Eikö posti näy oikein? Katso se tästä.
Off Grid Adventures
NAVITAS AJASSA 8/2021
Pian juhlitaan yrittäjää

Tiesitkö, että Suomessa on vietetty Yrittäjän päivää 5.9. jo vuodesta 1997 alkaen? Tänäkin vuonna Varkauden kaupunki, apulaiskaupunginjohtaja Joonas Hännisen johdolla, haluaa muistaa yrittäjiä tarjoamalla heille juhlapäivän päivällisen. Tästä lisää uutiskirjeessämme! Selaamalla tätä kirjettä alaspäin löydät lisäksi uunituoreen videon Navitaksen ympäristötyöstä sekä tärkeää tietoa niin kustannustuen uusimmasta hakukierroksesta, Mansikka-Hillo-rahoituksesta kuin myös pian starttaavasta kasvuvalmennuksesta.
 
Mukavia lukuhetkiä,
Navitas Yrityspalvelut
 Tämän uutiskirjeen aiheita:
 • Kuukauden yrittäjätarina
 • Kustannustuen 4. hakukierros käynnissä
 • Mansikka-Hillo -rahoituksen haku auki
 • Video: Yhteistä ympäristötyötä Navitaksessa
 • Haemme yrityksiä mukaan rakentamaan Pohjois-Savon kiertotalous -hanketta
 • Tule mukaan innostavaan ja käytännönläheiseen kasvuvalmennukseen
 • Woodhouse Paradise -ideakilpailussa ideatuotantovaihe kääntyy loppusuoralle
Tulevia tapahtumia:
 • Navitas Aamukahvit 24.8.2021
 • Yrittäjän päivän päivällinen 5.9.2021


 
Kuukauden yrittäjätarina: Nuohous- ja Huoltopalvelu Jeremias Rantanen 
Kohtaamisia ja kiinteistönhuoltoa

Kun Jeremias Rantaselta kysyy mieleen painuneimpia ja merkityksellisimpiä hetkiä yrittäjäurallaan, vastausta ei tarvitse kauaa miettiä.

– Ihmiset ja kohtaamiset heidän kanssaan. Minulla on ollut monta erittäin hienoa keskusteluhetkeä asiakastapaamisten yhteydessä ja olen saanut kuulla monenlaisia tarinoita. Se on yksi tämän työn rikkaus, kertoo Rantanen.

20 vuotta alalla toimineena, Rantanen on nähnyt nuohousalan muutoksen. Onpa hän ollut sitä osaltaan edistämässäkin.

– Aloitin itse nuohoushommat, kun armeijasta päästyäni sattuman kautta eräs piirinuohooja kysyi, kiinnostaisiko minua tulla hommiin. Siihen aikaan nuohoojaksi kouluttauduttiin niin sanotusti kisällikoulutuksena ja sitä kautta suoritin nuohoojan ammattitutkinnon. Yrittäjäksi päätin ruveta koska halusin hyödyntää omaa osaamistani monipuolisemmin, sanoo Rantanen.

Niinpä hän sitten vuonna 2011, oltuaan kymmenen vuotta toisen palveluksessa, perusti oman nuohous- ja huoltopalveluyrityksen.
Lue koko yritystarina (navitas.fi)
Paikallisia yrityksiä ja yrittäjiä yhteistyöllä esiin!

Varkauden kaupungin organisoimassa markkinointiyhteistyöryhmässä esille noussut ajatus tuoda alueellista osaamista, yritystoimintaa ja palveluita esille poiki kuukausittaisen juttusarjan, jossa esittelemme kotikaupunkimme palveluita ja yrittäjiä niiden takana. Yritysesittelyt tehdään yhteistyössä Navitas Yrityspalveluiden, Varkauden Yrittäjien, Keski-Savon Yrittäjänaisten sekä Varkauden alueen kauppakamarin kanssa. Käytetään paikallisia palveluita ja tuetaan alueellista yritystoimintaa!
Navitas Aamukahvit 24.8.2021

Aika: ti 24.8.2021 klo 8.00–10.30
Paikka: Navitas 1 -talo, Kokoustila Ankkuri 1 & 2 (Wredenkatu 2, 78250 Varkaus)

Navitas Aamukahvit tulevat taas!
Elokuun aamukahveilla perehdymme muotoilun maailmaan: Kuinka muotoilua voidaan hyödyntää liiketoiminnassa ja asiakaskokemuksen parantamisessa?
Asiantuntijana aamukahveillamme asiasta kertomassa on Design Union. Katso lisätietoja:
www.designunion.fi

Luvassa käytännön esimerkkejä ja kokemuksia, miten muotoilu on eri tavoin auttanut yrityksiä. Aamupalaa on tarjolla klo 8 alkaen ja varsinainen ohjelma aloitellaan noin klo 8:30. Lämpimästi tervetuloa!

Koronaturvallisen tilaisuuden järjestämiseksi osallistujamäärää on rajoitettu. Maksuttomille aamukahveille ovat tervetulleita kaikki yrittäjyydestä kiinnostuneet, yrittäjät, yrittäjähenkiset ja yrittäjien kanssa toimivat tahot. 
Ilmoittaudu mukaan (yritystapahtumat.navitas.fi)
Yrittäjän päivän päivällinen 5.9.

Aika: su 5.9. klo 17.00–19.00  
Paikka: Warkaus-sali, aularavintola

Yrittäjä on päivänsä ansainnut!
Yrittäjän päivää on vietetty jo vuodesta 1997 alkaen.

Varkauden kaupunki, apulaiskaupunginjohtaja Joonas Hännisen johdolla, haluaa muistaa yrittäjiä ja tarjoaa heille Yrittäjän päivän päivällisen Warkaus-salin aularavintolassa.

Yrittäjät ovat tervetulleita Yrittäjän päivän päivälliselle 5.9.2021 klo 17 alkaen Warkaus-salin aularavintolaan nauttimaan hyvästä ruuasta ja keskustelemaan yhdessä ajankohtaisista asioista.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi paikkoja on rajoitettu määrä. Kutsu on avec.
Kutsu ja ilmoittautuminen (yritystapahtumat.navitas.fi)
Kustannustuen 4. hakukierros käynnissä

Kustannustuen neljännen kierroksen hakuaika alkoi 17.8. klo 9.00 ja päättyy 30.9. klo 16.15. Tuen tukikausi on 1.3.-31.5.2021.

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi COVID-19-pandemian vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia tukikauteen (1.3.-31.5.2021) kohdistuvia palkka- ja muita kuluja.

Yritys voi hakea kustannustukea, jos sillä on Y-tunnus. Vaatimuksena on myös, että yrityksellä on tukikaudella hyväksyttäviä kustannuksia vähintään 2000 euroa, ja että sen liikevaihto on laskenut yli 30 prosenttia vertailukauteen nähden. Tuen vertailukausi riippuu yrityksen ALV-ilmoituskaudesta sekä perustamisajankohdasta. Voit tarkistaa vertailukautesi Valtiokonttorin sivuilta.

Yhtiömuodolla ei ole merkitystä tuen saamiselle. Myös liiketoimintaa harjoittavat säätiöt ja yhdistykset voivat saada kustannustukea. Kustannustukea myönnetään vain yhdistyksen/säätiön taloudelliseen toimintaan.

Tukea myönnetään yritysten liikevaihdon laskun ja toteutuneiden kustannusten mukaan. Tukea maksetaan vähintään 2000 euroa, vaikka yrityksen tuki olisi laskennallisesti jäänyt alle kyseisen summan. Näin tukea voivat edelleen saada aiempaa useammat pienyritykset ja yksinyrittäjät, jos muut tukiehdot täyttyvät.

Kustannustukea haetaan Valtiokonttorin sähköisessä asiointipalvelussa. Asiointipalvelu ohjaa hakemuksen täyttämisessä. Hakemuksen voi myös tallentaa luonnokseksi ja jatkaa täyttämistä myöhemmin.

Jo myönnetyt tuet huomioidaan kustannustuen määrässä siten, että samojen Euroopan komission tilapäisten valtiontukisääntöjen mukaan myönnetyt tuet yhteenlaskettuina eivät ylitä 1,8 miljoonaan euroa.


Mietityttääkö jokin tai tarvitsetko apua hakemuksen teossa? Ota yhteyttä!

Mansikka-hillo -rahoituksen haku on auki

Maaseudun kehittämisyhdistys Mansikka ry myöntää Mansikka-Hillo -tukea yritysten pieniin kehittämis- ja investointihankkeisiin, joiden avulla yritys kehittää liiketoimintaansa. Tuki sopii aloittavalle tai jo toiminnassa olevalle yritykselle esimerkiksi tuotekehitys- tai markkinointikokeilujen toteuttamiseen, investointeihin sekä koulutukseen, joka tukee yrittäjyyttä. Tukea ei myönnetä yrityksen perustoimintaan.

Mansikka-Hillo -tuen määrä on enintään 2000 €/yritys, tukitaso 50 % investointeihin ja 70 % kehittämiseen. Tukea myönnetään ensisijaisesti yrityksille, jotka eivät ole saaneet Mansikka-Hillo -tukea aikaisemmin. Tukea ei myönnetä takautuvasti. Mikäli toimenpidettä ei ole aloitettu kuukauden kuluessa tukipäätöksestä, purkautuu tukipäätös ja myönnetty rahoitus palautuu jaettavaksi uudelleen.

Tuki maksetaan myönteisen tukipäätöksen saaneelle yritykselle, kun hanke on toteutettu. Tukihakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä, joten toimi nopeasti! Tukea voi hakea Varkauden alueella niin sanotusti maaseutualueella toimivat yritykset. Aluerajauskartan löydät
tästä linkistä (mansikkary.fi)

Lisätietoja ja hakulomake löytyy
Mansikka ry:n verkkosivuilta

Video: Yhteistä ympäristötyötä Navitaksessa

Navitas-kiinteistöjä hallinnoivan Varkauden Taitotalo Oy:n ympäristövastuullisuustyö ikuistettiin videolle alkukesästä 2021. Videolla yhtiön toimitusjohtaja Jouko Laitinen kertoo matkastamme kohti ympäristövastuullisempaa huomista. Paljon on jo saatu aikaiseksi, mutta työ jatkuu – yhdessä vuokralaisten kanssa. Katso video klikkaamalla yläpuolella olevaa kuvaa tai tästä linkistä!

Video on tuotettu osana Savon koulutuskuntayhtymän Ympäristöosaamisesta alueellinen menestystekijä –hanketta, joka saa EAKR-rahoitusta Pohjois-Savon liitolta.
Haemme yrityksiä mukaan rakentamaan Pohjois-Savon kiertotalous –hanketta

Pohjois-Savon kiertotalous -hankkeessa tarkoituksenamme on tuottaa hyötyä yrityksille mm.
 • Kevennetyillä materiaalitehokkuuskatselmuksilla
 • Teolliset symbioosit -toiminnalla
 • Ympäristövaikutuksen arvioinnin ja seurannan työkaluilla
 • Kiertotalouskoulutuksella ja 
 • Verkostoitumisella

Yrityksenne käytössä tulisi olemaan asiantunteva hanketoimijoiden joukko sekä riittävä hankehenkilöiden työpanos. Yhdessä tavoittelemme yrityksille tehokkuutta, kustannussäästöjä, kiertotalousosaamista, mahdollisesti uutta kiertotalousliiketoimintaa sekä lisää tietoa oman toiminnan ympäristövaikutuksista ja työkaluja niiden vähentämiseen.

Osallistumalla hankkeeseen omarahoitusosuudella, yritys saa hankkeen palvelut käyttöönsä. Omarahoitusosuus muodostuu yrityskoon perustella. Tarkoituksenamme on aloittaa hanketoiminnan avulla työ yritysten eduksi vuoden 2022 alusta.

Heräsikö kiinnostus tai haluaisiko tietää lisää? 
Ota yhteyttä hankekumppaneihimme: 

Laura Leppänen, projektipäällikkö, Navitas Kehitys Oy Puh. 044 756 4239 tai laura.leppanen@navitas.fi
Harri Auvinen, tutkimus- ja kehittämispäällikkö, bio- ja kiertotalous, Savonia-ammattikorkeakoulu Puh. 044 785 6923 tai harri.auvinen@savonnia.fi
Kati Lundgren, asiantuntija, kestävä kehitys ja ympäristövastuu, Savon ammattiopisto Puh. 044 785 3525 tai kati.lundgren@sakky.fi 
Tule mukaan innostavaan ja käytännönläheiseen kasvuvalmennukseen


Tervetuloa ensisijaisesti nuorille yrityksille suunnattuun kasvuvalmennukseen. Valmennus koostuu neljästä ryhmätapaamisesta (tarvittaessa etänä), jotka toteutetaan samanaikaisesti Varkaudessa, Iisalmessa ja Kiuruvedellä

keskiviikko 22.9.2021 klo 17.00 Asiakas on paras opettajasi
keskiviikko 6.10.2021 klo 17.00 Yrittäjyyden happotesti
keskiviikko 27.10.2021 klo 17.00 Mitä numerot kertovat yrityksestäni
keskiviikko 10.11.2021 klo 17.00 Tehoa toimintaan digillä   

Kouluttajana toimii kokenut yritysvalmentaja Ollis Leppänen.

Ilmoittaudu pikaisesti mukaan maksuttomaan valmennukseen tästä linkistä (Webropol).
 
Valmennuksen järjestää Tie menestykseen -hanke.
Vanha Varkaus – Uusi suunta


Vanha Varkaus – Uusi suunta -hankkeen Woodhouse Paradise -nimeä kantavassa ideakilpailussa ideatuotanto-vaihe kääntyy loppusuoralle. Tiistaina 24.8. klo 14–16 on viimeinen ideatuotanto-työpaja Zoomissa. Sen jälkeen alkaa ideoiden hiominen Warkaus-kiltojen toimesta. Ideascout Oy käy läpi ideatuotanto-vaiheen tulokset ja ryhmittelee niistä teemat jatkokehitystä varten.  Teemoituksen lähtökohtana ovat uudet käyttömuodot, yrittäjyys ja matkailu. Kustakin tee­masta laaditaan kuvaus verkkosivuille jatkokehityksen pohjustamiseksi.
 
Warkaus-kilta on n. 5–8 hengen tiimi, joka kehittää yhtä teemaa konseptiksi ja kilpailutyöksi. Kilta voi olla kokoonpanoltaan esimerkiksi useiden toimijoiden yhteinen suunnitteluryhmä, yhden toimijan oma tiimi, tai Ideascoutin kokoama monialainen ryhmä, jossa kilpailun osallistuja on osa Kiltaa. Killat kutsutaan yhteiseen konseptityöpajaan, joka järjestetään tarkemmin sovittuna ajankohtana syyskuussa Zoomissa. Killat toimittavat kilpailutyönsä arviointiraadille 30.9.2021 mennessä.

Mikäli ideakilpailuun osallistuminen kiinnostaa, ilmoittautua ennättää vielä osoitteessa
https://ideascout.fi/tapahtuma/varkaus/.

Ideakilpailun kanssa yhtä aikaa Vanha Varkaus -alueella kootaan yhteen yrittäjien verkostoa. Vanha Varkaus -teeman alla on mahdollista toteuttaa luontevasti yritysten yhteistyötä, verkostoitumista ja voimavarojen yhdistämistä yli toimialarajojen. Sitoutuminen yhteisen asian edistämiseen voi innostaa yrityksiä kehittämään teemaan liittyviä tuotteita, paketoimaan, markkinoimaan ja myymään niitä. Vanha Varkaus – Uusi suunta -hanke kutsuu yrityksiä mukaan verkostoitumaan sekä osallistumaan maksuttomiin työpajoihin, joissa käsitellään mm. kulttuuriperinnön tarinallistamista sekä matkailun palvelu- ja tuotepakettien rakentamista.
 
Yrittäjä – tule mukaan Vanha Varkaus -verkostoon! Ilmoittaudu vastaamalla lyhyeen kyselyyn sivulla https://bit.ly/vanha-varkaus

Lisää tapahtumia tapahtumakalenterissamme!
Kiitos mielenkiinnostasi ja yhteistyöstä.


Seuraava uutiskirjeemme ilmestyy syyskuussa.

#yhdessä #varkaudessa #rohkeasti© 2021 Navitas News
Navitas Kehitys Oy · Wredenkatu 2 · Varkaus FI-78250
 Sait tämän viestin koska sähköpostiosoitteesi on postituslistallamme.

Navitas Yrityspalvelut

Wredenkatu 2, Varkaus, 78201

Unsubscribe - Unsubscribe Preferences