Eikö posti näy oikein? Katso se tästä.
Off Grid Adventures
NAVITAS AJASSA 10/2021
Valoa syksyyn

Tässä uutiskirjeessä aiheina ovat:
 • Kuukauden yritystarina: Lasijannu Oy
 • Save the date: Hurraa Ura! Varkaudessa 24.2.2022
 • Warkauden kaupunkikeskusta ry ja Myymälä-Warkaus-hanke
 • Biovaaka-järjestelmän kokeilusta lupaavia tuloksia
 • Kiertotalouden toimia ja tarpeita kartoitetaan kyselyllä
 • Kotikulmat valoissa -näkyvyyskampanja yrityksille
 • Kun on aika kokoustaa - tervetuloa Navitakseen

Osallistu syksyn tapahtumiin ja koulutuksiin:
 • Tuotannolliset mikro- ja pk-yritykset kiertotaloustyöpaja 28.10.2021
 • Palveluliiketoiminta kiertotaloustyöpaja 4.11.2021
 • Töitä, työntekijöitä ja osaamisen kehittämistä 3.11.2021 
 • Taikametsä 2.0 tuo valoa Varkauteen 5.-7.11.2021
 • Menestyvä Varkaus -tulevaisuusseminaari 30.11.2021

Mukavia lukuhetkiä,
Navitas Yrityspalvelut

Kuukauden yritystarina: Lasijannu Oy
Onnistunut omistajanvaihdos

Lasijannu tarjoaa lasitus- ja lasiliike -palveluita, niin yksityis- kuin yritysasiakkaillekin.
 
Asiakaskunta jakaantuu melko lailla puoliksi yksityis- ja yritysasiakkaiden kesken, kertovat yrittäjät. Lasitusvalikoimista löytyy laaja valikoima ikkunalaseista erikoislaseihin. Täydennystä palveluihin tuo vanerien, polycarbonaattilevyjen ja alumiiniprofiilien myynti sekä sahaus- ja kuljetuspalvelu.
 
Meiltä löytyy myös niin terassi- ja parvekelasitukset kuin autojen tuulilasitkin, mainitsee Roponen. 

Nykyisten yrittäjien
Jani Roposen ja Mikko Nuutisen luotsaamana yritys on toiminut nyt kolmisen vuotta, 2018 vuoden alusta.
Lue koko yritystarina (navitas.fi)
Paikallisia yrityksiä ja yrittäjiä yhteistyöllä esiin!

Varkauden kaupungin organisoimassa markkinointiyhteistyöryhmässä esille noussut ajatus tuoda alueellista osaamista, yritystoimintaa ja palveluita esille poiki kuukausittaisen juttusarjan, jossa esittelemme kotikaupunkimme palveluita ja yrittäjiä niiden takana. Yritysesittelyt tehdään yhteistyössä Navitas Yrityspalveluiden, Varkauden Yrittäjien, Keski-Savon Yrittäjänaisten sekä Varkauden alueen kauppakamarin kanssa. Käytetään paikallisia palveluita ja tuetaan alueellista yritystoimintaa!
Save the date: Hurraa Ura! 24.2.2022 klo 10-14

Hurraa Ura! tekee ensi vuoden helmikuussa odotetun paluun perinteisenä fyysisenä tapahtumana. Uratapahtumaa vietetään torstaina 24.2.2022 Varkauden kampuksella (Osmajoentie 75, Varkaus), jossa Keski-Savon alueen yritykset pääsevät tapaamaan kasvotusten työnhakijoita ja tulevaisuuden osaajia sekä esittelemään heille avoimia työ-, opinnäyte- ja harjoittelupaikkojaan.

Tapahtumasta on tulossa tarkempaa tietoa tulevissa uutiskirjeissä ja  verkkosivuilla. Halutessasi voit jo nyt varata yrityksellesi näytteilleasettajapaikan vuoden suurimpaan paikalliseen uratapahtumaan! 

Lisätietoja ja näytteilleasettajailmoittautuminen:
Eve Antikainen
eve.antikainen@navitas.fi 

Hurraa Ura! kokoaa yhteen Keski-Savon alueen oppilaitokset, rekrytoivat työnantajat, järjestöt sekä työnhakijat ja eri koulutusasteiden opiskelijat. Tapahtuma on näytteilleasettajille ja kävijöille ilmainen.

Tapahtuman järjestää Navitas Yrityspalvelut yhteistyössä Varkauden kaupungin, Savon koulutuskuntayhtymä Sakkyn, Savonia-ammattikorkeakoulun, Pohjois-Savon TE-toimiston sekä paikallisten henkilöstöpalveluyritysten kanssa.

Seuraamme aktiivisesti koronavirustilannetta. Muutokset tapahtumaan ovat mahdollisia. 
Yrittäjä, kiinnostaako sinua rekry- ja täsmäkoulutukset? Haluaisitko saada niistä lisätietoa?

Wirta-palvelukeskuksessa vietetään 3.11.2021 klo 9-11 välillä Töitä, työntekijöitä ja osaamisen kehittämisen teemapäivää.
Asiantuntijat Te-toimistosta ja Savon ammattiopistosta vastaavat tuolloin kysymyksiisi ja kertovat lisää aiheesta. Tule käymään ja saat lisätietoa aiheista!

Wirta-palvelukeskus sijaitsee Varkauden kaupungintalon D-siivessä (käynti Wredenkadun puolelta). Tervetuloa!
Kiertotaloudella uutta liiketoimintaa - tule mukaan työpajoihin

Navitas Yrityspalvelut järjestää kiertotalouden työpajoja loka-marraskuussa. Työpajoja pidetään yhteensä neljä ja tulossa on vielä Tuotannollisten mikro- ja pk-yritysten kiertotaloustyöpaja to 28.10.2021 sekä Kiertotalouden palveluliiketoiminnan työpaja to 4.11.2021. Työpajoissa esitellään kiertotalouden toimintamalleja sekä hankintojen vaikutusta kiertotalouteen. Työpajat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille toimijoille!

Kiertotalous on uusi toimintamalli, jossa jätettä ja hukkaa ei synny. Tuotteet ja materiaalit säilyvät kierrossa pitkään, ja lisäarvoa luodaan digitalisaatiolla ja palveluilla. Kiertotalouden mukainen liiketoiminta säästää luonnonvaroja ja tuottaa mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen tuotteelle tai palvelulle. Kiertotalous voi tuoda yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia sekä haastaa aikaisemman tavan toimia.

Kiertotaloustyöpajat järjestetään osana Pohjois-Savon energiatekniikan TKI-ekosysteemin kehittäminen, EnEko 2020 -hanketta. Työpajat toteutetaan yhteistyössä BrainStormCorner-ideahautomon ja AiWoods Oy:n kanssa.

Tuotannolliset mikro- ja pk-yritykset kiertotaloustyöpaja to 28.10.2021 klo 13-15

Tuotannollisten mikro- ja pk-yritysten kiertotaloustyöpajan aiheena tuotannollisen liiketoiminnan haasteet, sivuvirrat, kiertotalouden mahdollisuudet.

-15 min. esitys aiheesta "Hankintaketjun kehittämisellä säästöjä, ja samalla vähennetään hiilijalanjälkeä."
-15 min. esitys aiheesta "Pikatietoisku jossa opit 10 erilaista kiertotalouden toimintamallia esimerkein."
-Työpajan aikana pääsy tekeillä olevaan Keski-Savon kiertotalouden toimintakentän graafiseen kuvaukseen
-Työpajassa on myös yhteinen keskusteluosuus.

Tule kuulemaan oman toimialasi kiertotalouden esimerkkejä, ja ideoimaan yrityksellesi kannattavia uusia toimintamalleja!

Työpajan aikana uusia ideoita ja palvelupaketteja työstetään pienryhmissä, tavoitteena konkreettinen projektisuunnitelma ja toimeenpano. Luodaan uutta ja tehostetaan olemassa olevaa liiketoimintaa.


Palveluliiketoiminta kiertotaloustyöpaja to 4.11.2021 klo 13-15

Palveluliiketoiminnan kiertotaloustyöpajan aiheena palveluliiketoiminnan ideointi ja kehittäminen kiertotalouden avulla.

-15 min. esitys aiheesta "Hankintaketjun kehittämisellä säästöjä, ja samalla vähennetään hiilijalanjälkeä."
-15 min. esitys aiheesta "Pikatietoisku jossa opit 10 erilaista kiertotalouden toimintamallia esimerkein."
-Työpajan aikana pääsy tekeillä olevaan Keski-Savon kiertotalouden toimintakentän graafiseen kuvaukseen
-Työpajassa on myös yhteinen keskusteluosuus

Tule kuulemaan oman toimialasi kiertotalouden esimerkkejä, ja ideoimaan yrityksellesi kannattavia uusia toimintamalleja!

Työpajan aikana uusia ideoita ja palvelupaketteja työstetään pienryhmissä. Luodaan uutta ja tehostetaan olemassa olevaa liiketoimintaa.


Veloituksettomia verkkotyöpajoja järjestetään 4 kpl syksyllä 2021.

Vastaa kiertotalouskyselyyn

Tavoitteenamme on kehittää ja lisätä kiertotalouden hyödyntämistä Keski-Savossa sekä tuoda yrityksellesi hyötyä. Vastaa kyselyyn ja auta meitä kartoittamaan kiertotalouden toimia ja tarpeita. Hyödynnämme vastauksia suunnitteilla olevan Kiertotalousliiketoimintaa Pohjois-Savon yrityksille -hankkeen valmistelussa. Vastaaminen vie vain 5 minuuttia! Kyselyyn pääset tästä (docs.google.com).
Kuvassa Myymälä-Warkaus-hankkeen elävöittämiskoordinaattori Essi Sarkakari-Kosamo (vas.) sekä Warkauden kaupunkikeskusta ry:n toiminnanjohtaja Nina Pesonen.
Warkauden kaupunkikeskusta ry - elinvoimaa ja viihtyvyyttä keskustoihin

Warkauden kaupunkikeskusta ry perustettiin vuosi sitten edistämään Varkauden kaupunkikeskustojen (Taulumäki, Päiviönsaari, Kommila) vetovoimaa, elinvoimaisuutta ja saavutettavuutta yhteistyössä
kaupungin, yritysten, kiinteistön- ja osakkeenomistajien, muiden yhteisöjen ja asukkaiden kanssa.
 
 Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää keskustan toimivuutta, viihtyvyyttä ja tunnettavuutta sekä edistää jäsentensä yhteistoimintaa ja yleisiä toimintaedellytyksiä, kertoo yhdistyksen toiminnanjohtaja Nina Pesonen

Warkauden kaupunkikeskusta ry on Elävät
Kaupunkikeskustat ry:n (EKK ry) jäsen ja osallistuu aktiivisesti EKK ry:n toimintaan.

Warkauden kaupunkikeskusta ry:n yhtenä toimenpiteenä edistää kaupunkikeskustojen elinvoimaisuutta on Myymälä-Warkaus: Kivijalkakaupat, palveluyritykset ja tapahtumat elävän kaupungin ytimenä -hanke.

 Hanke kestää lokakuun 2022 loppuun saakka ja otamme koko hankkeen ajan yrityksiä ja yrittäjiä mukaan hankkeen toimintaan. Hankkeessa ei ole omarahoitusosuutta, joten se on osallistujille maksuton, Pesonen sanoo.

Lisätietoja:
Nina Pesonen
toiminnanjohtaja, Warkauden kaupunkikeskusta ry
projektipäällikkö, Myymälä-Warkaus -hanke
nina.pesonen@warkaudenkaupunkikeskusta.fi
puh. 0401924090
www.warkaudenkaupunkikeskusta.fi

Myymälä-Warkaus-hanke pyrkii vauhdittamaan Varkauden kaupallisten keskustojen kehittymistä 

Myymälä-Warkaus-hankkeen tarkoitus on tukea yrittäjien kykyä muuntautua ja sopeutua ostokäyttäytymisen ja liiketoimintaympäristön muutoksiin. 

Yhtenä suurena haasteena kivijalkayrittäjille, palveluyrittäjille sekä tapahtumanjärjestäjille on ollut Covid-19-pandemian vaikutukset. Hankkeessa järjestetään työpajoja, koulutuksia sekä uusia tapahtumia, joilla muistutetaan paikallisten palveluiden käyttämisestä, sanoo Essi Sarkakari-Kosamo, joka toimii hankkeen elävöittämiskoordinaattorina. 

Yhtenä suurena toimenpiteenä on Varkauden keskusta-alueiden ja kaupallisten keskittymien elinvoiman arvioiminen. Elinvoimalaskennan alkukartoitus saatiin valmiiksi maanantaina 25.10. ja tulokset julkaistaan Warkauden Lehdessä 28.10. 

Toinen suuri toimenpide on kaupunkikeskustojen tulevaisuuden konseptin luominen. 

Tähän olemme pyytäneet avuksi futuristi Perttu Pölösen, joka pääsee puheellaan 30.11. hieromaan varkautelaisten aivonystyrät uuteen asentoon, Sarkakari-Kosamo kertoo. 

Tilaisuus on avoin kaikille ja siihen pystyy ilmoittautumaan mukaan
Warkauden kaupunkikeskusta ry:n sivulla. 

Lisätietoja:
Essi Sarkakari-Kosamo 
elävöittämiskoordinaattori, Myymälä-Warkaus-hanke
essi.sarkakari@warkaudenkaupunkikeskusta.fi
puh. 0401634417


Tervetuloa avoimeen ja maksuttomaan Menestyvä Varkaus -tulevaisuusseminaariin! 

Tule verkostoitumaan businesstreffeillä, vaikuta tulevaan Varkauden kaupungin strategiapaneelissa ja innostu uudesta puhujiemme kanssa! Tapahtumaa juontaa loistava Tommi Taskinen.

Tapahtuman ohjelma alla. Aikataulu on suuntaa antava. Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

klo 14 Tervetuloa
klo 14.15 Keynote Jenni Rajahalme
klo 15.00 Lyhyt tauko, kahvit ja ohjelmaa
klo 15.30 Varkauden kaupungin elinkeinoelämän strategiapaneeli
klo 17.00 lyhyt tauko ja ohjelmaa
klo 17.30 Keynote Lauri Järvilehto
noin klo 18.30 jatkuu Businesstreffeillä

Lisätietoa sivuillamme
https://jcwarkaus.fi/ajankohtaista/

Ilmoittaudu täällä:
https://www.lyyti.fi/reg/Menestyva_Varkaus_tulevaisuusseminaari_4750
Biovaaka-järjestelmän kokeilussa lupaavia tuloksia

Osana KESTO-hanketta kahdeksaan savolaiskuntaan on hankittu kokeiluun Biovaaka-ruokahävikinseurantajärjestelmä. Sen avulla on voitu tarkastella niin lautashävikin kuin linjastohävikin määrää. Samalla älyvaaka on tehnyt syntyvän hävikin määrän näkyväksi ruokailijalle, sillä järjestelmä punnitsee pois heitetyn ruoan määrän ja kertoo sen saman tien ruokailijalle. Järjestelmät ovat käytössä kouluilla, joissa oppilaat ottavat itse ruoanlinjastolta ja palauttavat astiat. 

Järjestelmä on ollut käytössä kahdeksassa hankekunnassa alkuvuodesta 2021 ja kokeilu kestää tammikuun 2022 loppuun. Tähän mennessä kerätyn tiedon perusteella lautashävikki on pienentynyt kokeilun aikana:

– Helmikuun ja syyskuun lautashävikin määriä verrattaessa voidaan havaita määrän pienentyneen seitsemän prosenttia. Tämä osoittaa, että hävikin näkyväksi tekemisellä on vaikutusta ruokailijoiden käyttäytymiseen, toteaa KESTO-hankkeen Keski-Savon projektivastaava Kreeta-Maaria Kalliokoski

Kerättyjen tietojen perusteella monessa kohteessa linjastohävikin osuus on lautashävikkiä suurempi, Kalliokoski lisää.

Järjestelmän tuottamaa dataa voidaan käyttää apuna muun muassa ruokalistojen kehittämisessä. Ruokahävikin seuranta on keskeinen keino, jolla hävikin määrää voidaan vähentää. Ruokahävikin määrän vähentämisellä puolestaan on suoria taloudellisia ja ilmastollisia vaikutuksia. 
Lue lisää (visitvarkaus.fi)
Taikametsä 2.0 tuo valoa 5.-7.11.2021

Maaginen valotaide saa Koivikkopuiston muuttumaan taianomaiseksi satumaaksi keskelle syksyn pimeyttä. Valoinstallaatio Taikametsä 2.0 on jatkoa viime vuonna suuren suosion saavuttaneelle valotaidepuistolle. Taikametsä avautuu yleisölle pe 5.11. klo 17.00 ja on yhtäjaksoisesti auki su 7.11. klo 9.00 saakka.
Kotikulmat valoissa: Tuo yrityksesi mukaan positiiviseen näkyvyyskampanjaan

Kotikulmat valoissa –valaistuskampanja toteutetaan marraskuun 2021 aikana. Koko Pohjois-Savon laajuisen kampanjan tavoitteena on osoittaa tukea ja arvostusta erilaisille paikalliskohteille kuten yrityksille, nähtävyyksille, maisemille ja kulttuuriympäristöille.

Varkaudessa kutsumme yrityksiä osallistumaan erityisesti
Vanha Varkaus -alueen valaistukseen Tehtaan koulun ympäristössä.

Olisiko tässä sopiva tapa käyttää yrityksen joulumuistamisbudjetti?

Tuomme yhdessä valoa ja iloa pimeään aikaan valaisemalla Vanhan Varkauden rakennuksia eri tavoin pe 26.11. klo 16.00 - 22.00. Valaistuksen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Petteri Vaalimaa. Valaistuksesta tehdään lyhyt video, jota yritys voi käyttää sähköisenä joulukorttina.

Voit valita yrityksellesi sopivan osallistumisbudjetin. Jo 50€:lla pääset mukaan!  

Ilmoittaudu mukaan 29.10. mennessä: bit.ly/kotikulmat-vanhavarkaus Lisää tapahtumia tapahtumakalenterissamme!
Kiitos mielenkiinnostasi ja yhteistyöstä.


Seuraava uutiskirjeemme ilmestyy marraskuussa.

#yhdessä #varkaudessa #rohkeasti© 2021 Navitas News
Navitas Kehitys Oy · Wredenkatu 8 · Varkaus FI-78250
 Sait tämän viestin koska sähköpostiosoitteesi on postituslistallamme.

Navitas Yrityspalvelut

Wredenkatu 2, Varkaus, 78201

Unsubscribe - Unsubscribe Preferences