Eikö posti näy oikein? Katso se tästä.
Off Grid Adventures
NAVITAS AJASSA 4/2022
Rentouttavaa pääsiäistä!

Tässä uutiskirjeessä:
 • Olisiko yritykselläsi tarjota töitä ukrainalaiselle osaajalle?
 • Joonas Tyrväinen on Joroisten uusi yritysasiantuntija
 • Uutta liiketoimintaa Vanhan Varkauden puutaloalueelle
 • Muutos Podcast: Hyvinvointialueiden kehittäminen etenee - Mikä on tulevaisuutemme?
 • Pohjois-Savon TE-toimiston yrityspalvelut
 • Maksutonta vastuullisuussparrausta pohjoissavolaisille yrityksille
 • Rahoitusta kuntien ilmastotyöhön
 • Etsimme joukkoomme yritysasiantuntijaa

Tulevat tapahtumat ja tilaisuudet:
 • Webinaarisarja: Työkaluja sujuvaan työntekoon monikulttuurisissa työyhteisöissä 19.4. ja 26.4.
 • SOPIEN 2.0 -webinaari: Jalka hyvinvointialueen oven väliin 28.4.
 • Keskustelutilaisuus kaupungin ja yrittäjien välillä: Jututa Joonasta 5.5.

Navitas Yrityspalveluiden kaikki yritystilaisuudet näet tapahtumakalenteristamme!

Mukavia lukuhetkiä,
Navitas Yrityspalvelut

Kaupungin ja yrittäjien keskustelutilaisuudessa pääsee jututtamaan Varkauden kaupunginjohtaja Joonas Hännistä.

Keskustelutilaisuus kaupungin ja yrittäjien välillä: Jututa Joonasta

Aika: to 5.5.2022 klo 14.00–16.00
Paikka: Teams

Navitas Yrityspalvelut käynnistää yhteistyössä Varkauden kaupungin kanssa teemallisen keskustelusarjan yrittäjille. Ensimmäisessä tilaisuudessa torstaina 5.5. klo 14.00–16.00 tutustutaan kaupunginjohtaja Joonas Hänniseen, joka istahtaa juttelemaan paikallisten yritysten kanssa ajankohtaisista asioista.

Iltapäivän aikana Hänninen esittelee valmisteilla olevaa kaupunkistrategiaa yritysten näkökulmasta ja kertoo, miten Varkauden kaupungin rooli tulee muuttumaan mm. sote-uudistuksen jälkeen. Lisäksi Hänninen vastaa kaupungin toimintaan liittyviin kysymyksiin ja kommentteihin.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita erityisesti varkautelaiset yrittäjät, yritysten avainhenkilöt ja yritysten kanssa toimivat tahot. Tilaisuudessa on ainutlaatuinen mahdollisuus kertoa terveisiä ja näkemyksiä suoraan kaupunginjohtajalle. Pääset esimerkiksi antamaan palautetta ja kommentoimaan valmisteilla olevaa kaupunkistrategiaa.

Tilaisuuteen tarkoitettuja ennakkokysymyksiä tai -kommentteja voi toimittaa ilmoittautumislomakkeen yhteydessä. Muistathan mainita, jos haluat, että kysymyksesi esitetään anonyymisti. Kommenttisi/kysymyksesi voi liittyä esimerkiksi kaupunkistrategiaan tai mihin tahansa muuhun kaupungin elinkeinotoimintaan.

Tilaisuus järjestetään Teams-etäyhteydellä. Linkki toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse tilaisuutta edeltävänä päivänä. Tallenne on katsottavissa jälkikäteen Navitas Yrityspalveluiden verkkosivuilla.

Kaupungin ja yrittäjien keskustelutilaisuudesta suunnitellaan toistuvaa tapahtumaa, johon voi jatkossa osallistua myös muita keskeisiä kaupungin henkilöitä ja viranhaltijoita kaupunginjohtajan ohella. Tilaisuuden tarkoituksena on edistää ja ylläpitää kaupungin ja yritysten välistä yhteistyötä sekä vuoropuhelua.

Ilmoittaudu mukaan 3.5. mennessä (forms.office.com)
Olisiko yritykselläsi tarjota työtä ukrainalaiselle osaajalle?

Ukrainasta on paennut Suomeen tuhansia ihmisiä ja myös Varkauden alueelle heitä on saapunut useita kymmeniä. He haluaisivat kovasti päästä töihin ja hankkia itse toimeentulonsa. Heillä on työnteko-oikeus EU-alueella. 

Haussa ovat erityisesti avoimet työpaikat, joissa on mahdollista toimia, vaikka henkilö ei vielä osaisi suomen kieltä.

Mikäli sinulla on kysyttävää tai sinulla on tarjota töitä, ole yhteydessä. Kartoitetaan yhdessä mahdollisuudet heidän työllistämiseensä:

projektipäällikkö Eve Antikainen
Kansainvälisten rekrytointien tukeminen ja yritysten rekrytointivalmiuksien kehittäminen -hanke, Navitas Kehitys Oy
eve.antikainen@navitas.fi

Työkaluja sujuvaan työntekoon monikulttuurisissa työyhteisöissä 19.4. ja 26.4.

Seutukaupunkien Kansainvälisten rekrytointien tukeminen ja rekrytointivalmiuksien kehittäminen -hanke järjestää kaksiosaisen webinaarisarjan huhtikuussa. Webinaareissa saadaan työkaluja sujuvaan työntekoon monikulttuurisissa työyhteisöissä. Työkaverina maahanmuuttanut -webinaarissa 19.4.2022 klo 14.00–15.15 kuullaan, miten valmistaa työyhteisöä vastaanottamaan ulkomainen työntekijä ja miten varmistaa ulkomaisen tulijan sujuva aloitus uudessa työssä.


Selkeää suomea työpaikalla -webinaarissa 26.4. klo 14.0015.15 saadaan vinkkejä siihen, miten puhua selkeää suomea maahanmuuttaneen työkaverin kanssa ja miksi selkeään viestintään kannattaa panostaa. 

Esittelyssä Joroisten uusi yritysasiantuntija Joonas Tyrväinen
    
Tervehdys! Olen Joonas Tyrväinen – Navitas Yrityspalvelut -tiimin uusi yritysasiantuntijavahvistus Joroisista.

Vastuualueeseeni kuuluu Joroisten kunnan yritysasiantuntijan rooli, sekä lisämausteena myös kunnan elinkeino-, kehitys- ja markkinointitehtävät.

Kiinnostuin yritysasiantuntijan roolista sen monipuolisuuden ja uusia haasteita tarjoavan työnkuvan vuoksi. Rooli tarjoaa todella hyvät verkostoitumismahdollisuudet ja pääsee työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa – mikä tuo työhön mukavaa vaihtelua. Jatkuva itsensä haastaminen ja uuden oppiminen antaa itselle ”kiksejä”.

Ilo ollut päästä tähän mahtavaan työyhteisöön mukaan! Aiemmin toimin Finnurmella siirtonurmibisneksen myyntipäällikkönä, sekä lisätyönä Famifarmin IT-päällikkönä. Tätä aiempaa työkokemusta on karttunut mm. tapahtumajärjestämisen ja ICT-järjestelmäasiantuntijuuden parissa. Vapaa-aikana yritän mahdollisuuksien mukaan liikuttaa itseäni maastopyörän satulassa, kuntosalilla ja golfkentällä niiltäosin, kun perheen lasten liikuttamiselta aikaa jää.
 
Joonas Tyrväinen
Yritysasiantuntija, Joroisten elinkeinoasioiden vastuu- ja yhteyshenkilö

p. 040 751 4777
joonas.tyrvainen@navitas.fi
Niittylä I:stä löytyy viehättävät tilat vaikkapa kahvila-ravintolatoimintaan. 
Kuva: Veli-Pekka Haastola
Uutta liiketoimintaa Vanhan Varkauden puutaloalueelle
 
Vanhan Varkauden puutaloalueesta on kasvamassa uusi kulttuurin, matkailun ja luovien alojen keskittymä. Päänavauksen teki Taideniitty, joka avaa ovensa vappuna 2022. Taideniityn naapurista löytyy eri kokoisia tiloja vaikkapa työhuoneiksi, kokous-/opetustiloiksi, käsityöläispuodeiksi sekä kahvila- ja ravintolatoimintaan. 

Onko sinulla yritysidea? Haluatko tutustumaan tiloihin? Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Vanha Varkaus - Uusi suunta -hanke
projektipäällikkö Tiina Immonen
tiina.immonen@navitas.fi
p. 044 491 5359
Muutos Podcast: Hyvinvointialueiden kehittäminen etenee - Mikä on tulevaisuutemme?


Sopien 2.0 -hankkeen podcast-sarjan ensimmäinen osa on julkaistu! Tervetuloa kuuntelemaan mitä ajatuksia tai huolia tulevat hyvinvointialueet ja kuntien vastuulle jäävä hyvinvoinnin edistäminen herättävät.


Haastattelijana Veli Puttonen
Kiuruveden kaupunginjohtaja Juha-Pekka Rusanen
Yrittäjä ja hyvinvointialueen valtuutettu Hannu Urjanheimo, Kuntoutumis- ja päiväkeskus Ilona Oy
Toimitusjohtaja Anu Martikainen, Sanapolku Oy

Muutos podcast -sarja, julkaisut keskiviikkoisin Sopien 2.0 -hankkeen Youtube-kanavalla 13.4.2022 alkaen.

Webinaari: Jalka hyvinvointialueen oven väliin 

Aika: to 28.4.2022 klo 13.00–15.00
Paikka: Verkossa

Hyvinvointialueella rakennetaan parhaillaan tulevaisuuden sotepalveluita. Onko yrittäjiä huomioitu?

Tule kuulolle hyvinvointialueiden yhteiseen webinaariin.
Ilmoittautuminen (navitas.tapahtumakalenterit.fi)
Etsimme joukkoomme yritysasiantuntijaa
  
Etsitkö työtä, jolla on merkitystä ja työpäivät vaihtelevia ja monipuolisia? Haluatko olla osa idearikasta ja monimuotoista työyhteisöä? Tule mukaan menestysjoukkueeseen!

Työsi ydin on yrityskehittämisessä. Yritysasiantuntijana innostat, sparraat ja tuet alueemme yrityksiä kasvamaan, kansainvälistymään ja kehittämään osaamistaan. Kontaktoit yrityksiä aktiivisesti, osaat analysoida tilanteen ja laatia kehittämissuunnitelman rahoitushakemuksineen. Teet tiivistä yhteistyötä pk-yritysten, rahoitusorganisaatioiden, kaupunki- ja kuntaorganisaatioiden sekä muiden sidosryhmien kanssa ja löydät verkostosta asiakkaillesi sopivat kumppanit. Lisäksi toimenkuvaasi kuuluu myös matkailutoimialan kehittäminen ja toiminnan koordinointi yhteistyössä yritysten ja muiden toimijoiden kanssa. Yritysasiantuntijana olisit osa yrityksemme johtoryhmää.

Työnantaja/yrityksen edustaja,

Oletko tutustunut TE-palveluiden avoimet työpaikat -palveluun, joka on Suomen tunnetuin työpaikkafoorumi? Verkkosivuillamme tehdään 14–18 miljoonaa paikkahakua kuukaudessa ja työnhakijoille lähetetään Paikkavahti-palvelusta kuukausittain 3–4 miljoonaa sähköpostiviestiä avoimista työpaikoista.

te-palvelut.fi muuttuu työmarkkinatori.fi-sivustoksi 1.5.

Sivustolle kirjautunut työnantaja voi tarkastella työnhakijoiden julkaisemia työnhakuprofiileja ja hakea niitä hakusanan tai sijainnin perusteella. Työnantaja voi tarkastella myös avoimeen työpaikkaan parhaiten sopivien ehdokkaiden työnhakuprofiileja ja ottaa heihin suoraan yhteyttä. Työmarkkinatorin kautta tavoitat myös kansainvälisiä työnhakijoita.

Laita työpaikkasi hakuun: TE-palvelut - Yrityksen ja työnantajan oma asiointi (mol.fi) tai soita Liisa Kämäräinen puh. 0295 043 609

Yhteystiedot - TE-palvelut (te-palvelut.fi)

Maksutonta vastuullisuussparrausta pohjoissavolaisille yrityksille

Vastuullisuus on yhä enenemässä määrin otettava huomioon liiketoiminnassa. Savonia-ammattikorkeakoulun Ilmastoturvallisuuden liiketoimintaverkosto -hanke tarjoa yrityksille maksuttoman Uusi vastuullisuus sparrausohjelman, joka koostuu kolmesta työpaketista ja ennakkokyselystä. Sparrausohjelman jälkeen sinulla on työkalut ja tietoa siitä, kuinka vastuullisuusasioita on syytä ottaa huomioon liiketoiminnassa, miten niitä voi mitata ja kuinka niistä kannattaa viestiä. 

Varkauden alueen yrityksille sparrausohjelman aikataulutus on seuraavanlainen:

1. vaiheen työpaja on 10.5 klo 9-12 etätoteutuksella ja sen käyneille 2. vaiheen työpaja 17.5 klo 9-12 etätoteutuksella.

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu mukaan 4.5.2022 mennessä sähköpostilla: jyri.wuorisalo@savonia.fi


Rahoitusta kuntien ilmastotyöhön

Motiva ylläpitää luetteloa tulossa ja käynnissä olevista ministeriöiden ja niiden virastojen rahoitushauista, joiden tarkoituksena on edistää ja vauhdittaa ilmastotoimia kunnissa. Parhaillaan avustusta on haettavissa mm. tuulivoimarakentamiseen, öljylämmityksestä luopumiseen sekä sähköautojen latausinfran rakentamiseen. 
Kuntien ilmastorahoitus (motiva.fi)

Lisää tapahtumia tapahtumakalenterissamme!
Kiitos mielenkiinnostasi ja yhteistyöstä.


Seuraava uutiskirjeemme ilmestyy toukokuussa.

#yhdessä #varkaudessa #rohkeasti



© 2022 Navitas News
Navitas Kehitys Oy · Wredenkatu 8 · Varkaus FI-78250
 Sait tämän viestin koska sähköpostiosoitteesi on postituslistallamme.

Navitas Yrityspalvelut

Wredenkatu 2, Varkaus, 78201

Unsubscribe - Unsubscribe Preferences