepäällikkö Esa Näätäsen pitämää tilannekatsausta teknologiateollisuuden näkymistä.

Esitys kestää noin puoli tuntia ja sen jälkeen on mahdollisuus kysymyksiin ja keskusteluun. Tilaisuus pidetään etänä Teams-yhteyden kautta. Linkki tapahtumaan toimitetaan ilmoittautuneille. 

Linkki tapahtumaan: www.bit.ly/37m2yEZ

Ilmoittaudu 18.3. mennessä (navitas.tapahtumakalenterit.fi)
Yrityksen kehittämisavustuksen haku avautui Itä-Suomessa 14.3.2022
 
Yritykset voivat jälleen hakea yrityksen kehittämisavustusta ELY-keskukselta. Kehittämisavustuksiin on käytettävissä Itä-Suomessa (Etelä-Savo, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo) vuoden 2022 aikana arviolta 53 miljoonaa euroa.

Yrityksen kehittämisavustusta myönnetään merkittäviin kehittämis- ja investointihankkeisiin, joilla yritys esimerkiksi kehittää uusia tai uudistettuja tuotteita, palveluja tai tuotantomenetelmiä, parantaa kansainvälistymisvalmiuksiaan tai kartoittaa uusia markkinoita ja liiketoimintamahdollisuuksia.

Yritysten kehittämisavustus on haettavissa EURA 2021 -järjestelmässä osoitteessa www.eura2021.fi

Lisätietoa yritysrahoituksesta ELY-keskuksen verkkosivuilla: 
Varkauden ja lähialueiden opiskelu- ja kesätyömahdollisuudet esillä videolla

Navitas Yrityspalvelut toteutti yhteistyössä oppilaitosten ja alueen yritysten kanssa videon, jossa esitellään Varkauden ja lähialueiden monipuolisia työ- ja opiskelumahdollisuuksia. 

Reilun puolen tunnin mittaisessa videospektaakkelissa retkeillään Varkauden oppilaitoksissa sekä tutustutaan alueen huikeisiin kesätyömahdollisuuksiin juontaja Tommi Taskisen johdolla. Ääneen pääsevät rekrytoivat työnantajat sekä Varkauden lukion, Savon ammattiopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijat.

Video toimii pienenä korvikkeena Hurraa Ura! -työelämätapahtumalle, joka jouduttiin perumaan tältä keväältä koronavirustilanteen vuoksi. Tapahtuma järjestetään seuraavan kerran helmikuussa 2023. 

Kesäduunibuumi ja opintomoovi -video on katsottavissa Youtubesta. Videon on tuottanut Hopia Group.

Varkaus valloittaa Tahkovuoren: Juha Valaja, Jouko Laitinen (Navitas Yrityspalvelut) ja Marko Luokkanen (ANDRITZ) ovat tavattavissa Tahko Ski Lift Pitch -tapahtumassa 6.4.2022.
Tahko Ski Lift Pitch: Itä-Suomen merkittävin kansainvälistyvä bisnestapahtuma järjestetään huhtikuussa

Tahko Ski Lift Pitch kokoaa verkostoitumisesta ja bisneksestä kiinnostuneet Tahkovuorelle 6.7.4.2022.

Navitas Yrityspalvelut on strategisena kumppanina mukana ympärivuotisessa Ski Lift Pitch -kasvuyhteisössä. Huhtikuussa järjestettävä Tahko Ski Lift Pitch on kasvuyhteisön ensimmäinen mittava yhteistoteutus, joka tarjoaa ohjelmaa ja verkostoitumismahdollisuuksia startupeille, sijoittajille, osaajille ja eri vaiheen kasvuyrityksille. 

Tule seuraamaan ohjelmaosuuttamme keskiviikkona 6. huhtikuuta, poikkea ständille tai sovi tapaaminen kanssamme tapahtumapäiväksi! 
Lue lisää (tahkoslp.com)
Vanha Varkaus - Uusi suunta

Perjantaina 4.3.2022 juhlistettiin vihdoin ja viimein ideakilpailun voittoa Taideniitty-kollektiivin kanssa. Kilpailun varsinainen palkinto on se, että voittajat pääsevät toteuttamaan liiketoimintaideaansa valitsemaansa Vanha Varkaus -kiinteistöön. Lisäksi Navitas Yrityspalvelut muisti voittajia elämyspalkinnolla: illan aluksi nautittiin herkullinen viihdemenu Hotel Oscarissa, jossa myös jaettiin kunniakirjat kollektiiville. Illallisen jälkeen siirryttiin Varkauden Teatteriin, jossa Idän pikajunan arvoitus tarjosi jännitystä loppuillaksi. Kuvassa Taideniitty-kollektiivin jäsenet Annikka Heikura, Eliisa Moilanen, Toni Ledentsa, Kati ja Teemu Paananen.

Vanha Varkaus – Uusi suunta -hankkeen kevät jatkuu työpajojen merkeissä. Alkuvuodesta toteutetuissa työpajoissa syntyi matkailun tuote- ja palvelupaketteja sekä tapahtuma-aihioita, joita lähdetään yhdessä toimijoiden kanssa viemään toteutukseen. Kärkituotteiksi nousivat mm. teollisuusperintöviikko, salakalastus-palvelupaketti sekä taiteilijan työhuonevierailut.

”On ollut todella antoisa prosessi ja omakin ymmärrykseni Varkauden ainutlaatuisesta tarinasta parani paljon,” totesi työpajoja vetänyt projektipäällikkö Kaisa Merilahti Ramboll Finland Oy:stä.

Seuraava työpajasarja keskittyy alueen brändiin ja se toteutetaan valittujen matkailutoimijoiden ja kumppaneiden kesken. Brändityöskentelyyn valittiin asiantuntijaksi Call To Action Oy. Tavoitteena on osallistavia menetelmiä hyödyntäen rakentaa alueen brändi, luoda Vanha Varkaus -alueelle visuaalinen ilme sekä laatia markkinointi- ja viestintästrategia.Yrittäjä, hae maksuttomaan markkinoinnin ja viestinnän koulutukseen

Kaipaako liiketoimintasi boostia? Haluatko varmistaa, että euroja kilisee kassaan mukavasti myös jatkossa? Entä onko sinulla intoa oppia markkinointia? Aava & Bang järjestää Pohjois-Savon alueella toimiville yrittäjille neljän päivän maksuttoman markkinoinnin ja viestinnän koulutuksen, jossa pääset kehittämään omaa osaamistasi, sparrailemaan muiden yrittäjien kanssa ja oppimaan uutta markkinoinnin piinkovilta ammattilaisilta.

Koulutus järjestetään maalis-toukokuussa 2022. Neljän päivän koulutuksen aikana saat apua tuloksellisen markkinoinnin ja viestinnän suunnitteluun sekä konkreettisia työkaluja myynnin kasvattamiseen. Yhteiset etävalmennuspäivät, striimit ja digioppimisalusta sekä verkostolta ja asiantuntijoilta saatu ohjaus tukevat oman potentiaalisi virittämistä huippuunsa.

Hae mukaan 21.3.2022 mennessä ja viritä bisneksesi uuteen vauhtiin. Paikkoja on rajoitetusti. Lisätiedot ja hakuohjeet löydät täältä: https://bang.fi/palvelut/markkinoinnin-koulutus-pienyrittajille

Aava & Bang toteuttaa koulutuksen yhteistyössä Pohjois-Savon TE-toimiston ja ELY-keskuksen kanssa. 

Lisää tapahtumia tapahtumakalenterissamme!
Kiitos mielenkiinnostasi ja yhteistyöstä.


Seuraava uutiskirjeemme ilmestyy huhtikuussa.

#yhdessä #varkaudessa #rohkeasti© 2022 Navitas News
Navitas Kehitys Oy · Wredenkatu 8 · Varkaus FI-78250
 Sait tämän viestin koska sähköpostiosoitteesi on postituslistallamme.

Navitas Yrityspalvelut

Wredenkatu 2, Varkaus, 78201

Unsubscribe - Unsubscribe Preferences