Eikö posti näy oikein? Katso se tästä.
Off Grid Adventures
NAVITAS AJASSA 5/2023
Tässä uutiskirjeessä:

  • Laura Leppänen projektipäälliköksi KiertoKasvu-hankkeeseen
  • Katri Nuuttila seudulliseksi ilmastokoordinaattoriksi SISU-hankkeeseen 

Tulevat tapahtumat ja tilaisuudet:
  • Tuloksellista tiedolla johtamista 12.5.2023 
  • Businesstreffit 23.5.2023 
  • Varkauden kesä 2023 -infotilaisuus matkailutoimijoiden henkilöstölle 7.6.2023
Mukavia lukuhetkiä,
Navitas Yrityspalvelut

Varkauden kesä 2023 -infotilaisuus matkailutoimijoiden henkilöstölle 7.6.2023 

Aika: ke 7.6.2023 klo 13.00–16.00
Paikka: Hotel Oscar, Kauppatori 4, Varkaus

Tervetuloa mukaan erityisesti matkailutoimijoiden kesätyöntekijöille suunnattuun infotilaisuuteen Varkauden kesän 2023 tarjonnasta. 

Tilaisuuden tarkoituksena on lisätä tietoisuutta paikkakunnan ja lähialueen nähtävyyksistä, käyntikohteista, tapahtumista ja palveluista. Infon jälkeen osaamme opastaa ja suositella asiakkaitamme kohteesta ja paikasta toiseen tai vähintäänkin neuvoa heitä lisätiedon löytämisessä. Samalla myös tutustumme toisiimme! Matkailutoimijat voivat myös varata itselleen lyhyen esittäytymisajan infotilaisuudesta. 

Visit Varkauden puolesta kesätarjontaa esittelevät Kirsi ja Tiina sekä kesämatkailuneuvoja Sanni. Kahvitarjoilu!
Lisätiedot ja ilmoittautuminen (tapahtumat.navitas.fi)
Tervehdys uudelta työntekijältä: Laura Leppänen toimii projektipäällikkönä KiertoKasvu-hankkeessa

"Kiertotaloudella uutta kasvua Pohjois-Savoon (KiertoKasvu) -hanke on maakunnan laajuinen ryhmähanke, jonka tavoitteena on lisätä pk-yritysten ympäristövastuullisuutta, ympäristövastuullisuuteen liittyvää osaamista, kiertotalousosaamista sekä edistää kiertotalouden mukaisen yritystoimintaa maakunnassa.

Navitas Kehitys Oy vastaa Keski-Savon hanketoteutuksesta ja toteuttaa omana työnä yhteistyöyrityksille mm. hiilijalanjälkilaskentaa sekä Motivan mallin mukaista materiaalikatselmointia. Reilun kaksi ja puoli vuotta kestävän hankkeen aikana alueella järjestetään yrityksille avoimia tilaisuuksia kiertotalousliiketoiminnasta sekä ympäristövastuullisuuden lisäämisestä. Järjestämme myös opintomatkoja Suomessa ja ulkomailla kiertotalousliiketoimintaan tutustumiseksi.

Toimin hankkeen projektipäällikkönä vastaten hankkeen hallinnoinnista. Toteutamme yhdessä työparini Jaakko Lappalaisen kanssa hiilijalanjälkilaskentaa, Motivan mallin mukaisia materiaalikatselmointeja sekä ympäristövaikutusten arviointia ja seurantaa yrityksissä. Tämän lisäksi keskitymme Riikinnevan kiertotalousalueen kehittymisen edistämiseen sekä kiertotalousliiketoiminnan syntymiseen alueelle.

Olen koulutukseltani YTM ja ympäristöteknologian insinööri (AMK) sekä olen suorittanut yritysneuvojen erityisammattitutkinnon. Olen toiminut resurssiviisauteen, kiertotalouteen sekä ilmastoasioihin liittyvissä hankkeissa yli kymmenen vuotta, viimeisempänä Savonia-ammattikorkeakoulun bio- ja kiertotalousvahvuusalan tiimissä. Olen toiminut myös Keski-Savon ympäristötoimessa sekä kierrätyskeskus Ekotorin päällikön sijaisena.

Kiertotaloudella uutta kasvua Pohjois-Savoon -hanke on erittäin mielenkiintoinen ja konkreettisia työkaluja yrityksille antava hanke, jonka toteutuksen suhteen olen hyvin luottavainen. Hankekumppanit Savonia- ammattikorkeakoulu sekä Ylä-Savon ammattiopisto (YSAO) ovat luotettavia pitkän linjan hanketyöskentelyn osaajaorganisaatioita. Yhteistyö on varmasti sujuvaa ja tuloksellista.

Kevään edistyessä ja auringonpaisteen lisääntyessä innostus tehdä työtä alueen pk-yritysten hyväksi kasvaa. Vauhtia työntekoon ammennetaan suksien sijaan rullaluistimilta, kävelylenkeiltä ja ryhmäliikuntatunneilta.

Mikäli yritystänne kiinnostaa hankkeen palvelut, pirauta tai tyrkkää sähköpostilla!"

Laura Leppänen
projektipäällikkö, KiertoKasvu-hanke
puh. 044 712 0862
laura.leppanen@navitas.fi


Tervehdys uudelta työntekijältä: Katri Nuuttila on tuore seudullinen ilmastokoordinaattori

"Olen Katri Nuuttila ja aloitin toukokuun alussa seudullisena ilmastokoordinaattorina Suunnitelmallisen ilmastotyön juurruttaminen Pohjois-Savoon (SISU) -hankkeessa Varkaudessa, Joroisissa ja Leppävirralla. Olen valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi, pääaineena ympäristöpolitiikka, marraskuussa 2022. Aiemmin olen tehnyt erilaisia asiakaspalvelutöitä, tutkimusta sekä viestintää ja tapahtumajärjestämistä.

Hain seudulliseksi ilmastokoordinaattoriksi, sillä halusin päästä tekemään kehitystyötä ilmasto- ja kiertotalousteemojen parissa. Seudullisen työn ohella projekti on osa isompaa, koko Pohjois-Savon kattavaa hanketta, jolloin on mahdollista saada vetoapua ja vertaistukea muilta seudullisilta ilmastokoordinaattoreilta. Näin työuran alussa se kuulosti hyvältä mahdollisuudelta. Seudullisena ilmastokoordinaattorina teen yhdessä Joroisten, Leppävirran ja Varkauden kuntien sekä Keski-Savon jätehuolto Llky:n kanssa ilmasto- ja kiertotaloustyötä. Työhön liittyy muun muassa ilmasto-ohjelmien toimeenpanoa ja resurssiviisauden edistämistä ja näiden saattamista osaksi tavallista arkea. Lisäksi vaikuttava ilmastoviestintä on tärkeä osa työtä, jotta kuntalaiset, yritykset ja muut sidosryhmät saadaan mukaan ilmastotyöhön.

Muutin Varkauteen töiden perässä ja tätä tekstiä kirjoittaessani olen asunut täällä noin 1,5 viikkoa. Olen kuitenkin jo päässyt treenaaman koirani kanssa paikallisessa koiraseurassa ja saanut sitä kautta tekemistä vapaa-ajalle. Varkaus on ottanut minut hyvin vastaan. Ja uskon, että kunhan opin tuntemaan kaupungin paremmin löydän vielä lisää tekemistä iltoihin. Suunnitelmissa on ainakin tutustua seudun retkeilyreitteihin."

Katri Nuuttila 
seudullinen ilmastokoordinaattori, SISU-hanke
puh. 044 748 0514
katri.nuuttila@navitas.fi
Tuloksellista tiedolla johtamista 12.5.2023

Aika: pe 12.5.2023 klo 9.00–14.00
Paikka: Jätkänkämppä, Rauhalahti, Kuopio, mahdollisuus osallistua myös etänä

Tilaisuudessa mukana on mm. yritykseltä yritykselle -esimerkkejä datan hyödyntämisestä ja tiedolla johtamisesta, sekä Antti Merilehdon mielenkiintoinen puhe. Merilehto on toiminut urallaan mm. Googlella sekä on kirjoittanut Suomen myydyimmäksi kivunneen tietokirjan tekoälystä. Hän tekee arjessa työtä tekoäly- ja analytiikkakonsultoinnin parissa.

Tilaisuus on tarkoitettu ensisijaisesti Pohjois-Savon valmistavan teollisuuden yrityksille sekä yrityksille, jotka panostavat kestävän kehityksen toimenpiteisiin. Tilaisuuteen voivat kuitenkin osallistua myös kaikki datan hyödyntämisestä kiinnostuneet.

Tilaisuus on maksuton ja sen järjestää Savonia-ammattikorkeakoulun Green Data Future Solutions -hanke yhdessä DiVa -hankkeen kanssa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen (events.savonia.fi)
Businesstreffit 23.5.2023

Aika: ti 23.5.2023 klo 12.00–16.00
Paikka: Juhlatila Nizza, Pirtinranta 3, Varkaus

Warkauden Nuorkauppakamarin järjestämä, alueen elinkeinoelämälle suunnattu verkostoitumistapahtuma Businesstreffit näkee päivänvalon toukokuussa! Tilaisuuden teemana on myynti ja markkinointi. 

Ohjelmassa luvassa:
  • Varkauden kaupungin uusi brändi (vastaava markkinointi- ja viestintäasiantuntija Laura Rosenberg)
  • Dream Circus Oy: Case Dream Circus - Kuinka kova työ ja määrätietoinen markkinointistrategia toivat tilauksen äitiyspakkaukseen (toimitusjohtaja Petra Ryymin)
  • Hissipuheella huomio!! -koulutus (tarinankertoja, kouluttaja Jouni Räsänen, Brainy Day Visual Oy) 
  • Hissipuhe-klinikka

Tapahtuma on veloitukseton ja paikkoja rajoitetusti, ilmoittaudu mukaan!
Lisätiedot ja ilmoittautuminen (lyyti.org)

Lisää tapahtumia tapahtumakalenterissamme!
Kiitos mielenkiinnostasi ja yhteistyöstä.


Seuraava uutiskirjeemme ilmestyy kesäkuussa.

#warkaus #ihanomanlainen© 2023 Navitas News
Navitas Kehitys Oy · Wredenkatu 8 · Varkaus FI-78250
toimisto@navitas.fi
 Sait tämän viestin koska sähköpostiosoitteesi on postituslistallamme.

Navitas Yrityspalvelut

Wredenkatu 2, Varkaus, 78201

Unsubscribe - Unsubscribe Preferences