Eikö posti näy oikein? Katso se tästä.
Off Grid Adventures
NAVITAS AJASSA 9/2022
Aihetta juhlaan - paljon onnea Vuoden Uusyritys!

Tässä uutiskirjeessä:
 • Vuoden Uusyritys 2022 on Sähkötekniikka Nissinen Oy
 • Pohjois-Savon teknologia-alan edelläkävijät mukana Alihankinta 2022 -messuilla
 • Industrial management -tutkinto-ohjelma aloittaa Varkaudessa 2023
 • Kansanedustaja Anu Vehviläinen tutustui varkautelaisiin yrityksiin
 • Keski-Savon liikuntareittimahdollisuudet selvityksessä

Tulevat tapahtumat ja tilaisuudet:
 • Navitas Aamukahvit - Uskalla uudistaa 21.9.2022
 • Matkailutoimijoiden verkostotapaaminen 27.9.2022

Navitas Yrityspalveluiden kaikki yritystilaisuudet näet tapahtumakalenteristamme!

Mukavia lukuhetkiä,
Navitas Yrityspalvelut


Vuoden Uusyritys 2022 on Sähkötekniikka Nissinen Oy

Wäläkky Keski-Savon Uusyrityskeskus ry:n hallitus on valinnut Vuoden Uusyritys 2022 –palkinnon saajaksi varkautelaisen Sähkötekniikka Nissinen Oy:n. Palkinto luovutettiin yrittäjä Mikko Nissiselle Yrittäjän Päivänä.

Perusteluina tunnustukselle ovat mm. liikevaihdon voimakas kasvu ja vahva tuloskehitys. Yrittäjä on kokenut sähköalan ammattilainen, joka tuottaa palveluja asiakaslähtöisesti yhdessä työntekijöidensä kanssa. Yritys toimii luotettavasti, joustavasti ja ongelmanratkaisukeskeisesti.

Wäläkyn Vuoden Uusyritys on valittu vuodesta 2006 lähtien. Valinta tehdään uusyrityskeskuksen asiakasyritysten joukosta. Yrityksen tulee olla ollut toiminnassa niin kauan, että voidaan arvioida, että sillä on selvästi mahdollisuudet toimia edelleen ja kehittyä.

Lämpimät onnittelut yrittäjä Mikko Nissiselle joukkoineen. Onnea ja menestystä myös jatkoon!

Kuvassa yrittäjän puoliso Katri Nissinen, Mikko Nissinen ja projektipäällikkö Mikko Juvonen.
Navitas Aamukahvit - Uskalla uudistaa

Aika: ke 21.9.2022 klo 8.00–10.30
Paikka: Tehtaan koulu (Savontie 4, Varkaus)

Syyskauden Navitas aamukahvit starttaavat keskiviikkona 21.9. klo 8.00 Tehtaan koululla (sisäänkäynti Satakunnankadun puolelta). Tilaan on esteetön käynti.

Aamukahvien aiheena on uudistuminen ja innovointi yritystoiminnan menestymisen mahdollistajina.

Hanna-Kaisa Melaranta Varkauden museoilta kertoo mielenkiintoisia esimerkkejä alueen menneisyyden innovaatioista ja innovaattoreista. Huomaamme kuinka parhaat innovaatiot elävät edelleen arjessa ja antavat pohjan pärjätä myös tulevaisuuden markkinoilla.

Sepon Lihatorin yrittäjä Niko Tossavaiselta kuulemme, kuinka heillä tunnistetaan asiakastarpeita, kehitetään niiden pohjalta uutta ja kokeillaan ideoita käytännön yritystoiminnassa. Kysymme Nikolta myös, miksi uusista ideoista kannattaa viestiä asiakkaille ja kuinka ne näkyvät - vai näkyvätkö - yrityksen myynnissä?

Mistä resursseja innovaatiotyöhön? Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n Kirsi Manninen tuo tilaisuuteen tietoa yritysten rahoitusmahdollisuuksista nyt ja erityisesti vuoden 2023 alusta, kun koko Varkaus kuuluu Leader-rahoituksen piiriin.

Aamukahvit ja pientä purtavaa on tarjolla klo 8.00 lähtien ja varsinainen ohjelmaosuus alkaa n. klo 8.30. Tilaisuus päättyy viimeistään klo 10.30.
Maksuttomille aamukahveille ovat tervetulleita kaikki yrittäjyydestä kiinnostuneet, yrittäjät, yrittäjähenkiset ja yrittäjien kanssa toimivat tahot.  Muistathan ilmoittautua 18.9. mennessä.
Ilmoittaudu mukaan (navitas.tapahtumakalenterit.fi)
Matkailutoimijoiden verkostotapaaminen

Aika: ti 27.9.2022 klo 15.00–17.00
Paikka: Vanha Postitalo (Wahlinkatu 8, Varkaus)

Tervetuloa matkailutoimijoiden tapaamiseen Vanhalle Postitalolle. Mukaan ovat tervetulleita matalalla kynnyksellä kaikki toimijat, jotka kokevat, että heillä voisi olla matkailijoille tarjottavaa.

Yritysasiantuntija Kirsi Mutka-Paintola esittäytyy ja voitte evästää häntä matkailun kehittämiseen liittyvillä toiveilla ja tarpeilla.

Tutustumme Vanha Varkaus -brändityön tuloksiin. Kuulemme myös suunnitteilla olevista matkailun kehittämis- ja markkinointihankkeista sekä meneillään olevan seudullisia ulkoilureitistöjä selvittävän hankkeen tilanteesta.

Lisäksi jutellaan matkailukesän tuloksista ja tunnelmista sekä syksyn ja ensi vuoden tulevista kampanjoista mm. Visit Varkauden kanavissa.

Ilmoittauduthan 22.9. mennessä. Tervetuloa!
Ilmoittaudu mukaan (navitas.tapahtumakalenterit.fi)
Industrial management -tutkinto-ohjelma aloittaa Varkaudessa 2023

Hakuaika on 4.1. - 18.1.2023.

Koulutus on englanninkielinen ja johtaa amk-insinöörin (B.Sc) tutkintoon. Koulutuksen laajuus on 240 opintopistettä. Kesto 4 vuotta.

Tutkinto-ohjelma kouluttaa teknologiateollisuuden asiantuntijoita painottaen palvelulähtöistä liiketoimintaa ja tuotantoa teollisessa ympäristössä. Perinteisten insinööritaitojen lisäksi opiskellaan mm. Internet of Things (IoT) -teemaan liittyviä asioita.

Lisätietoja: 
Lehtori Kari Kokkonen
kari.kokkonen@savonia.fi 
p. 044 7856393
Pohjois-Savon teknologia-alan edelläkävijät mukana Alihankinta 2022 -messuilla

Alihankinta 2022 -tapahtuma kokoaa alihankinnan kansainväliset ja kotimaan ammattilaiset yhden katon alle. Tänä vuonna tapahtuman teemana on teollisuuden vetovoima, tarpeet ja tekijät. Näkökulmina puhuttavat etenkin teollisuuden vetovoimaisuus ja osaavien tekijöiden houkuttelu alalle, uudenlaisen yhteistyön tärkeys sekä alati muuttuvan maailmantilanteen aiheuttamat haasteet ja muutokset.

Tervetuloa tutustumaan NewTech-hankkeen ja alueen yritysten yhteisosastoon: A-halli, osasto: A1118. Mukana kanssamme alan ykköstapahtumassa on 13 hankealueemme yritystä:

 • Ekin Muovi Oy
 • Is-Vet Oy
 • Jot Works Oy
 • Lapinlahden Koneistus Oy
 • Metalpa Oy
 • OC-System Oy
 • Oplatek Group Oy
 • Pertemet Oy
 • RD Group Oy
 • RST-Lapit Oy 
 • Savopak Oy
 • Stainless Team Finland Oy
 • Toivalan Metalli Oy

Maksuttomat bussikuljetukset messuille Varkaudesta ja Iisalmesta 28.9.2022

Osallistu kanssamme Suomen johtavaan teollisuuden messutapahtumaan! NewTech-hanke järjestää messuille maksuttomat bussikuljetukset keskiviikkona 28.9.2022 Varkaudesta ja Iisalmesta (Kuopion ja Suonenjoen kautta). Katso kuljetusten aikataulut ja ilmoittautumisohjeet NewTech-hankkeen sivuilta. Toimi nopeasti, sillä ilmoittautuminen päättyy tiistaina 13.9.! 
Keski-Savon liikuntareittimahdollisuudet selvityksessä

Keski-Savon reitistöt -hanke käynnistyi heinäkuun alussa Mansikka ry:n rahoituksella. Hankkeessa kehitetään asukkaille ja matkailijoille sopivia liikuntareittimahdollisuuksia kolmen eri reitistökokonaisuuden osalta. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 24 000 euroa ja siihen on myönnetty tukea 18 000 euroa.

Hankkeessa selvitetään Riikinvoima-hiihdon latupohjan hyödyntämistä ympärivuotiseen käyttöön sekä reittipyöräverkostoa Varkauden ja Leppävirran alueelle ja kartoitetaan Sorsavesi-Kirvesniemi melontareitin nykytilanne. Kohteisiin on jo tehty maastokartoituksia, joiden yhteydessä esimerkiksi retkipyöräilyreitille kaavaillut reitit on todettu valtaosin soveltuvan hyvin pyöräilyyn. Melontareitin osalta löydettiin useita rantautumispaikkoja sekä hyväkuntoisia ja käyttökelpoisia palvelurakenteita.

Hanketyön tuloksena kolmelle reitille laaditaan konkreettiset investointi- ja kehittämissuunnitelmat. Hanke on käynnissä 31.10.2022 saakka ja sitä hallinnoi Navitas Kehitys Oy. Mukana ovat Varkauden kaupunki ja Leppävirran kunta. 

-
Kansanedustaja Anu Vehviläinen tutustui varkautelaisiin yrityksiin

Savon Yrittäjät järjesti perinteiset kansanedustajien yritysvierailut tänä syksynä jo 21. kerran. Varkauteen saatiin vieraaksi keskustan kansanedustaja Anu Vehviläinen tiistaina 30. elokuuta. 

Hyvässä vireessä oleva Varkauden alue näytti vieraalleen parastaan. Päivän aikana kansanedustaja Vehviläinen kuuli Varkauden alueen kehityksestä ja keskusteli yrittäjille tärkeistä ajankohtaisista asioista. Keskustelua herättivät muun muassa sähkön hinnankorotukset ja niiden vaikutus yrityksiin ja kansalaisiin, turvallisuusasiat, YEL-uudistus ja nuorten työllistyminen.

Vehviläinen vieraili päivän aikana Harri's Food Factoryssa ja Dream Circuksessa. Vierailun järjestelyistä vastasi Varkauden Yrittäjät ry, ja päivään osallistuivat myös Navitas Yrityspalveluiden toimitusjohtaja Jouko Laitinen ja yritysasiantuntija Katja Niiranen.  

Kansanedustajien yritysvierailujen tarkoituksena on saattaa päättäjien tietoon ajantasaisia kuulumisia pohjoissavolaisista yrityksistä.

Kuvassa Katja Niiranen, Anu Vehviläinen, Minna Asikainen ja Jani Ursin Varkauden Yrittäjät ry:stä sekä Jouko Laitinen. Kuva: Mia Simpanen, Savon Yrittäjät

Lisää tapahtumia tapahtumakalenterissamme!
Kiitos mielenkiinnostasi ja yhteistyöstä.


Seuraava uutiskirjeemme ilmestyy lokakuussa.

#yhdessä #varkaudessa #rohkeasti© 2022 Navitas News
Navitas Kehitys Oy · Wredenkatu 8 · Varkaus FI-78250
toimisto@navitas.fi · puh. 029 1708 800
 Sait tämän viestin koska sähköpostiosoitteesi on postituslistallamme.

Navitas Yrityspalvelut

Wredenkatu 2, Varkaus, 78201

Unsubscribe - Unsubscribe Preferences