Eikö posti näy oikein? Katso se tästä.
Off Grid Adventures
NAVITAS AJASSA 8/2022
Menovinkit syksyyn ja monta muuta

Tässä uutiskirjeessä:
 • Tutustu uuteen yritysasiantuntijaamme Kirsi Mutka-Paintolaan 
 • Ämmäkosken ohitusuoman rakennustyöt alkoivat elokuun alussa
 • Entiset varkautelaiset ja kausiasukkaat kutsuttiin viettämään kesäiltaa Varkauteen
 • SnellmanEDU palvelee myös Varkauden alueella
 • Uusi neuvontapalvelu kansainvälisiin rekrytointeihin
 • Taideniitty Varkauden Keskustatekokilpailun voittajaksi

Tulevat tapahtumat ja tilaisuudet:
 • Omistajanvaihdoswebinaarit 24.8.2022 ja 15.9.2022
 • Verkkokauppa pystyyn ammattilaisen opastuksella 30.8.-13.9.2022 
 • Yrittäjän päivän päivällinen 5.9.2022 
 • Liiketoimintaa tukeva kirjanpito -koulutus Varkaudessa 5.9.2022
 • Työtreffit 8.9.2022
 • Nordic Business Forum 2022 -livestriimaus Kuopiossa 20.-21.9.2022
 • Maksuton bussikuljetus Alihankintamessuille 28.9.2022  
 • Tuotekonseptoinnin työpaja 23.11.2022 alkaen
 • SOPIEN 2.0 -hankkeen syksyn koulutukset ja tapahtumat 

Navitas Yrityspalveluiden kaikki yritystilaisuudet näet tapahtumakalenteristamme!

Mukavia lukuhetkiä,
Navitas Yrityspalvelut


Kutsu Yrittäjän päivän päivälliselle 5.9.2022

Aika: ma 5.9.2022 klo 18.00–21.00
Paikka: Warkaus-salin aularavintola (Kauppatori 6, 78250 Varkaus)

Hyvä varkautelainen yrittäjä!

Kaupunginjohtaja Joonas Hänninen kutsuu sinut jo perinteeksi muodostuneelle, Varkauden kaupungin tarjoamalle, Yrittäjän päivän päivälliselle Warkaus-salin aularavintolaan 5.9.2022 klo 18 alkaen.

Tervetuloa nauttimaan hyvästä ruuasta ja keskustelemaan yhdessä ajankohtaisista asioista. Tilaisuudessa julkistetaan ja palkitaan Wäläkky Keski-Savon Uusyrityskeskus ry:n Vuoden Uusyritys 2022.

Kutsu on avec. Tilaisuus on maksuton, mutta pyydämme ilmoittautumaan ennakkoon 29.8.2022 mennessä oheisesta linkistä:
Ilmoittaudu mukaan (navitas.tapahtumakalenterit.fi)
Esittelyssä uusi yritysasiantuntijamme Kirsi Mutka-Paintola

Hei! Olen Kirsi Mutka-Paintola, Navitas Yrityspalvelujen uusi yritysasiantuntija. Tehtäväkenttääni kuuluu myös Varkauden seudun matkailun kehittäminen yhdessä matkailutoimijoiden kanssa.

Työskentelin aiemmin ProAgria Etelä-Savossa liikkeenjohdon palvelujen ryhmäpäällikkönä, maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtajana sekä yritysasiantuntijana. Toimin myös Farmari 2022 -maatalousnäyttelyn näyttelypäällikkönä. Matkailu- ja tapahtuma-ala ovat tuttuja aiemmasta työhistoriasta niiden myynnin- ja markkinoinnin tehtävissä.

Varkauteen ja Navitakselle minut houkutteli mahdollisuus toimia yrityskehittäjänä aivan omanlaisessaan toimintaympäristössä. Seudulla on loistava sijainti, vahva tulevaisuuteen kantava teollinen historia sekä hyvä yhteistyöilmapiiri. Toivon niistä itselleni uutta näkökulmaa neuvontatyöhön. Toki toivon myös, että kokemukseni ja innostukseni auttaa osaltaan Varkauden seudun yrityksiä eteenpäin. Olettehan minuun siis matalalla kynnyksellä yhteydessä.

Vapaa-aika kuluu suurelta osin tyttären kanssa yhteisessä hevosharrastuksessa. Rentoudun myös ruokaharrastuksen parissa itse tehden tai ammattilaisten taidoista nauttien.

Kirsi Mutka-Paintola 
yritysasiantuntija
puh. 044 357 6358
kirsi.mutka-paintola@navitas.fi
Tervetuloa Työtreffeille 8.9.2022

Aika: to 8.9.2022 klo 10.00–13.00
Paikka: Warkaus-sali (Kauppatori 6, 78250 Varkaus)

Etsiikö yrityksesi työntekijöitä? Tule Työtreffeille kertomaan yrityksesi työmahdollisuuksista maahan muuttaneille työnhakijoille.

Tilaisuus on suunnattu alueen yrityksille ja maahan muuttaneille, jotka haluavat työllistyä Varkauden talousalueelle. Pääset haastattelemaan potentiaalisia uusia osaajia yritykseesi – tarvittaessa tarjolla on myös tulkkausapua.

Tilaisuus on täysin maksuton näytteilleasettajille ja kävijöille.

Tule mukaan näytteilleasettajaksi tai kuulemaan lisää kansainvälisen osaamisen työllistämisestä!

Ilmoittaudu mukaan 2.9.2022 mennessä sähköpostitse:

Eve Antikainen
projektipäällikkö, Kansainvälisten rekrytointien tukeminen ja rekrytointivalmiuksien kehittäminen -hanke
eve.antikainen@navitas.fi 
Uusi neuvontapalvelu kansainvälisiin rekrytointeihin

Elokuun puolivälissä käynnistynyt Work in Finland -neuvontapalvelu tarjoaa työnantajille tietoa, tukea ja ohjausta ulkomaisiin rekrytointeihin. Valtakunnallista palvelua annetaan puhelimitse ja sähköpostitse. Palvelun tarjoavat TE-toimiston Work in Finland -asiantuntijat.

Neuvontapalvelu auttaa kansainvälisten osaajien rekrytointiin, palkkaus- ja lupaprosesseihin sekä Suomeen asettautumiseen liittyvissä kysymyksissä. Työnantajat voivat olla yhteydessä neuvontapalveluun, oli kyse sitten osaajien rekrytoinnista ulkomailta tai Suomessa jo osaavan kansainvälisen osaajan palkkaamisesta. Palvelu on maksuton, pois lukien puhelujen osalta soittajan liittymäsopimuksen mukainen hinta.
Tutustu palveluun (tyomarkkinatori.fi)
Liiketoimintaa tukeva kirjanpito Varkaudessa 5.9.2022

Aika: ma 5.9.2022 klo 9.00–11.00
Paikka: Navitas (Wredenkatu 2, 78250 Varkaus)

Tuntuuko kirjanpito vain lakisääteiseltä velvoitteelta, joka ei juuri palvele Sinua tai liiketoimintaasi? Tule mukaan tutustumaan kirjanpitoon liittyvään valinnanvapauteen ja sen hyödyntämiseen liiketoiminnassa.

Liiketoimintaa tukeva kirjanpito -koulutuksessamme saat näkökulmia kirjanpitoon liittyvään valinnanvapauteen ja oivalluksia oman liiketoiminnan johtamista tukevan raportoinnin toteuttamiseen.

– Haasteiden tunnistaminen 
– Valinnanvapauden hyödyntäminen 
– Järjestämisen vapaus 
– Räätälöinnin vapaus 
– Valinnanvapauden hyötyjä 
– Keskustelua ja loppuyhteenveto

Koulutuksessa on konkreettinen ja käytännönläheinen ote aihealueeseen. Koulutus sisältää lisäksi erillisen yksilösparrauksen; osallistuvat voivat halutessaan sopia puolen tunnin mittaisen sparrauksen kouluttajien kanssa itselleen sopivana ajankohtana.

Koulutus on tarkoitettu erityisesti yrittäjille ja mikroyritysten tai pienten pk-yritysten liiketoiminnasta vastaaville, jotka haluavat oppia hyödyntämään kirjanpidon mahdollisuuksia ja valjastaa taloustietoa liiketoiminnan kehittämisen tueksi.

Koulutus pidetään Yrittäjän päivänä
5.9.2022 klo 9-11 Navitaksella. Kouluttajina toimivat Anu Lukander ja Mia Janhunen.

Etuhinta Navitas Ajassa -uutiskirjeen lukijoille
225€ + alv24% (norm. 265€ + alv). 

Ilmoittautumiset sähköpostilla info@taitopoli.fi 24.8. mennessä. Tutustu tarkemmin kouluttajiin ja tulevaan koulutustarjontaan osoitteessa www.taitopoli.fi.
Ämmäkosken ohitusuoman rakennustyöt alkoivat elokuun alussa

Varkauden Ämmäkoskeen rakennetaan Suomen mittakaavassa merkittävä luonnonmukainen ohitusuoma, jonka arvioidaan valmistuvan syksyllä 2022. Säännöstelypadon viereen rakennettava ohitusuoma on 170 metriä pitkä ja 10 metriä leveä. Se mahdollistaa kalojen nousemisen säännöstelypadon ohitse Unnukan sekä Kallaveden vesistöihin.

Hanke on osa maa- ja metsätalousministeriön NOUSU-ohjelmaa. 

Hanketta rahoittavat ja ohjaavat Varkauden kaupunki, WWF, Stora Enso Oyj, maa- ja metsätalousministeriön NOUSU-ohjelma sekä Pohjois-Savon ELY-keskus. Hankkeen päätoteuttajana toimii Navitas Kehitys Oy. Muita Ämmäkosken ennallistamistyön suunnittelussa ja valmistelussa mukana olevia tahoja ovat mm. Warkauden urheilukalastajat ry, Pohjois-Haukiveden osakaskunta, Haukiveden kalatalousalue, A. Ahlström Kiinteistöt Oy, Jyväskylän yliopisto, Luonnonvarakeskus sekä Suomen ympäristökeskus.

Lue lisää (navitas.fi)
Tervetuloa rakentamaan verkkokauppa yrityksellesi!

Kouluttajana Inflow Web Creations Oy, KTM Oskari Uotinen
 
Ensimmäisessä koulutuspäivässä käydään läpi erilaisten verkkokauppa-alustojen erot ja hyödyt toisiinsa nähden ja pyritään ammattilaisen avulla tunnistamaan alusta, joka sopii omiin tarpeisiin. Toisen ja kolmannen koulutuspäivän aikana pääset rakentamaan yrityksellesi verkkokaupan alusta asti asiantuntijan tuella. 

Katso ilmoittautumislinkistä koulutusten sisällöt ja ilmoittaudu mukaan. Voit ilmoittautua vain 1. koulutukseen ja valita ensimmäisen päivän päätteeksi kumpaan seuraavista koulutuksista haluat osallistua. Linkki ilmoittautumiseen: https://forms.gle/ZqBoNhrgwQqTubtF9

Koulutuspäivät:
Tiistaina 30.8.2022 klo 8.00 alkaen
Tiistaina 6.9.2022 klo 8.00 alkaen
Tiistaina 13.9.2022 klo 8.00 alkaen

Koulutuksen järjestää Myymälä-Warkaus -hanke ja se on maksuton kaikille osallistujille (lounas on omakustanteinen). Koulutus sopii kaikille verkkokauppayrittäjyydestä kiinnostuneille.
 
Tulevat omistajanvaihdoswebinaarit

Jatkis omistajanvaihdospalvelun omistajanvaihdoswebinaareissa käsitellään omistajanvaihdosprosessien vaiheita eri näkökulmista aina omistajanvaihdokseen valmistautumisesta sen toteutumisen jälkeiseen aikaan. Maksuttomat ja kaikille avoimet webinaarit järjestetään Microsoft Teams -alustalla. 

Miten Finnvera rahoittaa yritysostoa? 
ke 24.8.2022 klo 9.00–10.00


Miten ostaa yritys? 
to 15.9.2022 klo 9.00–10.00


Entiset varkautelaiset ja kausiasukkaat kutsuttiin viettämään kesäiltaa Varkauteen

Perjantaina 22.7.2022 kausiasukkaille ja entisille varkautelaisille järjestetyssä tilaisuudessa osallistujilta kysyttiin millainen Varkaus on vapaa-ajan asukkaalle tai miten se on muuttunut vuosien varrella. 

Keskustelu oli vilkasta ja tilaisuus oli osallistujien mielestä oikein onnistunut ja tarpeellinen. Monella oli paljon kysyttävää Varkaudesta ja ideoita alueen kehittämiseen. Muisteltiin myös Varkautta poismuuttajan näkökulmasta ja keskusteltiin siitä, että Varkaudesta on löytynyt poismuuton jälkeen uusia puolia. Esimerkiksi Kämärin alue ja uudet sillat olivat tutustumisen arvoisia kohteita monen muun asian lisäksi. Käytiin myös pohdintaa Varkauteen paluusta. Tilaisuuden päätteeksi kutsuvieraiden ilta jatkui Sampea ja samppanjaa -kaupunkifestivaalin merkeissä.

Tilaisuuden järjestivät Varkauden kaupunki ja Navitas Yrityspalvelut.

Lue lisää (varkaus.fi)
SnellmanEDU palvelee myös Varkauden alueella!

Oppimisen palveluja tarjoavalla SnellmanEDUlla on toimintaa myös Varkaudessa. Tarjoamme kolme kertaa vuodessa vaihtuvan valikoiman koulutuksia. Nyt Varkaudessa tarjolla:

 • Musa tuntuu - musiikillinen tunne- ja vuorovaikutusleikki 1.10.
 • TRE-stressinpurkuliikkeillä vapaaksi jännityksistä 8.10.
 • Dialektisen käyttäytymisterapian (DKT) perusteet 25.10.
 • Työyhteisön digitutor -koulutus 5 op, 27.10.22-16.2.23
 • Kuvat ja viittomat kommunikoinnin tukena, alkeet 10.2.23

Lisäksi tarjolla on lähes 100 etäkoulutusta eri aloille ja räätälöimme koulutuksia myös suoraan työyhteisöjen tarpeisiin. Kurkkaa ihmeessä tarjontamme tai pyydä tarjous: https://snellmanedu.fi
 
Koulutusten lisäksi valmennamme ja sparraamme työyhteisöjä kehittämään omia työssä oppimisen palvelujaan. Liikkeelle voi lähteä vaikka Oppivan organisaation testillä: https://snellmanedu.fi/learnatwork/ 
Taideniitty Varkauden Keskustatekokilpailun voittajaksi

Varkauden Keskustatekokilpailun 2022 voittajaksi on valittu Vanhan Varkauden alueelle avattu Taideniitty-yhteisö. Tulos julkistettiin torstaina 11.8. Kauppakadun Kesäkatuillassa.

Tuomariston perusteluissa Taideniittyä korostettiin valtakunnallisesti ja kansainvälisesti merkittävänä vetovoimatekijänä ja matkailuvalttina, joka luo nostetta Vanha Varkaus -brändille.

Taideniitty pääsee edustamaan Varkautta valtakunnallisessa kilpailussa, jossa EKK ry (Elävät Kaupunkikeskustat ry) valmisteluvaliokunta 2022 valitsee ja palkitsee valtakunnallisen voittajan syksyllä. Vuonna 2021 valtakunnallisen kilpailun voitto tuli Vekara-Varkaudelle.

Kilpailun järjesti Warkauden kaupunkikeskusta ry.
Lue lisää (varkaus.fi)
Maksuttomat bussikuljetukset Alihankintamessuille 28.9.2022 
 
Vuoden tärkeimmät alihankintaan keskittyvät messut järjestetään jälleen kerran syyskuussa Tampereella.

Pääset mukaan tämän vuoden messutunnelmiin maksuttomalla bussikuljetuksella keskiviikkona 28.9.2022 Varkaudesta sekä Iisalmesta (Kuopion ja Suonenjoen kautta).

Katso Varkauden bussin aikataulu ja lisätiedot
täältä.
Ilmoittautumiset Varkauden bussiin 13.9.2022 mennessä: Juha Mikkonen (juha.mikkonen@navitas.fi, p. 040 769 2311)

Katso Iisalmen bussin aikataulu ja lisätiedot täältä.
Ilmoittautumiset Iisalmen bussiin 13.9.2022 mennessä: Markku Penttinen (markku.penttinen@yla-savo.fi, p. 040 753 7201)

Nordic Business Forum 2022 -livestriimaus 20.–21.9.2022
 
Helsingissä 20.–21.9.2022 järjestettävää kansainvälistä Nordic Business Forum -tapahtumaa on mahdollista seurata myös Kuopiossa! 

Kaksipäiväinen tapahtuma striimataan Maxim Kuopiossa (Haapaniemenkatu 34). Ohjelman tauoilla on tarjolla paikallisia puhujia ja verkostoitumista. Lisäksi luvassa on kahvitarjoilu ja mahdollisuus nauttia lounasta Ravintolamestareiden buffetpöydästä. 

Striimauksen järjestävät yhteistyössä NewTech-hanke, Kuopion Yrittäjät ry ja Business Center Pohjois-Savo. 

Osallistumismaksu 10 e / pv sisältää striimin ja kahvia/teetä tauoilla.


Lisätietoja:
Jari-Pekka Jääskeläinen
jari-pekka.jaaskelainen@savonia.fi
p. 044 785 6993


Ilmoittaudu mukaan (lyyti.fi)
Tuotekonseptoinnin työpaja 23.11.2022 alkaen

Aika: 23.11., 29.11. ja 1.12.
Paikka: Verkkototeutus

NewTech-hankkeen työpajassa esitellään systemaattinen tapa määritellä tuoteuudistuksen tekninen konsepti. Asiakastarpeiden, ideoiden ja tunnistettujen ongelmien pohjalta johdetaan tuoteominaisuushierarkia, arvioidaan ominaisuuksien ja spesifikaatioiden merkitys asiakkaalle sekä asetetaan spesifikaatioiden tavoitearvot myynnin ja katteen huomioivassa simulaatiossa.

Koulutus on maksuton ja sopii uuden tuotteen kehittämiseen osallistuville.
Ilmoittaudu mukaan (navitas.tapahtumat.fi)
SOPIEN 2.0 -hankkeen syksyn koulutukset ja tapahtumat

Webinaari 31.8.2022 klo 13.00–15.00

Puhujina Pohjois-Savon hyvinvointialueen valtuuston puheenjohtaja Hannu Tsupari, hyvinvointialueen johtaja Marko Korhonen ja hyvinvointikoordinaattori Säde Rytkönen sekä Pohjois-Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgren.
Livetyöpajat Varkaudessa 29.9.2022 ja 12.10.2022 klo 13.00-16.00 (Wredenkatu 8, Varkaus)

Haluatteko sparrata businessideaanne tai oppia perusteet menestysstrategian teosta? Vastaako työnantajabrändinne todellisuutta? Mitkä ovat teidän vahvuutenne ja kehittämiskohteenne? Koulutuksen vetäjänä toimii tietokirjailija sekä sote- ja hoiva-alan strategia-asiantuntija Johannes Hesso.

Alueellinen keskustelutilaisuus 27.9.2022 klo 17.00–19.00 (Navitas 1, Varkaus)

Alueellinen keskustelutilaisuus 11.10.2022 klo 17.00–19.00 (Navitas 1, Varkaus)

Lisää tapahtumia tapahtumakalenterissamme!
Kiitos mielenkiinnostasi ja yhteistyöstä.


Seuraava uutiskirjeemme ilmestyy syyskuussa.

#yhdessä #varkaudessa #rohkeasti© 2022 Navitas News
Navitas Kehitys Oy · Wredenkatu 8 · Varkaus FI-78250
toimisto@navitas.fi · puh. 029 1708 800
 Sait tämän viestin koska sähköpostiosoitteesi on postituslistallamme.

Navitas Yrityspalvelut

Wredenkatu 2, Varkaus, 78201

Unsubscribe - Unsubscribe Preferences