Eikö posti näy oikein? Katso se tästä.
Off Grid Adventures
NAVITAS AJASSA 6/2021
Juhannusterveiset!

Navitas Yrityspalveluiden väki huilii heinäkuussa ja myös uutiskirjeemme pitää kesälomaa elokuuhun saakka. Sitä ennen tarjoamme vielä joitakin ajankohtaisia ja mielenkiintoisia kuulumisiamme - ja Varkauden kesä on tänäkin vuonna täynnä tapahtumia joka makuun! Kurkkaa Varkauden kesätapahtumat tapahtumakalenterista.

Lomien jälkeen päästäänkin pitkästä aikaa verkostoitumaan ja ammentamaan uutta tietoa, kun Navitas Aamukahvit järjestetään pitkän tauon jälkeen 24.8. 

Toivotamme asiakkaillemme ja muille sidosryhmillemme oikein hyvää juhannusta ja aurinkoisia kesäpäiviä! 
   
Helteisin terveisin,
Navitas Yrityspalvelut
 Tämän uutiskirjeen aiheita:
  • Kuukauden yrittäjätarina
  • Paristeel Oy on Vuoden Uusyritys 2021
  • Vanha Varkaus – Uusi suunta -hankkeen ideakilpailu käynnistyi
  • Joroinen, Leppävirta, Pieksämäki ja Varkaus sitoutuivat yhteiseen ilmasto-ohjelmaan 
  • Mansikka-Hillo-tukea yritysten pienille kehittämis- ja investointihankkeille
  • Ämmäkosken kalataloudellisen kehittämisen mahdollisuuksia selvitetään laajassa yhteistyössä
  • Osallisuuden toimijat saman katon alle – avajaiset 29.6.2021
  • Ilmoita yrityksesi mukaan muuttajapakettiin
  • Vapaus olla -tanssivideo on nyt täällä
Tulevia tapahtumia:
  • Navitas Aamukahvit 24.8.2021


 
Kuukauden yrittäjätarina: Tmi Katja Häkkinen
Insinööri jäi kaviokoukkuun

Äkkiseltään diplomi-insinöörin ja kengityssepän yhdistelmä voisi kuulostaa hieman erikoiselta.
 
Päinvastoin, tiedän monia kengitysseppiä, joilla on hyvinkin erilainen koulutustausta ja olen huomannut, että insinööritaustasta on pelkästään hyötyä myös kengitystyössä. Tekninen ymmärrys asioista yleensä auttaa ymmärtämään myös hevosen biomekaniikkaa ja sen vaikutusta hevosen liikkumiseen, selventää Katja Häkkinen.

Alkusysäys yrittämiselle tuli, kun Häkkinen koki työuupumusta insinöörin palkkatöissään. Hevoset olivat olleet pienestä pitäen hänestä kiinnostavia ja satunnaisesti niiden parissa oli tullut touhuttuakin. Kaverin kannustamana hän lähtikin tuolloin tallille mukaan.
 
Leko-tallin Lehtikosken Päivin shetlanninponi Felix toimi minulla niin sanotusti terapiaponina. Pääsin kokeilemaan kavion vuolemista ja kiinnostus asiaan heräsi. Päivi opetti ja neuvoi minua alkuun kengityshommissa ja vuonna 2014 hainkin sitten Koulutuskeskus Salpaukseen kengityksen peruskurssille, kertoo Häkkinen. Sittemmin hän opiskeli myös kengityssepän ammattitutkinnon Kiuruvedellä. 

Kun Ekovoimalaitos Riikinvoima haki yhteistyökumppania laitoksen esittelyjen toteuttajaksi, suunnitelmat kokopäiväiseksi yrittäjäksi ryhtymisestä alkoivat konkretisoitua.
 
Sitä ennen olin viikot palkkatöissä ja viikonloppuisin kengityshommissa.
 Vuonna 2017 Häkkinen jäi kokonaan palkkatöistä pois ja on siitä lähtien ollut päätoiminen yrittäjä.
 
Vaikka minusta ei koskaan pitänyt tulla yrittäjää, en ole katunut yhtään hetkeä. Nyt en enää pelkästään palkkatöihin lähtisikään, naurahtaa Häkkinen.
 
Sain alussa Uusyrityskeskus Wäläkyn kautta tosi hyvää palvelua suunnitelmien ja yrityksen perustamisen suhteen, kiittelee yrittäjä.
 
Lue koko yritystarina (navitas.fi)
Paikallisia yrityksiä ja yrittäjiä yhteistyöllä esiin!

Varkauden kaupungin organisoimassa markkinointiyhteistyöryhmässä esille noussut ajatus tuoda alueellista osaamista, yritystoimintaa ja palveluita esille poiki kuukausittaisen juttusarjan, jossa esittelemme kotikaupunkimme palveluita ja yrittäjiä niiden takana. Yritysesittelyt tehdään yhteistyössä Navitas Yrityspalveluiden, Varkauden Yrittäjien, Keski-Savon Yrittäjänaisten sekä Varkauden alueen kauppakamarin kanssa. Käytetään paikallisia palveluita ja tuetaan alueellista yritystoimintaa!
Vasemman puolen kuvassa Paristeel Oy:n Riina Albrecht, Timo Albrecht sekä Joni Heikkinen. Keskellä kuvassa Club Piazza Oy:n Katja Kaila. 
Paristeel Oy on Vuoden Uusyritys 2021

Wäläkky Keski-Savon Uusyrityskeskus ry:n hallitus on valinnut Vuoden Uusyritys 2021 -palkinnon saajaksi joroislaisen Paristeel Oy:n.

Paristeel Oy on vuonna 2018 toimintansa liiketoimintakaupan myötä aloittanut perheyritys. Yritys on omistajiensa jämäkällä ja ammattimaisella otteella saatettu vahvalle kasvu-uralle.  Aktiivisella myynti- ja kehitystyöllä yrityksen liikevaihto ja työntekijöiden määrä ovat kasvaneet kannattavuudesta tinkimättä. Yritys on erittäin kehityshaluinen ja -kykyinen.

Hallitus halusi lisäksi myöntää kaksi kunniamainintaa. Kunniamaininnan saivat Club Piazza Oy (Fit Varkaus) ja Lasijannu Oy.

Club Piazza on moderni ja innovatiivinen kuntokeskus, joka liikuttaa suurta joukkoa alueen asukkaita. Yritys on toiminut erittäin kekseliäästi ja joustavasti haasteellisena korona-aikana. Asiakkaiden terveyteen ja turvallisuuteen on panostettu vahvasti.

Lasijannu Oy puolestaan on kasvattanut liiketoimintaansa rohkeasti liiketoimintakauppoja hyödyntäen. Toimintaa on aktiivisesti kehitetty ja järkeistetty. Yrittäjien aktiivisella, asiakaslähtöisellä ja joustavalla toimintatavalla yritys on saatettu vahvaan kasvuun, perusteluissa kerrotaan.
Navitas Aamukahvit 24.8.2021

Aika: ti 24.8.2021 klo 8.00–10.30
Paikka: Navitas 1 -talo, Kokoustila Ankkuri 1 & 2 (Wredenkatu 2, 78250 Varkaus)

Navitas Aamukahvit tulevat taas!
Elokuun aamukahveilla perehdymme muotoilun maailmaan: Kuinka muotoilua voidaan hyödyntää liiketoiminnassa ja asiakaskokemuksen parantamisessa?
Asiantuntijana aamukahveillamme asiasta kertomassa on Design Union. Katso lisätietoja:
www.designunion.fi

Luvassa käytännön esimerkkejä ja kokemuksia, miten muotoilu on eri tavoin auttanut yrityksiä. Aamupalaa on tarjolla klo 8 alkaen ja varsinainen ohjelma aloitellaan noin klo 8:30. Lämpimästi tervetuloa!

Koronatilanteen vuoksi osallistujamäärä on rajoitettu, jotta voimme järjestää tilaisuuden turvavälit huomioiden. Aamukahveille ovat tervetulleita kaikki yrittäjyydestä kiinnostuneet, yrittäjät, yrittäjähenkiset ja yrittäjien kanssa toimivat tahot. Tilaisuus on maksuton.
 
Ilmoittaudu mukaan (yritystapahtumat.navitas.fi)
Ideakilpailu käynnistyi - Liiketoimintapaikkana Woodhouse Paradise on kuin nousisi puuhun ja näkisi enemmän!

Vanha Varkaus – Uusi suunta -hankkeen ideakilpailu on käynnistynyt.
Ideakilpailun toteuttaa tamperelainen Ideascout Oy ja se kantaa nimeä Woodhouse Paradise.

Kehittyvä, ympäristöä arvostava ja kansainvälinen teollisuuskaupunki Varkaus suuren Saimaan rannalla on aikojen saatossa synnyttänyt helmen. Tämä on puutaloalue Woodhouse Paradise, jonka tulevasta toiminnasta puhuttaessa nousevat esiin mahdollisuuksina vastuullisuus ja ihmisläheiset arvot, uudenlaisten liiketoiminnan arvoketjujen syntyminen, vesi ja puhdas luonto ja etätyö kansainvälisessäkin mittakaavassa.

12 arkkitehtuurillisesti vetovoimaista puutaloa ovat valmiina erilaisille liiketoimintavisioille ja uudenlaisille synergiatoiminnoille niin suurille kuin pienillekin yrityksille! Esimerkiksi ravintola- ja matkailu-, it-, peli- ja luoville aloille Vanhan Varkauden puutalokortteli tarjoaa menestysalustan.

Ideakilpailun aluksi käytiin maanantaina 21. kesäkuuta vapaamuotoinen keskustelu Clubhouse-sovelluksessa, jota Piilaakson uudeksi someksikin kutsutaan. Seuraavana oli vuorossa ideointityöpaja Zoomissa tiistaina 22. kesäkuuta. Ideointityöpajoilla jatketaan myös heinäkuussa englanniksi ja elokuussa suomeksi. Lisätietoja ja ilmoittautumiset tilaisuuksiin ideakilpailun sivulla
https://ideascout.fi/tapahtuma/varkaus/
Kohti hiilineutraalia Keski-Savoa - Joroinen, Leppävirta, Pieksämäki ja Varkaus sitoutuivat yhteiseen ilmasto-ohjelmaan 

Keski-Savoon (Joroinen, Leppävirta, Pieksämäki, Varkaus) on valmisteltu viimeisen puolentoista vuoden ajan yhteistä ilmasto-ohjelmaa, jossa seudun tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Seudullinen ilmastotyö otti isoja askeleita eteenpäin toukokuun ja kesäkuun aikana, kun Keski-Savon kunnat sitoutuivat valtuustojen päätöksillä seudulliseen ilmasto-ohjelmaan sekä kuntien omakohtaisiin ilmasto-ohjelmiin.

Nyt hyväksytty Keski-Savon seudullinen ilmasto-ohjelma kertoo kuntien yhteisestä sitoutumisesta kunnianhimoisiin ilmastotoimiin, jotka vaikuttavat koko Keski-Savon elinvoimaan ja kuntalaisten hyvinvointiin. Ohjelmassa seutu tavoittelee 80 prosentin päästövähennystä vuoden 2007 tasosta. Loput päästöt sidotaan maa- ja metsätaloudessa tai kompensoidaan esimerkiksi tuuli- ja aurinkoenergialla sekä biokaasun tuotannolla.

Seudullisen ilmasto-ohjelman rinnalla Joroisiin, Leppävirralle, Pieksämäelle ja Varkauteen ovat valmistuneet kuntakohtaiset ilmasto-ohjelmat, joissa asetetaan tavoitteiden lisäksi konkreettiset toimenpiteet ilmastotavoitteisiin pääsemiseksi. Kunnat lähtevät ilmastotyöhön omista lähtökohdistaan ja erityisten strategisten painopisteiden varassa. 

Esimerkiksi Varkauden kaupungin ilmasto-ohjelmassa erottavaksi teemaksi nousee teollisten toimijoiden tukeminen kohti vähäpäästöistä ja ympäristöystävällistä tuotantoa yhteistyön ja verkostoitumisen avulla. Ilmastotyössä tähdätään muun muassa kierto- ja biotalouden liiketoimintamahdollisuuksien kehittämiseen.

– Kunnan kaikista ilmastopäästöistä itse kuntaorganisaation osuus on noin kymmenen prosentin luokkaa. Siksi yrityksillä ja kuntalaisilla on merkittävä rooli päästöjen vähentämisessä. Varkauden elinkeinotoiminnassa panostetaan tulevaisuudessa auttamaan yrityksiä kohti vähäpäästöisempää tuotantoa ja toimintatapoja, ilmastotyötä Keski-Savossa koordinoineen KESTO-hankkeen projektipäällikkö Laura Leppänen sanoo. 

 
Mansikka-Hillo-tukea yritysten pienille kehittämis- ja investointihankkeille

Mansikka-Hillo-tukea myönnetään yritysten pieniin kehittämis- ja investointihankkeisiin, joiden avulla yritys kehittää liiketoimintaansa. Tuki sopii aloittavalle tai jo toiminnassa olevalle yritykselle esimerkiksi tuotekehitys- tai markkinointikokeilujen toteuttamiseen, investointeihin sekä koulutukseen, joka tukee yrittäjyyttä. Tukea ei myönnetä yrityksen perustoimintaan. 

Tuen määrä on enintään 2000€/yritys, tukitaso 50% investointeihin ja 70% kehittämiseen. Tukea myönnetään ensisijaisesti yrityksille, jotka eivät ole saaneet Mansikka-Hillo -tukea aikaisemmin.
Katso lisätiedot ja hakulomake (mansikkary.fi)
Ämmäkosken kalataloudellisen kehittämisen mahdollisuuksia selvitetään laajassa yhteistyössä

Ämmäkosken kalataloudellisen kehittämisen mahdollisuuksia selvitetään laajalla hankeyhteistyöllä: Tavoitteena on kalan kulun parantaminen ja säännöstelypadon ohitusmahdollisuuden luominen sekä ympäristövirtaaman luominen padon alapuoliselle koskialueelle. Toimien tarkoituksena on parantaa lohikalojen menestymismahdollisuuksia Ämmäkoskessa sekä turvata etenkin kutumahdollisuudet ja poikasvaiheiden selviytyminen koskialueella.

Luonnonmukaisen ohitusuoman toteutuksen ja ympäristövirtaaman luomisen suunnitteluun haetaan maa- ja metsätalousministeriön NOUSU-ohjelman rahoitusta ja tarkempi suunnittelutyö käynnistetään kesän aikana.
 
Yhteistyöverkostossa mukana olleita tahoja ovat Varkauden kaupunki, Stora Enso, WWF, Pohjois-Savon ELY-keskus, Navitas Kehitys Oy, Warkauden urheilukalastajat ry, Pohjois-Haukiveden osakaskunta, Haukiveden kalatalousalue, A. Ahlström Kiinteistöt Oy, Jyväskylän yliopisto, maa- ja metsätalousministeriö, Luonnonvarakeskus sekä Suomen ympäristökeskus.

Lue lisää (navitas.fi)
Osallisuuden toimijat saman katon alle – avajaiset 29.6.2021

Kauppakatu 13 yhdistää Varkauden osallisuuden toimijat saman katon alle, kun vierekkäisistä liikehuoneistoista löytyy Varkauden kaupungin, yrittäjien ja järjestöjen muodostama yhteinen kohtaamispaikka kuntalaisille.

Varkauden kaupunki ylläpitää juuri avautunutta Warkaus-infoa, josta kuntalaiset saavat tietoa Varkauden palveluista ja tapahtumista, sekä matkailijat matkailuinfoa. Kesän ajan Warkaus-infossa on tavattavissa matkailuneuvoja, joka liikkuu myös matkailukohteissa. Viereisessä liikehuoneistossa on kaupunkilaisten oma Olohuone, joka on kaikille avoin matalan kynnyksen kohtaamispaikka. Samaan keskittymään avaa ovensa nyt myös Warkauden kaupunkikeskusta ry:n ja Varkauden Yrittäjät ry:n yhteinen toimisto. Näin ollen saman katon alta kaupunkilaiset tavoittavat helposti eri toimijat.

– Tästähän muodostuu tällainen Osallisuuden tavaratalo! selvittää osallisuuskoordinaattori Tarja Tomperi, viitaten samassa osoitteessa sijainneeseen Varkauden ensimmäiseen tavarataloon, joka avasi ovensa 1960. 

”Osallisuuden tavaratalon” avajaisia vietetään 29.6.3021 klo 11 alkaen. Varkauden kaupunki toivottaa kaikki lämpimästi osallistumaan, keskustelemaan ja vaikuttamaan Osallisuuden tavaratalon kautta Varkauden elävyyteen ja hyvinvointiin tiistaina 29.6.2021 klo 11.00-18.00.
Lue lisää (navitas.fi)
Ilmoita yrityksesi mukaan muuttajapakettiin!

Varkauden kaupunki on yhteistyössä Navitas Yrityspalveluiden ja Wartalo Kotien kanssa valmistellut muuttajapakettia Varkauteen muuttaville uusille asukkaille. Kaupunki aloittaa muuttajapakettien jakamisen kesällä 2021. Uudet varkautelaiset saavat tervetulotoivotuksena muun muassa Warkaus-tuotteita, esitteitä sekä tarjouskuponkeja paikallisiin yrityksiin. 

Haluatko olla mukana toivottamassa uudet asukkaat tervetulleeksi kaupunkiimme? Paikalliset yritykset ehtivät vielä ilmoittautua mukaan muuttajapakettiin! Jos yritykselläsi on muuttajapakettiin soveltuvia etu- tai tarjouskuponkeja, otathan pikaisesti yhteyttä Varkauden kaupungin markkinointi- ja viestintätuottaja Minttu Itkoseen (minttu.itkonen@varkaus.fi, puh. 041 730 8835).
Vapaus olla -tanssivideo on täällä!

Se on täällä! Nimittäin Vapaus olla -lyhyt tanssielokuva!
Vapaus olla -tanssielokuva on toteutettu Pohjois-Savossa elävien lasten ja nuorten kanssa. Projektin idea lähti nuorten kuvaillessa Savoa vapaana ja rauhallisena paikkana elää ja kasvaa. Videolla esiintyy Soisalo-tanssikoulun oppilaita sekä muita nuoria Varkaudesta ja lähikunnista. Elokuvan on ohjannut Nella Turkki.

Vapaus olla on toteutettu yhteistyössä Soisalo-opiston, Soisalo-tanssikoulun, Navitas Yrityspalveluiden Future Savo -hankkeen, Varkauden kaupungin ja Brainy day elokuvatuotantoyhtiön kanssa.

Pääset katsomaan videon tästä linkistä


Kuvaa klikkaamalla saat mainoksen aukeamaan suurempana.

Lisää tapahtumia tapahtumakalenterissamme!
Kiitos mielenkiinnostasi ja yhteistyöstä.


Seuraava uutiskirjeemme ilmestyy elokuussa.

#yhdessä #varkaudessa #rohkeasti© 2021 Navitas News
Navitas Kehitys Oy · Wredenkatu 2 · Varkaus FI-78250
 Sait tämän viestin koska sähköpostiosoitteesi on postituslistallamme.

Navitas Yrityspalvelut

Wredenkatu 2, Varkaus, 78201

Unsubscribe - Unsubscribe Preferences