Eikö posti näy oikein? Katso se tästä.
Off Grid Adventures
NAVITAS AJASSA 9/2021
Muuttokuulumisia ja syksyn koulutustarjontaa

Syyskuun alussa muutimme Wäläkyn kanssa uusiin toimitiloihin Oikeustalolle (Wredenkatu 8, Varkaus), vain kivenheiton päähän entisestä kotipesästämme Navitas 1 -talosta. Tähän uutiskirjeeeseen olemme koonneet tietoa toimitilamuutoksista sekä tärkeitä nostoja syksyn tapahtumista ja koulutuksista.

Tällä viikolla teollisuuden ammattilaiset kokoontuvat Tampereelle Alihankintamessuille. Pohjois-Savon ja Pieksämäen alueen teknologia-alan edelläkävijät edustavat messuilla yhteisosastolla. Saamme messuille jakoon myös painotuoreen Navitas News -lehden, joka vie viestiä Varkauden ihmeestä meiltä maailmalle. Sinäkin saat aivan pian lehden digitaalisena sähköpostiisi!

Mukavaa syksyä toivottaen,
Navitas Yrityspalvelut
 Tämän uutiskirjeen aiheita:
 • Kuukauden yritystarina
 • Navitas Yrityspalvelut ja Wäläkky muuttivat Oikeustalolle
 • WIRTA ratkoo rekrytoinnin ja työnhaun kysymyksiä
 • Työhönvalmennusta maahanmuuttajataustaisille työnhakijoille Pohjois-Savossa 
 • Mansikka-Hillo-rahoituksen haku auki
 • Liity mukaan Pohjois-Savon Energiaklusteriin
 • ANDRITZ Warkaus Works Oy:n uuden konepajarakennuksen peruskivi muurattiin
 • Korttelikeräyskokeilu Varkaudessa
 • Materiaalitehokkuuden kokeilut Keski-Savossa
 • Savonia-ammattikorkeakoulun ESR-hanke TekaMyy auttaa kehittämään myyntiä

Tulevat tapahtumat ja koulutukset:
 • Navitas Aamukahvit 28.9.2021
 • Johtamisen ja yritysjohtamisen täydennyskoulutus Keski-Savossa 
 • Kiertotaloustyöpajat syksyllä 2021


 
Kuukauden yritystarina: Tiina ja Jyrki Grönlund, Vaeltajan Eräreppu
Yhdessä yrittäen

Eipä arvannut Jyrki kuinka käänteentekevä myyntireissu hänellä olisi edessään, kun hän vuonna 2006 lähti Joutsan Joutopäiville. Siellä hän nimittäin tapasi tulevan vaimonsa ja yrittäjäpuolisonsa Tiinan ja loppu onkin historiaa. Ensi kesänä, heidän yhteinen yrityksensä, Vaeltajan Eräreppu täyttää jo 15 vuotta. 

Vaeltajan Eräreppu on erikoistunut erä- ja armeijavarusteisiin sekä vaatteisiin ja on alueen ainoa tämän toimialan liike. Vuonna 2016 Maanpuolustusyhdistyksen ja Reserviläisten omistaman Inttistoren kanssa tehdyn sopimuksen myötä tuotevalikoima laajeni merkittävästi Suomen armeijan tuotteilla. Armeijatuotteet ovatkin yksi yrityksen keihäänkärkituotteita. 

– Armeijan poolopaita on ylivoimaisesti paras tuotteemme. Kun vuosittain sitä käyttää noin 37 500 palveluksessa olevaa, ei parempaa testiryhmää tuotteelle voisi ollakaan, naurahtaa Tiina.
Lue koko yritystarina (navitas.fi)
Paikallisia yrityksiä ja yrittäjiä yhteistyöllä esiin!

Varkauden kaupungin organisoimassa markkinointiyhteistyöryhmässä esille noussut ajatus tuoda alueellista osaamista, yritystoimintaa ja palveluita esille poiki kuukausittaisen juttusarjan, jossa esittelemme kotikaupunkimme palveluita ja yrittäjiä niiden takana. Yritysesittelyt tehdään yhteistyössä Navitas Yrityspalveluiden, Varkauden Yrittäjien, Keski-Savon Yrittäjänaisten sekä Varkauden alueen kauppakamarin kanssa. Käytetään paikallisia palveluita ja tuetaan alueellista yritystoimintaa!
Navitas Aamukahvit 28.9.2021

Aika: ti 28.9.2021 klo 8.00–10.30
Paikka: Navitas 1 -talo, Kokoustila Ankkuri  (Wredenkatu 2, 78250 Varkaus)

Syyskuun aamukahveilla teemana on HR, erityisesti osaava työvoima ja rekrytoinnit. 

Tilaisuudessa kuullaan muun muassa keväällä valmistuneesta Hyppy huippuosaajien kohtauspaikaksi -selvityksestä sekä rekrytoinnin ammattilaisen puheenvuoro suorahausta osaajahankinnan työvälineenä. Aamun aikana esittäytyy myös juuri startannut WIRTA-palvelukeskus.

Keski-Savossa on käynnistelty henkilöstöasioista vastaavien ja niistä kiinnostuneiden henkilöiden HR-foorumia. Keskustelemme aamukahvien aikana verkoston toiminnan jatkosta.

Maksuttomille aamukahveille ovat tervetulleita kaikki yrittäjyydestä kiinnostuneet, yrittäjät, yrittäjähenkiset ja yrittäjien kanssa toimivat tahot. Koronatilanteen vuoksi osallistujamäärä on rajoitettu, jotta voimme järjestää tapahtuman turvavälit huomioiden. Lämpimästi tervetuloa!


Ilmoittaudu 23.9. mennessä (navitas.tapahtumakalenterit.fi)
Navitas Yrityspalvelut ja Wäläkky muuttivat uusiin toimitiloihin Oikeustalolle

Syksy toi mukanaan merkittäviä toimitilamuutoksia Varkauden kaupungin yrityspalveluihin, kun Navitas Yrityspalvelut ja Wäläkky Keski-Savon Uusyrityskeskus ry aloittivat 1.9. alkaen uusissa toimitiloissa Oikeustalolla (Wredenkatu 8, 78250 Varkaus). Samalla Vekara-Varkauden tapahtumatiimi muutti uuteen toimipisteeseen Varkauden kaupunginkirjaston tiloihin.

Oikeustalon kolmannessa kerroksessa toimivat saman katon alla Navitas Kehitys Oy, Keski-Savon Teollisuuskylä Oy sekä Wäläkky Keski-Savon Uusyrityskeskus ry. Navitas-kiinteistöjä hallinnoivan Varkauden Taitotalo Oy:n toimipaikkaan ei tullut muutoksia, vaan kokous- ja toimitilapalvelut löytyvät jatkossakin tutusta paikasta Navitas 1 -talosta.

Vahvista arjen johtamisosaamistasi maksuttomalla täydennyskoulutuksella!

Tartu käytännönläheiseen koulutukseen, joka vahvistaa johtamisosaamistasi tarjoamalla tietoa, tukea ja työkaluja tärkeimpien kehitystehtävien läpivientiin.

Etelä-Savon Ammattiopisto ja Talentree toteuttavat Keski-Savossa oppisopimusmuotoisen täydennyskoulutuksen, joka käynnistyy lokakuussa. Koulutuksesta saat suuntaa ja selkeyttä johtamiseen, uudistat organisaatiosi toimintakulttuuria ja kehityt valmentavana esimiehenä. 

Koulutus liittyy viime keväänä tehtyyn Keski-Savon kuntien ja elinkeinoelämän yhteiseen osaamiskartoitukseen. Johtamisosaaminen nousi sen yhteydessä yhdeksi tärkeäksi alueen kehittämistoimenpiteeksi.

Kenelle? 
Johtamisen ja yritysjohtamisen täydennyskoulutus on tarkoitettu Keski-Savon julkisten organisaatioiden sekä pienten ja keskisuurten yritysten omistajayrittäjille tai palkatuille johtajille, jotka johtavat kokonaisvaltaisesti ja itsenäisesti koko yritystä, sen yksikköä tai tytäryhtiötä. Kohderyhmänä on myös julkisen organisaation sekä yritysten johtoryhmän jäsenet ja/tai tulosvastuulliset johtajat.

Osallistu Teams-infoon
Esittelemme ohjelmaa Teamsin välityksellä tiistaina 21.9. klo 8.30-9.30. Ilmoittaudu info-tilaisuuteen lähettämällä sähköpostia anna.vaananen@talentree.fi. 

WIRTA ratkoo rekrytoinnin ja työnhaun kysymyksiä

Varkaudessa aloittaa 22. syyskuuta uudenlainen palvelu, joka on suunnattu sekä yrityksille että työnhakijoille.
 
WIRTA-palvelukeskus kokoaa yhteen työllisyys-, koulutus- ja yrityskentän toimijoita ratkomaan yritysten ja työnhakijoiden usein moniulotteisia ja aikaa vieviä kysymyksiä. Uuden toimintamallin tavoitteena on helpottaa paikallisten yritysten työvoiman saamista sekä nopeuttaa työttömien työllistymistä.

WIRTA-palvelukeskuksen avajaispäivä on 22. syyskuuta klo 9-12. Silloin kaikki rekrytoinnista, koulutuksesta ja työllistymisestä kiinnostuneet työnantajat ja työnhakijat toivotetaan tervetulleeksi tutustumaan tiloihin sekä keskustelemaan keskuksen toiminnasta.

Kuvassa Validi -työhönvalmentajat Mervi Graf, Hille Haapala ja Hanna Karhunen

  
Työhönvalmennusta maahanmuuttajataustaisille työnhakijoille Pohjois-Savossa 

Setlementti Puijola on ylläpitänyt kansainvälistä kohtaamispaikka Kompassia Kuopion ydinkeskustassa jo vuodesta 1999 lähtien. Kompassin tehtävänä on vaikuttamistyö, joka tavoittelee yhdenvertaista ja tasa-arvoista yhteiskuntaa kaikille. Kompassin toiminta tukee monin tavoin maahanmuuttajien kotoutumista ja mahdollistaa yhteisöllistä osallisuutta sekä hyviä väestösuhteita. 

Setlementti Puijolan Kompassin työhönvalmennuksessa pilotoidaan validi-työmallia, joka tukee työnhakijan osaamisen tunnistamista ja tunnustamista työelämälähtöisesti. Varkaudessa Setlementti Puijolan Kompassin Validi-työhönvalmennus toimii kaupungintalolla WIRTA-palvelukeskuksessa.

Mansikka-hillo -rahoituksen haku on auki

Maaseudun kehittämisyhdistys Mansikka ry myöntää Mansikka-Hillo -tukea yritysten pieniin kehittämis- ja investointihankkeisiin, joiden avulla yritys kehittää liiketoimintaansa. Tuki sopii aloittavalle tai jo toiminnassa olevalle yritykselle esimerkiksi tuotekehitys- tai markkinointikokeilujen toteuttamiseen, investointeihin sekä koulutukseen, joka tukee yrittäjyyttä. Tukea ei myönnetä yrityksen perustoimintaan.

Mansikka-Hillo -tuen määrä on enintään 2000 €/yritys, tukitaso 50 % investointeihin ja 70 % kehittämiseen. Tukea myönnetään ensisijaisesti yrityksille, jotka eivät ole saaneet Mansikka-Hillo -tukea aikaisemmin. Tukea ei myönnetä takautuvasti. Mikäli toimenpidettä ei ole aloitettu kuukauden kuluessa tukipäätöksestä, purkautuu tukipäätös ja myönnetty rahoitus palautuu jaettavaksi uudelleen.

Tuki maksetaan myönteisen tukipäätöksen saaneelle yritykselle, kun hanke on toteutettu. Tukihakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä, joten toimi nopeasti! Tukea voi hakea Varkauden alueella niin sanotusti maaseutualueella toimivat yritykset. Aluerajauskartan löydät
tästä linkistä (mansikkary.fi)

Lisätietoja ja hakulomake löytyy
Mansikka ry:n verkkosivuilta
Ilmoittaudu verkkotyöpajoihin: Kiertotaloudella uutta liiketoimintaa

Kiertotaloudella uutta liiketoimintaa -koulutukset käynnistyvät syksyllä! Koulutukset järjestetään neljänä verkkotyöpajana toteuttajana BrainStormCorner -ideahautomo ja AiWoods Oy. Työpajoja on kohdennettu seuraaville toimialoille:

 •  ti 12.10 klo 13-15 Energia-alan toimijat
 •  ti 26.10 klo 13-15 Kone- ja metallialan toimijat
 •  to 28.10 klo 13-15 Muut tuotannolliset toimijat
 •  to 4.11. klo 13-15 Palveluliiketoiminta

Lisätiedot ja ilmoittautuminen (navitas.tapahtumakalenterit.fi)
Liity mukaan Pohjois-Savon Energiaklusteriin!

Pohjois-Savon Energiaklusterin tarkoituksena on
”olla kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettu ja toimiva alusta yritysten kehitysharppausten mahdollistamiseen sekä palvelujen ja tuotteiden ketterään kehittämiseen ja kaupallistamiseen poikkialaisella yhteistyöllä.” Energiaklusteri on jo hyväksytty ECCP (European Cluster Collabaration Platform) klusterialustalle alkuvuodesta 2021. Katso linkistä kaikki alustalle hyväksytyt klusterit:
https://reporting.clustercollaboration.eu/zone/in-europe.

Vuoden 2022 alusta klusterin toimintamalli organisoidaan uudestaan ja toimintaa kehitetään saadun palautteen perusteella. Vetovastuu toiminnasta tulee olemaan Navitas Kehitys Oy:llä, yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun sekä Itä-Suomen yliopiston kanssa. Toiminnassa panostetaan avoimiin innovaatioryhmiin, TKI-toimintaan, verkostoitumiseen sekä mukana olevien yritysjäsenten osaamisen tason nostamiseen. Toiminnan vakiinnuttamiseksi haetaan rahoitusta Pohjois-Savon liitolta, lähialueen kunnilta ja kaupungeilta sekä jäsenyrityksiltä vuosille 2022-2024.

Klusteritoiminnan hyödyt yrityksellenne
 • Verkostoituminen muiden toimijoiden, yritysten ja klustereiden kanssa alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti
 • Ajantasaista ja ajankohtaista tietoa ja koulutusta
 • TKI-toiminta ja nopeat kokeilut
 • Innovaatioryhmissä uusia ideoita liiketoiminnan kehittämiseen
 • Kehittämishankkeiden ja rahoitushakemusten neutraali edistäjä
 • Näkyvyys -> yhdessä ollaan enemmän
 • Kanava isompiin hankkeisiin, verkostoihin ja toimijoihin

Mukaan otetaan kaikenkokoisia yrityksiä, jotka toimivat energiateknologiateollisuuden alalla!ANDRITZ Warkaus Works Oy:n uuden konepajarakennuksen peruskivi muurattiin

Varkauden kaupungin tytäryhtiö Keski-Savon Teollisuuskylä Oy rakennuttaa ANDRITZ Warkaus Works Oy:n käyttöön konepajan Varkauteen. Noin 23,5 miljoonan euron hankkeen rakennustyöt etenivät maanantaina 30.8.2021 peruskiven muuraukseen. Kyseessä on Keski-Savon Teollisuuskylän suurin investointi kautta aikojen.

Peruskiven muuraukseen osallistuivat projektipäällikkö Jari Tulikanto (Keski-Savon Teollisuuskylä Oy, kansikuvassa vasemmalla), toimitusjohtaja Harri Väkeväinen (Maanrakennuspalvelu Lyytinen Oy), kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kaisa-Hartikainen-Herranen, kansanedustaja Matti Semi, paikallisjohtaja Marko Luokkanen (ANDRITZ Oy), apulaiskaupunginjohtaja Joonas Hänninen, toimitusjohtaja Antti Kettunen (ANDRITZ Warkaus Works), toimitusjohtaja Jouko Laitinen (Keski-Savon Teollisuuskylä Oy) ja toimitusjohtaja Osmo Salminen (Rakennustyö Salminen Oy).

Korttelikeräyskokeilu polkaistiin käyntiin Varkaudessa

KESTO-hankkeen ja Keski-Savon Jätehuolto Llky:n yhteistyönä on käynnistynyt korttelikeräyskokeilu Kaura-ahossa Varkaudessa. Kokeilun myötä osallistuville talouksille on perustettu korttelikeräyspiste, jossa kerätään sekajäte, biojäte, metalli, kartonki ja lasi. 

Kokeilun tavoitteena on testata korttelikeräyksen toimivuutta ja soveltuvuutta olemassa oleville pientaloalueille. Keski-Savon Jätehuolto saa kokeiluun kautta kokemusta ja arvokasta tietoa palveluidensa kehittämiseksi erityisesti keräysvelvoitteiden laajentuessa.


Materiaalit tehokkaaseen käyttöön Keski-Savossa

Osana KESTO-hanketta Keski-Savossa ja Ylä-Savossa toteutetaan materiaalitehokkuuden kokeiluja, joiden tarkoituksena on edistää uusien innovaatioiden syntyä ja kehitystä. Kokeilujen tavoitteena on muun muassa parantaa materiaalien ja tavaroiden kiertoa, yhteiskäyttöä, tehokkaampaa käyttöä tai uudistettavuutta. 

Keski-Savossa materiaalitehokkuuden kokeiluissa ovat mukana Suholan tila Pieksämäen Virtasalmelta sekä Bid or Rent Finland Oy Varkaudesta. 

Suholan tilan yhteydessä toimii Virtasalmen Viljatuote Oy, jossa jalostetaan erilaisia gluteenittomia elintarvikkeita. Kokeilussa on tutkittu, kuinka viljanjalostusprosessin eri vaiheissa syntyviä sivuvirtoja voitaisiin hyödyntää. Lue lisää (kestosavo.fi). 

Bid or Rent Finland Oy on puolestaan kehittänyt ja julkaissut vertaisvuokrausalustan (borf.fi). Materiaalitehokkuuden kokeilussa alustan toiminnallisuutta kehitettiin ja se käännettiin englannin kielelle, jonka toivotaan osaltaan laajentavan asiakaskuntaa. Lue lisää (kestosavo.fi). 

Savonia-ammattikorkeakoulun ESR-hanke TekaMyy auttaa kehittämään myyntiä

TekaMyy-hanke auttaa, sparraa ja kouluttaa myynnin parissa työskenteleviä henkilöitä, jotka haluavat kehittää omia myyntitaitojaan. Työskentelemme koulutusmoduuleissa etänä ja jalkaudumme myös tarvittaessa kehitystoimien toteuttamisvaiheessa avuksi yrityksiin. Olemme toteuttaneet pienryhmissä jo useamman koulutuskokonaisuuden ja syksyn toteutuksiin mahtuu vielä mukaan.Lisää tapahtumia tapahtumakalenterissamme!
Kiitos mielenkiinnostasi ja yhteistyöstä.


Seuraava uutiskirjeemme ilmestyy lokakuussa.

#yhdessä #varkaudessa #rohkeasti© 2021 Navitas News
Navitas Kehitys Oy · Wredenkatu 8 · Varkaus FI-78250
 Sait tämän viestin koska sähköpostiosoitteesi on postituslistallamme.

Navitas Yrityspalvelut

Wredenkatu 2, Varkaus, 78201

Unsubscribe - Unsubscribe Preferences