Eikö posti näy oikein? Katso se tästä.
Off Grid Adventures
NAVITAS AJASSA 3/2023
Tässä uutiskirjeessä:

  • Yrittäjien Elinvoimabarometri 2023
  • Haku käynnissä Kasvu Openin maksuttomiin Kasvupolku®-sparrauksiin
  • Etsimme joukkoomme toimialapäällikköä Pohjois-Savon Energiaklusteri -hankkeeseen
  • Jouni Tuononen projektijohtajaksi Vihreän siirtymän investointeja Keski-Savoon -hankkeeseen

Tulevat tapahtumat ja tilaisuudet:
  • Pidä huolta itsestäsi - yrittäjien hyvinvointiaamu 29.3.2023

Mukavia lukuhetkiä,
Navitas Yrityspalvelut

Yrittäjien Elinvoimabarometri 2023

Suomen Yrittäjien uusi Elinvoimabarometri-kysely on avoinna 31.3.2023 saakka.

Elinvoimabarometri tarjoaa yrittäjille ja alueen päättäjille tietoa siitä, millaisena yrittäjät kokevat oman maakuntansa elinvoiman ja siihen vaikuttavat tekijät. Tavoitteena on saada yrittäjien näkemyksiä oman maakunnan elinvoimasta sekä sitouttaa maakunnat elinvoiman edistämiseen, ja samalla edistää maakunnan ja kuntien yhteistyötä elinvoima-asioissa.

Kyselyn toteuttaa Taloustutkimus Suomen Yrittäjien toimeksiannosta ja sen tulokset (maakuntien TOP 3) julkistetaan Kunnallisjohdon seminaarissa Lahdessa 24.5.2023.

Elinvoimabarometrin tavoitteena on vahvistaa yrittäjien ja maakunnan vuoropuhelua ja rakentaa yrittäjämyönteisiä maakuntia kautta Suomen.

Tutkimus toteutetaan joka toinen vuosi, vuorovuosittain Kuntabarometrin kanssa. Elinvoimabarometrilla mitataan maakuntien elinvoimaa, kun Kuntabarometri puolestaan mittaa yksittäisten kuntien elinvoimaa.

Katso lisätiedot ja vastaa kyselyyn (yrittajat.fi)
Haku käynnissä Kasvu Openin maksuttomiin Kasvupolku®-sparrauksiin

Haku tämän vuoden Kasvupolku®-sparrauksiin on käynnissä 21.3.2023 saakka. Kaudella 2023 valikoimassa on Pohjois-Savon Kasvupolun lisäksi myös teemallisia ohjelmia – valitse omasi! 

Kasvu Openin maksuttomissa Kasvupolku-ohjelmissa sparrataan yritysten liiketoimintaa ja ratkaistaan kehityshaasteita. Sparrausohjelmat on suunnattu yrityksille, joilla on aitoa kasvuhalua ja kehittämisintoa. Ohjelmat yhdistävät yrittäjät, sparraajat ja yhteistyökumppanit. Saat taskuusi arvokkaita vinkkejä ja kontakteja liiketoiminnan kehittämisen ja kasvun moottoriksi.

Tutustu ohjelmiin ja hae mukaan (kasvuopen.fi)

Etsimme joukkoomme toimialapäällikköä Pohjois-Savon Energiaklusteri -hankkeeseen

Pohjois-Savossa ja erityisesti Keski-Savon alueella toimii merkittävä energia-alan toimijoiden verkosto. Teknologia- ja energiateknologiateollisuus on taloudelliselta merkitykseltään suurin teollisuuden ala Pohjois-Savossa. Pohjois-Savon Energiaklusteri -hankkeen avulla edistetään ja tuetaan yrityksiä kehittämään palveluitaan, tuotteitaan ja liiketoimintaansa niin, että ne pystyvät entistä paremmin vastaamaan käynnissä olevaan energia-alan murrokseen. Energiaklusterin toiminnan kautta vahvistetaan myös vetovoimaista osaamiskeskittymää ja toimijoiden kansainvälistä verkostoitumista.

Pohjois-Savon energiaklusterin toiminnan vakiinnuttamiseksi ja laajentamiseksi on haettu rahoitusta hanketoimintaan Pohjois-Savon liitolta. Hanke päättyy suunnitelman mukaan 30.9.2025.

Navitas Kehitys Oy hakee Pohjois-Savon Energiaklusteri -hankkeeseen määräaikaiseen työsuhteeseen (kokoaikainen) toimialapäällikköä, joka vastaa Pohjois-Savon energiaklusterin ja hankkeen toiminnasta kokonaisuudessaan. Hae mukaan joukkoomme!

Lue lisää ja hae viimeistään 19.3.2023 (navitas.fi)
Jouni Tuononen projektijohtajaksi Vihreän siirtymän investointeja Keski-Savoon -hankkeeseen 

Navitas Yrityspalveluiden asiantuntijajoukossa aloitti helmikuussa uutena projektijohtajana Jouni Tuononen. Hän luotsaa samassa kuussa käynnistynyttä Vihreän siirtymän investointeja Keski-Savoon -hanketta, jonka tehtävänä on edistää osaaja- ja synergiaverkoston syntymistä Riikinnevan alueelle. 

Keski-Savolla ja erityisesti Riikinnevan alueella on erinomainen potentiaali kehittyä yhdeksi Suomen merkittävimmäksi vihreän siirtymän keskittymäksi. Leppävirran kunnassa, Joroisten ja Varkauden rajalla sijaitseva Riikinneva voi kehittyä vihreän energian lippulaivaksi Suomessa ja jopa Euroopan mittakaavassa. Alue on herättänyt lyhyessä ajassa suurta kiinnostusta eri toimijoissa ja suunnitteilla on samanaikaisesti useita investointeja, joilla arvioidaan olevan jopa miljardin euron kokonaisvaikutus Pohjois-Savoon ja Itä-Suomeen.

Käynnistyneellä hankkeella on tarkoitus tukea alueen kehittymistä valtakunnallisesti vetovoimaiseksi kiertotalouden keskukseksi ja investointien kohteeksi, jonka vaikutukset säteilevät koko maakuntaan. Projektijohtajana Tuononen muun muassa koordinoi ja edistää alueelle suunnitteilla olevia hankkeita.

– Tavoitteena on luoda yhdessä toimijoiden kanssa merkittävää vihreää liiketoimintaa. Kuuntelen toimijoiden tarpeita ja ongelmia sekä yritän löytää niihin ratkaisut aktiivisella yhteydenpidolla osapuoliin. Hankkeessa on mukana itsenäisiä, yksityisiä tahoja omilla intresseillään, jolloin keskeisenä kysymyksenä on saattaa heidät yhteen ainutlaatuiseksi synergiaverkostoksi, jossa kaikki toiminta tähtää alueen yhteiseksi hyväksi, Tuononen sanoittaa. 

Tuononen on tehnyt pitkän, vuosikymmenien mittaisen työuran pääasiassa höyrykattila- ja voimalaitosten suunnittelun parissa. 

– Innostuin tehtävästä sen tuomien uusien erilaisten haasteiden vuoksi. Koen pystyväni hyödyntämään tehtävässä pitkää kokemustani kansainvälisistä projekteista ja niiden suunnittelusta, hän kertoo. 

Vapaa-ajalla talvisin Tuononen viihtyy murtomaasuksilla ja erilaisissa ulkopuuhissa kotitilallaan Kaavin Sivakkavaarassa. Kesällä vapaa-ajasta taistelevat veneily, kalastus sekä kotitilan ja kodin hoito. 

Vihreän siirtymän investointeja Keski-Savoon -hanke jatkuu hankesuunnitelman mukaisesti 31.1.2024 saakka. Hanke on saanut rahoitusta Pohjois-Savon liitolta alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen määrärahasta.

Jouni Tuononen
Projektijohtaja, Vihreän siirtymän investointeja Keski-Savoon -hanke
puh. 0400 166 435
jouni.tuononen@navitas.fi
Pidä huolta itsestäsi - yrittäjien hyvinvointiaamu 29.3.2023

Aika: ke 29.3.2023 klo 8.00–10.30
Paikka: Ole Fit Varkaus, Laivalinnankatu 19, Varkaus

Vielä ehdit ilmoittautua mukaan uudistuneille Navitas Aamukahveille. Yrittäjien hyvinvointiaamussa liikutaan, herkutellaan aamupalalla, nähdään tuttuja ja uusia tuttavuuksia, verkostoidutaan ja pidetään hetken tauko työstä. 

Aloitamme hyvinvointiaamun puolisen tuntia kestävällä lempeästi herättelevällä aamujoogalla. Joogan jälkeen nautimme aamupalan ja kuulemme Ole Fitin yritysesittelyn sekä ajatuksia yrittäjän hyvinvoinnista. 

Hyvinvointiaamu on maksuton ja siihen mahtuu mukaan 30 ensimmäisenä ilmoittautunutta yritysten edustajaa. Ilmoittautuminen päättyy tapahtuman täyttyessä tai viimeistään 22.3.2023.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoja antaa:
Kirsi Mutka-Paintola
Yritysasiantuntija, Navitas Yrityspalvelut
puh. 044 357 6358
kirsi.mutka-paintola@navitas.fi

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan (tapahtumat.navitas.fi)

Lisää tapahtumia tapahtumakalenterissamme!
Kiitos mielenkiinnostasi ja yhteistyöstä.


Seuraava uutiskirjeemme ilmestyy maaliskuussa.

#warkaus #ihanomanlainen© 2023 Navitas News
Navitas Kehitys Oy · Wredenkatu 8 · Varkaus FI-78250
toimisto@navitas.fi
 Sait tämän viestin koska sähköpostiosoitteesi on postituslistallamme.

Navitas Yrityspalvelut

Wredenkatu 2, Varkaus, 78201

Unsubscribe - Unsubscribe Preferences