Eikö posti näy oikein? Katso se tästä.
Off Grid Adventures
NAVITAS AJASSA 5/2022
Kevät keikkuen tulevi

Tässä uutiskirjeessä:
  • Vanha Varkaus -valokuvakilpailu
  • Kustannustuen 6. hakukierros on käynnissä toukokuun loppuun
  • Työmarkkinatori - Töiden ja tekijöiden kohtaamispaikka
  • Varkautelainen Dream Circus pokkasi maakunnallisen yrittäjäpalkinnon 
  • Navitas Taitotalossa täydennät helposti yrityksesi toimitiloja vuokrattavilla kokoustiloilla ja monipuolisilla kokouspalveluilla

Tulevat tapahtumat ja tilaisuudet:
  • Navitas Aamukahvit Joroisissa 17.5.2022
  • Navitas Aamukahvit - Kampuksen ja työllistämisen kuulumiset 24.5.2022 
  • Webinaarisarja: Omistajanvaihdos mielessä? 1.6.–15.6.

Navitas Yrityspalveluiden kaikki yritystilaisuudet näet tapahtumakalenteristamme!

Mukavia lukuhetkiä,
Navitas Yrityspalvelut


Navitas Aamukahvit Joroisissa 17.5.2022

Aika: ti 17.5.2022 klo 8.00–10.30
Paikka: Jari-Pekka Joroinen, Joroistentie 5, 79600 Joroinen

Navitas Yrityspalvelut on palvellut joroislaisia yrittäjiä ja yrityksiä vuoden 2021 alusta. Perinteinen aamukahvitilaisuutemme järjestetään nyt toukokuussa ensimmäistä kertaa Joroisissa! 

Kokoonnumme Joroisten Liikenneasema Jari-Pekan kabinettiin nauttimaan aamupalan seisovasta pöydästä. Aamupalan jälkeen Rajupusu Leaderin toiminnanjohtaja Anne Vänttinen kertoo Leader-rahoituksen ajankohtaisista kuulumisista ja tulevista muutoksista yritysrahoitusten osalta. Lisäksi Jari-Pekka Oy:n yrittäjä ja omistaja Jari-Pekka Koponen jakaa meille yrittäjätarinansa kolmen liikenneaseman yrittäjänä ja niiden synnystä.

Tervetuloa mukaan maksuttomille aamukahveille verkostoitumaan ja kuulemaan ajankohtaista tietoa!
Ilmoittaudu mukaan (navitas.tapahtumakalenterit.fi)
Navitas Aamukahvit - Kampuksen ja työllistämisen kuulumiset 

Aika: ti 24.5.2022 klo 8.00–10.30
Paikka: Savon ammattiopiston kampusalue, lounasravintola Helmi, Osmajoentie 75, Varkaus

Toukokuun aamukahveilla  tutustumme Savon ammattiopiston kampukseen ja kuulemme muun muassa ajankohtaiset uutiset Te-palveluiden uudistuksista. Työmarkkinatori on uusi tekijöiden ja töiden kohtaamispaikka. Kuulet myös miten palkkatukea voi hyödyntää työllistämisessä ja kuinka Sakkyn palvelut voivat auttaa sinua osaavan työvoiman saamisessa.

Lisäksi kuulemme Eve Antikaiselta kokemuksia ukrainalaisten työllistämisestä. Antikainen toimii projektipäällikkönä Seutukaupunkirekry-hankkeessa, jonka tavoitteena on lisätä seutukaupunkien osaamista kansainvälisissä rekrytoinneissa sekä kehittää yritysten rekrytointivalmiuksia. 

Tutustumme myös Kauppakamarin ja oppilaitosten yhteiseen Kampuksen kamariin ja sen toimintaan. Tilaisuuden lopussa pääset kierrokselle kampuksen ja Kampuksen kamarin tiloihin!

Lämpimästi tervetuloa aamukahveille verkostoitumaan, ammentamaan uutta ja herkuttelemaan Sakkyn kuuluisalla aamupuurolla!
Ohjelma ja ilmoittautuminen (navitas.tapahtumakalenterit.fi)
Vanha Varkaus -valokuvakilpailu 

Vanha Varkaus – Uusi suunta -hanke järjestää yhteistyössä Visit Varkauden, Varkauden kaupungin viestinnän, Varkauden Kameraseuran ja yhteistyökumppanien kanssa valokuvakilpailun ajalla 2.
31.5.2022. Kuva voi olla vanha tai uusi, ja se voi kuvata joko mennyttä tai nykyaikaa. Kuvan tulee olla otettu kilpailualueella, joka käsittää Vanhan Varkauden (Kommila-Kosulanniemen asuinalue, Varkauden tehtaat, Päiviönsaaren vanha keskusta), Kämärin ja Taipaleen kanava-alueen.

Kilpailussa on kolme sarjaa:

A. Kaupunkiluonto
B. Rakennettu ympäristö
C. Ihmiset ja tapahtumat

Kuhunkin sarjaan voit osallistua 1–3 kuvalla. Voit osallistua siis vaikka vain yhdellä tai enimmillään yhdeksällä kuvalla.

Lisätiedot kilpailusta löytyvät kaupungin verkkosivulta
https://www.varkaus.fi/valokuvakilpailu.

Vanha Varkaus – Uusi suunta -hankkeessa on keväällä aloitettu brändityöskentely. Hankkeen yhtenä tavoitteena on rakentaa alueen brändi, luoda Vanha Varkaus -alueelle visuaalinen ilme sekä laatia markkinointi- ja viestintästrategia. Asiantuntijaksi valikoitui kuopiolainen Call To Action Oy, jonka johdolla työryhmä kokoontuu kevään ja alkukesän aikana työpajoihin eri teemojen ympärille. Työskentely työpajoissa on ollut innostunutta, ja Vanhan Varkauden toimijaverkoston jäsenten ja Call to Actionin väen kesken on käyty innostunutta ja polveilevaa keskustelua, jossa seikkaillaan välillä 200 vuoden takaisissa tunnelmissa ja sitten taas nykypäivän matkailijan ajatuksissa Varkaudesta.

Oletko kiinnostunut toimimisesta Vanha Varkaus -alueella? Ota yhteyttä! Vanha Varkaus - Uusi suunta -hanke
projektipäällikkö Tiina Immonen
tiina.immonen@navitas.fi
p. 044 491 5359
Kustannustuen 6. hakukierros on käynnissä toukokuun loppuun     

Kustannustuen kuudes kierros on suunnattu erityisesti matkailu- ja ravintola-alan sekä tapahtuma-alan yrityksille, jotka ovat kärsineet sulkutoimia lievemmistä koronavirukseen liittyvistä rajoitustoimista. Kustannustukea voi hakea myös sellainen muiden toimialojen yritys, jonka toimintaan tai merkittävään osaan asiakaskunnasta on kohdistunut rajoituksia. Haku on avoinna 31.5. klo 16.15 asti.

Tukea haetaan edelleen Valtiokonttorista sähköisen asiointipalvelun kautta. Katso lisätietoja ja webinaaritallenne kustannustuen hakemisesta Valtiokonttorin sivuilta.

Tarvitsetko apua kustannustuen hakemisessa? Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, autamme mielellämme.
Webinaarisarja: Omistajanvaihdos mielessä?
 
ke 1.6.2022 klo 18–19
Miksi ostaa yritys? Ninja Vepsäläinen, Omistajaksi Ostamalla - Savon Yrittäjät 
Rahoitus ja juridiikka Oili Eronen, OmistaKS - Keski-Suomen Yrittäjät ry
Miten pääset yrittäjäksi? Yrittäjä Satu Arbelius, Satuniemi ja Ihalan tupa

ke 15.6.2022 klo 18–19 
Onnistunut sukupolvenvaihdos Satu Ahlman-Kovanen, Yrityskauppojen ja soteyrittäjyyden asiantuntija
Yritystarina Vuokko Suomalainen, Perhekoti Tuomiranta

Tilaisuudet ovat maksuttomia ja ne järjestetään verkossa. 

Lisätietoa Piia Flink-Liimatainen puh. 0400 149 934
Työmarkkinatori - Töiden ja tekijöiden kohtaamispaikka 

Työnantajan ja työntekijän kohtaaminen helpottuu toukokuussa, kun Työmarkkinatorin käyttö laajenee.  Muutoksen myötä valtakunnallinen te-palvelut.fi -osoite ohjaa Työmarkkinatorille.


Työt ja niiden tekijät kohtaavat toisensa entistä helpommin, kun työnantajan ja työnhakijan asiointikanavat siirtyvät Työmarkkinatorille. Muutoksen myötä valtakunnallinen te-palvelut.fi -sivusto lakkaa ja myös Oma asiointi -palveluun ohjataan Työmarkkinatorin kautta.

Jatkossa voit jättää työpaikkailmoituksen Työmarkkinatorille, selata palveluun jätettyjä työnhakuprofiileja sekä saada ehdotuksia sopivista työntekijöistä. Samasta palvelusta löydät myös muuta tietoa yrittämiseen ja työnantajana toimimiseen.

Löydä osaava tekijä
Työnantajana voit etsiä Työmarkkinatorille tallennetuista työnhakuprofiileista sopivia työntekijöitä ilman, että jätät työpaikkailmoitusta.

Toukokuussa palveluun jätettyjen työnhakuprofiilien määrä kasvaa, kun uuden työnhakumallin myötä työttömiä työnhakijoita ja oma-aloitteisesti uutta työtä hakevia ohjataan tekemään työnhakuprofiili Työmarkkinatorille.

Jos työnantajana on tarve käyttää vanhaa Työnantajan Oma asiointipalvelua tai avointa työpaikan ilmoittamislomaketta, linkit löytyvät toukokuusta alkaen Työmarkkinatorilta. Työpaikkailmoitukset nousevat näkyviin sekä Työmarkkinatorille että Avoimet työpaikat -palveluun.


Ilmoituksen jättämisen jälkeen Työmarkkinatori ehdottaa työnhakuprofiilien joukosta sopivia osaajia. Voit lisäksi ottaa suoraan yhteyttä työnhakuprofiilin jättäneisiin henkilöihin, jolloin viestit työnantajan ja työnhakijan välillä liikkuvat Työmarkkinatorin kautta. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä mielenkiintoisen osaamisen omaaviin hakijoihin. Tällöin viestit työnantajan ja työnhakijan välillä liikkuvat anonymiteetin takia Työmarkkinatorin kautta.
Varkautelainen Dream Circus Oy pokkasi maakunnallisen yrittäjäpalkinnon Vieremällä

Varkautelainen Dream Circus Oy sai Savon Yrittäjien luottamushenkilöiden myöntämän vuoden 2021 Maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon. Tunnustus luovutettiin Vieremällä 23.4.2022 järjestetyssä maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa.

Ehta by Dream Circus -tuotemerkillä vaatteita suunnitteleva ja valmistava varkautelainen Dream Circus on kasvanut viime vuosina voimakkaasti. Yritys syntyi epätyypilliselle teollisuuden toimialalle Varkauteen. Perustajat Kati Kraemer ja Laura Kemppainen jaksoivat uskoa omaan uniikkiin yritykseensä sekä valikoimaansa ja kasvattivat määrätietoisesti myyntiä nykyaikaisesti verkkokaupan kautta. Loppuvuodesta 2019 yritykseen tuli osakkaaksi lisää tomeria naisia ja kasvu kiihtyi entisestään.

Koronasta huolimatta vuosi 2020 ja 2021 olivat yritykselle kasvun ja kehittämisen vuosia. Vuosi 2022 alkoi vauhdikkaasti yrityksen historian suurimman tilauksen myötä. Yritys sai jättitilauksen 64 000 vauvanhousuparista tämän vuoden äitiyspakkaukseen ja tilauksen myötä tuotanto seitsenkertaistui. 
Lue lisää (dreamcircus.fi)

Lisää tapahtumia tapahtumakalenterissamme!
Kiitos mielenkiinnostasi ja yhteistyöstä.


Seuraava uutiskirjeemme ilmestyy kesäkuussa.

#yhdessä #varkaudessa #rohkeasti© 2022 Navitas News
Navitas Kehitys Oy · Wredenkatu 8 · Varkaus FI-78250
 Sait tämän viestin koska sähköpostiosoitteesi on postituslistallamme.

Navitas Yrityspalvelut

Wredenkatu 2, Varkaus, 78201

Unsubscribe - Unsubscribe Preferences