Eikö posti näy oikein? Katso se tästä.
Off Grid Adventures
NAVITAS AJASSA 12/2022
Tässä uutiskirjeessä:

 • Vesi virtaa Ämmäkosken ohitusuomassa 
 • Vanha Varkaus – Uusi suunta -hanke on saanut jatkoaikaa maaliskuun loppuun 2023
 • Jouko Laitinen jatkaa SEKES ry:n hallituksen puheenjohtajana kaudella 2023
 • Varkaudesta ihan omanlaiselle uralle: Hurraa Ura! -tapahtuma etsii näytteilleasettajia 
 • Potkua Pohjois-Savon teknologiayritysten kasvuun ja kansainvälistymiseen
 • Varkauden museot ja alueen teollisuusyritykset yhteistyöhön
 • Näin taittuu Taitotalossa talven selkä!

Tulevat tapahtumat ja tilaisuudet:
 • SOPIEN 2.0 -hankkeen päätösseminaari 14.12.2022
 • Navitas Aamukahvit - Maaseutuohjelmasta uusia rahoitusmahdollisuuksia Varkauteen 11.1.2023

Navitas Yrityspalveluiden kaikki yritystilaisuudet näet tapahtumakalenteristamme!

Mukavia lukuhetkiä,
Navitas Yrityspalvelut

Ohitusuoma palauttaa uhanalaisten Saimaan järvilohen ja järvitaimenen käyttöön yli 750 neliökilometriä yli 100 vuotta suljettuna olleita vesistöjä.  Historiallista hetkeä seurasi Varkaudessa noin 200-päinen yleisö. Vasemmassa kuvassa Ämmäkosken ennallistamishankkeen projektipäällikkö Jaakko Lappalainen Navitas Kehitys Oy:stä. 


Vesi virtaa Ämmäkosken ohitusuomassa 

Varkauden Ämmäkosken vaellusyhteys on viimein vapautettu ja ohitusuoman avajaisia juhlittiin 30.11.2022. Syksyn ajan Varkauden Ämmäkoskella on rakennettu Suomen suurimpiin kuuluvaa ohitusuomaa. Nyt työ on saatu päätökseen ja uoma päästiin avaamaan vaeltaville kaloille.

Ohitusuomaan ohjataan ennennäkemätön 5 m3/s virtaama. Myös Ämmäkosken 3,5 hehtaarin koskialueelle muodostuu merkittävä 10 m3/s ympäristövirtaama. Uhanalaisten Saimaan järvilohen ja järvitaimenen käyttöön palautuu nyt yli 750 neliökilometriä yli 100 vuotta suljettuna olleita vesistöjä. 

- On erittäin hienoa, että Ämmäkoski kuohuu jälleen merkittäviltä osin vapaana. Eri tahojen hyvällä yhteistyöllä, sitoutumisella ja ammattitaidolla on saatu aikaan lopputulos, joka mahdollistaa alueen vaelluskalakantojen elpymisen. Tehty työ antaa hyvän pohjan ja esimerkin vastaavien haasteiden kanssa kamppaileville kohteille meillä Suomessa ja ilman muuta laajemminkin", sanoo maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen.

Lue lisää (navitas.fi)
Vanha Varkaus – Uusi suunta -hanke on saanut jatkoaikaa maaliskuun loppuun 2023

- Hankkeelle on selvästi ollut kysyntää alueen matkailutoimijoiden keskuudessa, ja olemme vakuuttuneita siitä, että vaikuttavuus sekä tavoitteet täyttyvät vähintään riittäviltä osin hankkeen aikana, kertoo projektipäällikkö Tiina Immonen.

Vanha Varkaus -alueen tunnettuus on kasvanut hankkeen myötä ja sitä vahvistavat juuri avattu Ämmäkosken ohitusuoma ja siihen liittyvä Kämärin alueen ehostaminen. Alueella on siis vahvasti potentiaalia matkailun suhteen. Parhaillaan on käynnissä neuvotteluja alueelle sijoittumista harkitsevien kanssa. Navitas Yrityspalveluiden yritysasiantuntijat toimivat sijoittujien apuna ja tukena.

Tietoisuus Vanha Varkaus -alueesta on levinnyt, ja markkinointia jatketaan yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa. Konkreettisena toimenpiteenä on osallistuminen ja näkyminen Matkamessuilla tammikuussa 2023.

Sitä ennen Vanha Varkaus -alueella keskitytään joulukauteen, joka avattiin jo lauantaina 26.11. Tapahtumia, nähtävää ja koettavaa on melkoinen kattaus. Pikkujoulujen, joululounaiden, ja jouluherkkujen ohella lisämakua tuovat lukuisat konsertit, näyttelyt ja ensi kertaa järjestettävä Vanhan Varkauden Joulutori Tehtaan koululla. Ohjelmaa ja tarjontaa on koottu sivulle https://www.visitvarkaus.fi/vanhanvarkaudenjoulu/

Vanha Varkaus – jouluisempi kuin luulet tietäväsi.
Navitas Aamukahvit - Maaseutuohjelmasta uusia rahoitusmahdollisuuksia Varkauteen

Aika: ke 11.1.2023 klo 8.00–10.30
Paikka: kokoustila Ankkuri 1&2, Navitas Taitotalo (Wredenkatu 2, Varkaus)

Vuoden 2023 alusta Varkaus, mukaan lukien kaupungin keskusta-alueet, on osa maaseutuohjelman toimenpidealuetta. Tämä mahdollistaa varkautelaisille mikro- ja PK-yrityksille aikaisempaa laajemmat mahdollisuudet hakea yritystoimintansa kehittämiseen erilaisia harkinnanvaraisia tukia Euroopan Maatalousrahastosta. Tuettavan yritystoiminnan ei tarvitse kytkeytyä maatalouteen tai elintarviketuotantoon, vaikka myös nämä toimialat ovat tuen piirissä. Tukea myöntävät Varkauden seudulla Pohjois-Savon ELY-Keskus ja Mansikka Leader ry.

Tervetuloa kuulemaan lisää maaseuturahoituksen mahdollisuuksista. Paikalla uutta rahoituskautta, Maaseutuohjelmaa ja sen rahoitusmahdollisuuksia ovat esittelemässä:

 • Pekka Stjerna, Pohjois-Savon ELY-Keskus
 • Kirsi Manninen, Kehittämisyhdistys Mansikka ry.

Maksuttomille aamukahveille ovat tervetulleita kaikki yrittäjyydestä kiinnostuneet, yrittäjät, yrittäjähenkiset ja yrittäjien kanssa toimivat tahot.

Onko sinulla jo mielessäsi idea yrityksesi kehittämiseen?
Haluatko keskustella sen tukimahdollisuuksista rahoittajien ja yritysasiantuntijoiden kanssa?

Varaa ideallesi sparrausaika heti 11.1. klo 10.30–11.30 väliselle ajalle olemalla etukäteen yhteydessä: kirsi.mutka-paintola@navitas.fi tai puh. 044 357 6358.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen (navitas.tapahtumakalenterit.fi)
Jouko Laitinen jatkaa SEKES ry:n hallituksen puheenjohtajana kaudella 2023

Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry valitsi yhdistyskokouksessaan 24.11.2022 yhdistykselle hallituksen vuodelle 2023. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa toimitusjohtaja Jouko Laitinen Navitas Kehitys Oy:stä.

SEKES ry on kuntien omistamien kehittämisyhtiöiden yhteistyöverkosto. Yhdistyksen muodostavat kaupunkien ja kuntien kehitysyhtiöt tai elinkeinotoimet kautta maan. SEKES-verkostolla on merkittävä rooli yritysten kilpailukyvyn ja alueellisen elinvoiman vahvistajana.

Lue lisää (sekes.fi)
Varkaudesta ihan omanlaiselle uralle: Hurraa Ura! -tapahtuma etsii näytteilleasettajia 

Suosittu Hurraa Ura! -tapahtuma tekee odotetun paluun takaisin Varkauden kampukselle 25.1.2023 klo 10-14. Kutsumme sinut ja yrityksesi mukaan paikkakunnan suurimpaan ura- ja koulutustapahtumaan.

Vuodesta 2019 järjestetyllä tapahtumalla halutaan nostaa parrasvaloihin työn, yrittäjyyden ja kouluttautumisen mahdollisuuksia Varkaudessa ja lähialueilla. Tapahtuma kokoaa yhteen Varkauden alueen oppilaitokset, rekrytoivat työnantajat sekä eri koulutusasteiden opiskelijat ja työnhakijat.

Onko yritykselläsi töitä tekijöille? Ilmoittaudu näytteilleasettajaksi!

Tervetuloa kertomaan yrityksesi toiminnasta sekä avoimista työ-, harjoittelu- tai opinnäytetyöpaikoista. Tapahtuma on näytteilleasettajille ja kävijöille maksuton. Tunnelmaa keventämässä juontaja Tommi Taskinen! 

Mukana jo 20 näytteilleasettajaa! Katso lisätiedot ja päivittyvä näytteilleasettajalista: www.hurraaura.fi 

Ilmoittaudu näytteilleasettajaksi (navitas.tapahtumakalenterit.fi)
Varkauden museot ja alueen teollisuusyritykset yhteistyöhön 

Varkauden museot, Andritz Oy, Sumitomo SHI FW, Stora Enso Oyj, Varkauden tehdas ja Honeywell Oy ovat sopineet yhteistyöstä osana Varkautelaisten uusi museo -hanketta.

Varkauden museoiden tulevan näyttelyn aikajänne ulottuu yli 200 vuoden taakse, mutta myös pitkälle tulevaisuuteen. Nykyteollisuuden ja tulevaisuuden esittely poikkeaa totutusta tavasta rakentaa museonäyttely ja on valtakunnan mittakaavassa uniikki yhteistyön muoto. 
Lue lisää (varkaus.fi)
Potkua Pohjois-Savon teknologiayritysten kasvuun ja kansainvälistymiseen

Teknologiateollisuutta ravistelee digitalisaation ja työelämän rakennemuutos. Vaikka muutokset tarjoavat mahdollisuuden menestyä maailman markkinoilla, on yrityksissä haasteena pysyä kehityksessä mukana. Pohjois-Savossa konkreettisena tuupparina murroksessa toimii NewTech-hanke, joka tarjoaa tukea Pohjois-Savon ja naapurin puolella sijaitsevan Pieksämäen kone-, energia- ja terveysteknologia-alan pk-yrityksille. Alueellisten kehitysyhtiöiden ja Savonia-ammattikorkeakoulun laaja-alainen yhteistyö kerää kiitosta maakunnan yrityksiltä.
Lue lisää (rakennerahastot.fi)
SOPIEN 2.0 -hankkeen päätösseminaari 

Aika: ke 14.12.2022 klo 13.00–15.00
Paikka: Savonia, Microkatu 1 C, Kuopio/Auditorio J102

**-
Lisätiedot ja ilmoittautuminen (navitas.tapahtumakalenterit.fi)

Lisää tapahtumia tapahtumakalenterissamme!
Kiitos mielenkiinnostasi ja yhteistyöstä.


Seuraava uutiskirjeemme ilmestyy tammikuussa.

#warkaus #ihanomanlainen© 2022 Navitas News
Navitas Kehitys Oy · Wredenkatu 8 · Varkaus FI-78250
toimisto@navitas.fi · puh. 029 1708 800
 Sait tämän viestin koska sähköpostiosoitteesi on postituslistallamme.

Navitas Yrityspalvelut

Wredenkatu 2, Varkaus, 78201

Unsubscribe - Unsubscribe Preferences