Hej! 
Nu går vi snart på semester och vi ser med stolthet tillbaka på året som gått. Vi fick lov att ställa om helt till digitala utbildningar och har slitit hårt för att få dem så inspirerande, interaktiva och proffsiga som möjligt. Vi lyckades! I höst har vi börjat boka in utbildningar på plats men vi fortsätter även att köra digitala föreläsningar - vilket vi nog kommer att fortsätta göra nu när vi vet att det fungerar så bra. 

Exempelvis så erbjuder vi en digital  två timmars föreläsning för grundskolepersonal den 12 augusti – perfekt aktivitet på förarbetsdagarna. Tipsa gärna skolor i er närhet! Det går att köpa plats för alla på skolan eller köpa enstaka platser. Men det finns inte obegränsade platser ens i det digitala så skynda er att knipa en plats. Mer info nedan!

Ska ni köpa leksaker till barn?

Är ni liksom vi trötta på att det fortfarande finns en så stor uppdelning mellan tjejer och killar? Har ni personer i er närhet som behöver stöd när de ska köpa leksaker till barnen. Följ vår enkla mall om du någon gång behöver fundera över om en leksak passar för tjejer eller killar. Illustrationen kommer från vår bok "Gör det jämställt" 
”Den bästa digitala föreläsning jag har varit på” 
”Bra med konkreta exempel på hur man kan arbeta med jämställdhet i skolan. Bra att varva med filmer som är väcker ens intresse och känslor”.
Under förarbetsdagarna i augusti anordnar vi en öppen föreläsning för personal i grundskolan. Med jämställdhet i praktiken kan vi skapa fler och bättre förutsättningar för barn och ungdomar. Föreläsningen visar på problem och vanliga fällor, men framförallt lyfter vi fram bra sätt att skapa jämställdhet på. Sätt igång läsåret med en verktygslåda för jämställdhet!

Låt hela skolan delta i föreläsningen som en del av ert uppstartsarbete. Det går bra att antingen visa föreläsningen på helskärm eller låta personalen delta hemifrån eller i mindre grupper. Det går även att köpa biljetter till enstaka personer.


Tips! Se filmen 1000 kronors loppet

Se 1000 kronors loppet och fundera över:

Hur kan ni bidra till att skapa mer jämlika förutsättningar?
  • Hur kan du se till att inkludera fler än de som är lika dig själv?
  • Vad har vi alla för ansvar att jämna ut orättvisorna och bidra till ett mer jämlikt samhälle?

Vill ni ha oss i höst? Hög tid att boka utbildning!

Bild på storföreläsning
Vill ni ha oss i verkligheten? Inga problem - från hösten 2021 kommer vi gärna till er! Vi är väldigt flexibla med att boka om datum eller ställa om utbildningen till digitalt om det skulle visa sig att det skulle behövas. Så var inte rädda att boka oss!  Vi gör allt från enstaka inspirationsföreläsningar till diplomeringsutbildningar.

Tack till er som var med på vår digitala release för boken! 

I maj körde vi en digital release av nya upplagan av vår bok "Gör det Jämställt". Vi presenterade boken och hade ett givande samtal med illustratören Louise Winblad om hur det var att ta fram bilderna. Doktoranden, universitetsläraren och förskolläraren Magdalena Hulth samtalade med oss författare kring samtycke och stopp min kropp. Det blev ett mycket bra samtal där vi vred och vände på det här med integritet och kroppskontakt.

Boken går att köpa: www.jamstallt.se/butik

Jämställt

Hummelvägen 9, Årsta, 12060

Unsubscribe