Open deze e-mail in webbrowser

Wie jarig is, trakteert!

In 2023 bestaat HJCO AAA Funds 20 jaar en daarom doen we u een aanbod. Voor nieuwe fondsaankopen (dus geen switches) bieden wij daarom een korting van 50% voor 1 jaar na de aankoopdatum. Dat betekent 0,25% ipv 0,50% ex btw voor 1 jaar over de nieuwe fondsaankopen.
Verder komen wij met drie nieuwe fondsen op ons platform.

Nieuwe fondsen

Voor HJCO AAA Funds zijn we continue op zoek naar alternatieve fondsen (‘Skills’) die iets toevoegen aan ons aanbod. De eerste stap in de zoektocht bestaat uit het aangaan van het gesprek met de mensen achter het fonds en het uitpluizen van de strategie. Naast kwantitatieve eigenschappen, worden ook kwalitatieve aspecten als reputatie, beleid, fondsstructuur meegenomen. Pas als het fonds onze eindstreep haalt, komt het op het platform.

Zo hebben we recent drie nieuwe fondsen opgenomen. Deze fondsen weten zich daarnaast goed te handhaven in tijden van markt onrust zoals we het afgelopen jaar zagen en zijn daarom een welkome aanvulling op een bestaande effectenportefeuille.
De drie nieuwe fondsen op ons HJCO platform zijn:
Lumyna - BlueCove Alternative Credit UCITS Fund
Dit fonds volgt een gediversifieerde, systematische credit long/short strategie. De aanpak is gebaseerd op wetenschappelijk beleggen. Er wordt gehandeld in Amerikaanse en Europese obligaties, credit default swaps, rentetarieven en valuta. Deze strategie kan in diverse marktomstandigheden renderen, er is weinig competitie op dit gebied en er zijn hoge drempels om een vergelijkbare strategie op te zetten. De risico/rendements verhouding is sterk; In 2022 kwam het rendement uit op +3,72% met een relatief lage beweeglijkheid van 2,34%.
Voor meer informatie:
Klik hier
Fulcrum Diversified Absolute Return Fund
Fulcrum DAR is een succesvol robuust, gediversifieerd, multi-asset fonds. De beleggingen worden ingevuld door een combinatie van directionele global macro, relatieve waarde en gediversifieerde strategieën. Deze zijn gebaseerd op onderzoek naar zowel fundamentele factoren (business cycle, acties van centrale banken, valuaties) als gedrags-factoren (momentum, volatiliteit, sentiment). Ook dit fonds kent een sterke risico/rendements verhouding en heeft bewezen ook in dalende markten rendement te kunnen maken. Het behaalde rendement over 2022 was 4,76% en de volatiliteit 5,08%.
Voor meer informatie: Klik hier
Ruffer Total Return International Fund
Ruffer is een groot fondshuis met één multi-asset strategie, volgens een discretionaire, global macro aanpak. Het risicomanagement speelt een centrale rol bij de invulling van de beleggingen. Het doel van het fonds is om consistente positieve rendementen te behalen, ongeacht wat er gebeurt op de financiële markten. De volgende metafoor typeert het bedrijf: ‘We verlaten het feestje vroeg. Hierdoor missen we mogelijk wat feestvreugde later op de avond, maar we blijven niet zitten met een kater.’ Ook in 2022 heeft de strategie zijn waarde bewezen met een rendement van +4,07%. Het fonds heeft een jaarlijks rendement van meer dan 4% sinds 2011.
Voor meer informatie:
Klik hier
Extra leesmateriaal voor zowel informatie als vermaak is hun overzicht van 2022 (in het Engels), klik hier 
Zie hier een overzicht van alle aangeboden fondsen:

Nog even de voordelen van
HJCO AAA Funds op een rij:

  • Uniek aanbod van alternatieve beleggingsfondsen die spreidingsvoordelen bieden ten opzichte van aandelen en obligaties.
  • Aankoop kan al vanaf 10.000 euro via HJCO (minima van de fondsen is veelal een stuk hoger).
  • Alle fondsen kennen een AFM goedkeuring.
  • Geen transactie- of andere variabele kosten. Vaste kosten dienstverlening zijn 0,50% ex btw per jaar. Switchen tussen fondsen is dus kosteloos.
  • Meebeleggen in de goedkoopste fondsklassen die beschikbaar zijn; met dit voordeel kan een groot deel van de dienstverleningskosten worden gecompenseerd.

Transactie opgeven?

Ga naar mijn.hjco.nl rekening indien u reeds klant bent bij HJCO.
Bent u nog geen klant, open dan
hier een rekening.
Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan horen we dat uiteraard graag.


Met vriendelijke groet,
HJCO AAA Funds
Willem Johannesma
Arthur Hopstaken