Eikö posti näy oikein? Katso se tästä.
Off Grid Adventures
NAVITAS AJASSA 10/2022
Tässä uutiskirjeessä:

 • Insite-elokuva valkokankaille marraskuussa
 • Varkauden Kampuksen Kamarilla ratkaistaan osaajapulaa

Tulevat tapahtumat ja tilaisuudet:
 • Spin Off Savo – Vetovoimaa Varkaudesta 13.10.2022
 • Keskisavolainen energiaosaaminen esillä Energiamessuilla 25.–27.10.2022
 • Rekrymiitti Savon ammattiopistolla 2.11.2022
 • SOPIEN 2.0 - Palveluseteli-webinaari 27.10.2022 
 • SOPIEN 2.0 - Kilpailutus-webinaari 2.11.2022 
 • Vanha Varkaus - Uusi suunta -hankkeen työpajasarja 10.10.–7.11.2022
 • Re4Industry Knowledge Transfer Seminar 25.11.2022
 • Teollisuus X.0 - Teollisen palveluliiketoiminnan tulevaisuus Kuopiossa 15.11.2022

Navitas Yrityspalveluiden kaikki yritystilaisuudet näet tapahtumakalenteristamme!

Mukavia lukuhetkiä,
Navitas Yrityspalvelut


Keskisavolainen energiaosaaminen näkyvästi esillä Energiamessuilla

Energia-alan keskeiset toimijat ja edelläkävijät alueeltamme osallistuvat vuoden 2022 Energiamessuille yhteisosastolla. Yhteisosaston järjestelyistä vastaa NewTech-hanke.

Tampereella 25.–27.10.2022 järjestettävät Energiamessut on energia-alan kärkitapahtuma, jossa pureudutaan kestäviin ja älykkäisiin energiaratkaisuihin sekä ilmastonmuutokseen ja päästöjen hillintään. Yhteisosastolta A819 (A-halli) löydät NewTech-hankkeen lisäksi seitsemän alueemme yritystä ja toimijaa. Tervetuloa paikalle tapaamaan meitä ja mukana olevia yrityksiä:

Lue lisää: energiamessut.expomark.fi
Elokuvantekijä Jere Koistinen (vas.) ja Navitas Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Jouko Laitinen.
Insite-elokuva valkokankaille marraskuussa

Varkautelaisen Jere Koistisen Rainy Day Entertainment -tuotantoyhtiön toinen pitkä elokuva Insite saa odotetun ensi-iltansa 4. marraskuuta 2022. Elokuva saapuu Suomen levitykseen 15 eri paikkakunnalle aina Helsingistä Ouluun. 

Koistisen käsikirjoittama ja ohjaama elokuva kertoo menetetystä isä-poikasuhteesta: Amerikkalainen nuori mies Ryan (Cameron Duckett) kuulee Suomessa asuvan isänsä Kennethin (Jarkko Tamminen) kuolleen ja jättäneen pojalleen perintöä. Ryanille ja tämän parhaalle ystävälle Jerrylle (Keenan Proctor) avautuu mahdollisuus paeta ongelmiaan toiselle puolelle maapalloa. 

Uusi elämä antaa Ryanille tilaisuuden tutustua isänsä elämäntyöhön - ennen kaikkea mystiseen perinnön osaan Insiteen, jota havittelevat liikemies Derek (Eric Roberts) sekä tämän oikea käsi Ivy (Mia Ehrnrooth). Tukena ja turvanaan Ryanilla on isänsä entinen assistentti Nita (Janni Hussi) sekä koodari Leo (Antti Kyllönen). Perinnön myötä uudet ongelmat kohtaavat eivätkä vanhatkaan uhat jätä rauhaan.

Elokuvaa on kuvattu pääosin Varkaudessa ja Varkauden lähiympäristössä, mutta myös mm. Helsingissä ja rapakon takana Los Angelesissa. Myös Navitas on toiminut kuvauspaikkana. 

Navitas Kehitys Oy on yksi elokuvan ylpeistä yhteistyökumppaneista. Katso tästä elokuvan traileri

Varkauden Kampuksen Kamarilla ratkaistaan osaajapulaa

”P..k.le. mehän päädytään aina tähän samaan lässytyskeskusteluun siitä että yhteistyötä yritysten ja oppilaitosten välillä on kehitettävä. Meinaatteko, että taas käynnistetään yksi rojekti?” Näistä sanoista alkoi kesäisessä Varkauden kauppakamariosaston kokouksessa kasvamaan idea uudesta tavasta luoda kunnollinen pitkäaikainen yli sukupolvien keskustelu- ja työskentely-yhteys oppilaiden, opettajien ja yritysten välille. 

Väittely-, päättely- ja ihmettelyprosessin tuloksena syntyi idea kampuksen kamarista – siis oikeasta pikkutalosta. Savonia-ammattikorkeakoulu ja Sakky olivat todellisia rohkelikkoja lähtiessään mukaan tähän outoon hankkeeseen ja niin syntyi Kampuksen Kamari, ensimmäinen Suomessa. Paikka, jossa ei tarvitse enää siunailla yhteistyön toimimattomuutta, vaan jossa tartutaan asiaan ja tehdään yhdessä.

Kampuksen Kamarin ideana on tuoda alueen yrityselämää tutuksi nuorille. Se on "turinatori", jossa yritykset, oppilaitokset ja opiskelijat kohtaavat, keskustelevat ja oppivat toisiltaan. Käytännön toiminta Kampuksen kamarilla on esimerkiksi rekrytapaamisia, mentorointia, opinnäytetöiden hakemista molemmin puolin, kummiluokkaprojekteja, ihan hölynpölyn haastamista, koulutusiltoja, stipenditiedotuksia ja kaikkea mitä on hyvä yhdessä tehdä. Toiminta käynnistettiin avajaisilla keskiviikkona 21. syyskuuta 2022. 

Lue lisää (navitas.fi)
Spin Off Savo - Vetovoimaa Varkaudesta 13.10.2022

Aika: to 13.10.2022 klo 13–16
Paikka: Savon ammattiopiston Varkauden Kampus, Osmajoentie 75

Lämpimästi tervetuloa Navitas Yrityspalveluiden, Nostetta Venturesin, Kuopion alueen kauppakamarin ja Savon Yrittäjien yritykset ja opiskelijat yhdistävään Spin Off Savo – Vetovoimaa Varkaudesta - tilaisuuteen.

Ohjelmassa on innostavia puheenvuoroja menestyneiltä paikallisyrityksiltä sekä keskustelua kasvusta ja uuden liiketoiminnan synnyttämisen mahdollisuuksista. Tapahtumassa kuullaan mm. onnistunut case-esimerkki varkautelaislähtöisestä spin off -yrityksestä Call Waves Solutions Finlandista.  

Osana tilaisuutta toteutetaan maksuton meno-paluu-kuljetus Savonian, Sakkyn, YSAO:n ja UEF:in opiskelijoille Kuopiosta Varkauteen. Tilaisuus toimii osaltaan hyvänä verkostoitumisalustana opiskelijoiden ja yritysten välillä.


Lue lisää (navitas.fi)
Teollisuus X.0 - Teollisen palveluliiketoiminnan tulevaisuus Kuopiossa 15.11.2022

Aika: ti 15.11.2022 klo 12–16
Paikka: Hotelli IsoValkeinen, Lampi-sali, Majaniementie 2, Kuopio 

Suosittu Teollisuus X.0 -seminaarisarja saa jatkoa marraskuussa - ilmoittaudu mukaan! 

Tervetuloa verkostoitumaan sekä kuulemaan mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja ja yritysesimerkkejä teollisesta palveluliiketoiminnasta! Seminaarin järjestää NewTech - Yritysten kasvu ja kansainvälistyminen -hanke

Ohjelmassa mm:

 • Teollisuuden palveluliiketoiminnan kehittäminen asiakasymmärryksen, arvon ja kannattavuuden perusteella (Teemu Laine, Tampereen yliopisto)
 • Seuraavan sukupolven liiketoimintamallin kehitys, case Junttan (Sami Kirsilä, Junttan Oy)
 • IT-kumppanin rooli teollisen kasvuyrityksen palveluliiketoiminnan kehittämisessä (Veera Ullah, Documtec Oy)
 • Teollisen palveluliiketoiminnan kehitys ja kansainvälistyminen (Jere Räisänen, Elcoline Oy)
 • Ilmalaivatehdas, joka ei myy ilmalaivoja (Jiri Jormakka, Kelluu Oy)
 
Lisäksi ständeillä tavattavissa mm. Business Finland, ELY-keskus, Finnvera, Business Center ja NewTech-hanke.

Tilaisuus on maksuton, mutta ilmoittauduthan ennakkoon 14.11. mennessä
Lue lisää (technogrowth.fi)
Rekrymiitti Savon ammattiopistolla 2.11.2022

Aika: ke 2.11.2022 klo 10–12 
Paikka: Savon ammattiopisto, Osmajoentie 75, Varkaus, A-rakennus,
2.kerros

Tule tutustumaan koulutus- ja työllistymismahdollisuuksiin hoiva- ja hoitoalalla Varkaudessa ke 2.11.2022 klo 10–12 Savon ammattiopistoon.

Tietoa:
- koulutuksista
- opintojen rahoituksesta
- oppisopimuksesta
- työllistymismahdollisuuksista Varkaudessa

Paikalla koulutuksen järjestäjän lisäksi Varkauden
hoiva- ja hoitoalan työnantajia, toiminnallisia pisteitä alan työtehtävistä. 

Katso myös muut Rekrymiitit: sakky.fi/rekrymiitti

**-
Bókun, Doerz, Johku, Tripadvisor, Visit Finland Datahub ja Google My Business….

Mistä oikein on kysymys?

Saatat olla tietämättäsi matkailutoimija! Perinteisesti matkailualaksi luettujen majoitus-, ohjelma- ja ravitsemispalveluiden rinnalla matkailun toimialaan kuuluu kuluttajan ostettavissa oleva vähittäiskauppa (erityisesti erikoisliikkeet), liikenne (esim. henkilökuljetukset), luovien alojen kulttuuri- ja mediatuotanto ja design (käsityöläismyymälät, tapahtumat, jne.), liikunta ja urheilu (liikuntapalvelut, reitistöt), terveys- ja hyvinvointipalvelut (esim. terveys-, hemmottelu- ja kauneudenhoito) ja mm. ruokatuotanto (mm. lähiruoan suoramyynti tiloilta).

Haluatko palvelusi paremmin esille eri kanaville? Mitä nämä kanavat ovat, miten niihin pääsee mukaan ja mitä ne maksavat?

Näihin kysymyksiin pyritään vastamaan Vanha Varkaus - Uusi suunta -hankkeen järjestämässä työpajasarjassa. Visit Finland Akatemian kouluttaja Marjo Ranta-Irwin tulee perehdyttämään meitä seuraavasti:

Työpaja 1: Miten matkailija meidät löytää?
Matkailualan merkittävät jakelu- ja myyntikanavat Bókun, Doerz, Johku ja
Tripadvisor
Kaksi samansisältöistä tilaisuutta Varkaudessa,
kokoustila Kämäri, Hotel Oscar, Kauppatori 4, Varkaus
 • maanantai 10.10. klo 16.30–20.00
 • tiistai 11.10. klo 9.00–12.30
Työpaja sisältää ennakkotehtävän, toteutus luento- ja aktivoivana työpajatyöskentelynä.

Työpaja 2: Mikä ihmeen DataHub?
Visit Finland DataHub on tietokanta, johon suomalaiset matkailupalveluja tuottavat yritykset voivat tallentaa tietoa yrityksestään sekä tarjoamistaan tuotteista ja palveluista.
Kaksi samansisältöistä tilaisuutta etäyhteydellä (Teams)
 • maanantai 24.10. klo 13.00–14.30
 • maanantai 24.10. klo 17.00–18.30
Palvelun esittelyn jälkeen työstetään yritysten englanninkieliset tuotekortit myyviksi ja syötetään ne DataHub-tietokantaan.

Työpaja 3: Google My Business?
Google My Business on maksuton työkalu, jonka avulla voit hallita sitä, miten yritys näkyy Google-tuotteissa, kuten Mapsissa ja Google-haussa.
Kaksi samansisältöistä tilaisuutta etäyhteydellä (Teams)
 • maanantai 7.11. klo 13.00–14.00
 • maanantai 7.11. klo 17.00–18.00
Palvelun esittely, rekisteröinti ja käyttöönotto, yrityksen profiilin päivitys (tiedot, kuvat), arvioiden kerääminen, käsitteleminen ja niihin vastaaminen, mistä löytää apua ongelmatilanteissa.

Lisätiedot: Vanha Varkaus – Uusi suunta -hankkeen projektipäällikkö Tiina Immonen, p. 044 491 5359.
Re4Industry Knowledge Transfer Seminar 25.11.2022

Aika: pe 25.11.2022 
Paikka: Warkaus-Sali, Varkaus

Tule verkostoitumaan kotimaisten ja kansainvälisten osallistujien kanssa yhteen syksyn tärkeimmistä tapahtumista. 

Seminaarissa keskustellaan bioenergiasta, biokiertotaloudesta, energiavarastoista ja vihreästä vetytaloudesta yhteistyössä yritysten, Työ- ja elinkeinoministeriön, ESEIAn, Pohjois-Savon liiton, Varkauden kaupungin ja Pohjois-Savon Energiaklusterin kanssa. Seminaarin esityskielenä on englanti. 

**-
Lue lisää (energyclusternorthsavo.fi)
SOPIEN 2.0 -hankkeen tulevia webinaareja

Tilaisuudessa asianajotoimisto Kontturi & Co Oy:n alustus ja mahdollisuus esittää kysymyksiä
 • Yleistä palvelusetelistä
 • Palveluseteleihin liittyvät keskeiset juridiset kysymykset
 • Palveluntuottajalle asetettavat vaatimukset ja niiden täyttäminen
 • Hyväksymismenettely ja palvelun tuottamisen juridiikkaa

Pohjois-Savon hyvinvointialueen palveluseteleiden ja sääntökirjojen valmistelijat kertomassa valmistelun tilanteesta.

Asianajotoimisto Kontturi & Co Oy:n alustus aiheesta ja mahdollisuus esittää kysymyksiä
 • Yleistä kilpailutuksesta, menettely ja keskeisimmät vaiheet
Tärkeimmät vinkit:
 1. Mihin tarjouspyynnössä kannattaa kiinnittää huomiota
 2. Miten laadin hyvän tarjouksen?
 3. Hankintasopimuksen tekeminen.

Webinaarit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. 

Lue, miten Kotipalvelu Verenpisara Oy on hyödyntänyt hankkeen tarjoamaa ajankohtaista tietoa: Sote-palveluiden turvaaminen on kaikkien etu (Helsingin Sanomat 26.9.2022, Yrittäjä 9/22-liite).

**-

Lisää tapahtumia tapahtumakalenterissamme!
Kiitos mielenkiinnostasi ja yhteistyöstä.


Seuraava uutiskirjeemme ilmestyy marraskuussa.

#yhdessä #varkaudessa #rohkeasti© 2022 Navitas News
Navitas Kehitys Oy · Wredenkatu 8 · Varkaus FI-78250
toimisto@navitas.fi · puh. 029 1708 800
 Sait tämän viestin koska sähköpostiosoitteesi on postituslistallamme.

Navitas Yrityspalvelut

Wredenkatu 2, Varkaus, 78201

Unsubscribe - Unsubscribe Preferences