Eikö posti näy oikein? Katso se tästä.
Off Grid Adventures
NAVITAS AJASSA 11/2021
Loppuvuoden terveisiä ja tilaisuuksia

Tässä uutiskirjeessä:
 • Kuukauden yritystarina: Visuaalinen viestintä ORAVA
 • Varkauden oma lastenfestivaali Vekara-Varkaus voitti valtakunnallisen keskustatekokilpailun
 • Sopien 2.0 -hankkeen uutena projektiassistenttina aloitti Jaana Tiitinen
 • Yrittäjä, tule mukaan Vanha Varkaus -verkostoon

Tulevat tilaisuudet ja tapahtumat:
 • Osaavaa työvoimaa maahanmuuttaneista -aamubrunssi Varkaudessa 24.11.2021
 • Futuristi Perttu Pölönen Varkaudessa 30.11.2021
 • Navitas Aamukahvit 7.12.2021 - ELY-keskuksen avustukset yrityksen toiminnan ja henkilöstön osaamisen kehittämiseen
 • Kunta ilmastoviestijänä -webinaari 9.12.2021
 • Pohjoissavolaista ilmastotyötä: KESTO-hankkeen loppuseminaari 15.12.2021
 • Vanha Varkaus -verkoston työpajat 23.11.2021–11.1.2022

Mukavia lukuhetkiä,
Navitas Yrityspalvelut

Kuukauden yritystarina: Visuaalinen viestintä ORAVA
Yrittäjäksi korona-aikaan

Alun perin rakkauden perässä Savoon muuttanut Teija Orava aloitti rohkeasti yritystoiminnan koronasta huolimatta. 

– Koin, että elämässä oli tuolloin sellainen vaihe, että aika yrittäjyydelle oli kypsä, sanoo nyt reilun vuoden verran yrittäjänä toiminut Orava.

Hän oli pohtinut yrittäjyyttä jo aikaisemminkin muun muassa ollessaan töissä mainostoimistossa Kuopiossa. Silloin asia ei kuitenkaan edennyt sen pidemmälle. Varkauteen hän tuli alun perin töihin Varkauden Mainospalveluun, jossa hän työskenteli useiden vuosien ajan AD:nä.

Vuonna 2010 viisi yrityksen silloista työntekijää osti toiminnan ja Orava oli yhtenä osakkaana mukana perustamassa Mainostoimisto Luode Oy:tä. Vuosien varrella toiminta siirtyi Luode WRKS Oy:n alle ja Orava luopui osakkuudestaan. Kun Hurry Factor Oy sitten osti liiketoiminnan, Orava oli vielä puolisen vuotta yrityksessä työntekijänä.

– Halusin kuitenkin työhöni muutosta ja toisaalta päivittäinen työmatka Kuopioon ei enää houkuttanut. Lopullinen päätös yrittäjyydestä syntyikin sitten varsin nopeasti parissa päivässä. Asiakkailta ja yhteistyökumppaneilta saatu kannustus yrittäjyyteen rohkaisivat myös, kertoo Orava.

Visuaalinen viestintä ORAVA tarjoaa monipuolisesti palveluita niin julkisille kuin yksityisillekin organisaatioille.

– Ensin käydään lävitse asiakkaan tarpeet ja sen pohjalta suunnittelen heille tilanteen mukaan logon, visuaalisen ilmeen tai myynninedistämismateriaaleja, joita käytetään muun muassa mainoksissa, esitteissä, näytöissä, messumateriaaleissa ja opasteissa. Nykyään myös some ja netti ovat paljon läsnä töissä.

 
Lue koko yritystarina (navitas.fi)
Paikallisia yrityksiä ja yrittäjiä yhteistyöllä esiin!

Varkauden kaupungin organisoimassa markkinointiyhteistyöryhmässä esille noussut ajatus tuoda alueellista osaamista, yritystoimintaa ja palveluita esille poiki kuukausittaisen juttusarjan, jossa esittelemme kotikaupunkimme palveluita ja yrittäjiä niiden takana. Yritysesittelyt tehdään yhteistyössä Navitas Yrityspalveluiden, Varkauden Yrittäjien, Keski-Savon Yrittäjänaisten sekä Varkauden alueen kauppakamarin kanssa. Käytetään paikallisia palveluita ja tuetaan alueellista yritystoimintaa!

Vekara-Varkaus voitti valtakunnallisen keskustatekokilpailun

Varkauden oma lastenfestivaali Vekara-Varkaus voitti marraskuun alussa valtakunnallisen Vuoden 2021 keskustateko –kilpailun.

Elävät kaupunkikeskustat ry:n toista kertaa järjestämässä kilpailussa etsittiin kaupunkikeskustoja piristäviä, matalan kynnyksen ideoita, ilmiöitä tai tapahtumia, jotka olisivat helposti monistettavissa. 

Kilpailuun osallistui 13 ehdotusta ympäri maata, joista Vekara-Varkaus nousi voittajaksi. Tapahtuman todettiin huomioivan lapset ja osallistavan heidät mukaan kaupunkitilan elävöittämiseen. “Aikuiset ja lapset viihtyvät: hymyä, naurua ja leikkiä.”
Lue lisää (varkaus.fi)
Jaana Tiitinen aloitti Sopien 2.0 -hankkeen projektiassistenttina

Syksy on tuonut mukanaan vahvistusta Navitas Yrityspalveluiden riveihin.
Sopien 2.0 – Liiketoimintaa ja digitalisaatiota kehittämällä digisyrjäytymistä vastaan -hankkeen uutena projektiassistenttina aloitti lokakuun puolivälissä 36-vuotias Jaana Tiitinen.


Tiitinen on varkautelainen paluumuuttaja ja koulutukseltaan media-assistentti. Aikaisemmin hän on työskennellyt mm. teollisuuden ja kaupan alan parissa. 

Hanketyöstä odotan uuden oppimista ja verkostoitumista. Harrastuksiini ja mielenkiinnon kohteisiini kuuluvat Nuorkauppakamaritoiminta, koira, luonto ja kuvataide, Tiitinen kertoo.

ESR-rahoitteisen Sopien 2.0 -hankkeen tavoitteena on kehittää pienten sote-alan yritysten, järjestöjen ja yhdistysten liiketoimintaa niin, että ne kykenevät tuottamaan palveluja monituottajamallilla verkostona, jossa hyödynnetään yhteistyötä järjestämisvastuussa olevien kuntien/kuntayhtymien kanssa.

Hanke käynnistyi 1.2.2020 ja jatkuu vuoden 2022 loppuun saakka. Ylimaakunnallisen hankkeen päätoteuttajana on Navitas Kehitys Oy. Osatoteutuksista vastaavat Savonia-ammattikorkeakoulu, Kehitysyhtiö SavoGrow, Iisalmen kaupunki ja Kehitysyhtiö Witas.
Navitas Aamukahvit 7.12.2021 - ELY-keskuksen avustukset yrityksen toiminnan ja henkilöstön osaamisen kehittämiseen

Aika: ti 7.12.2021 klo 8.00–10.30
Paikka: Navitas 1, Kokoustila Ankkuri 1&2 (Wredenkatu 2, Varkaus)

Joulukuun aamukahveilla keskitytään ELY-keskuksen myöntämiin yrityksen investointi- ja kehittämisavustuksiin EU:n uudella ohjelmakaudella 2021–2027. Toisena aiheena on yritysten rekry-, täsmä- ja muutoskoulutuksen toteutus- ja rahoitusmahdollisuudet.

Ohjelma

 •  Yrityksen kehittämisavustus uudella EU:n ohjelmakaudella, johtava yritysasiantuntija Eija Pihlaja, ELY-keskus Kuopio.
 •  ELY-keskus yrityksen tukena henkilöstön koulutuksen rahoittamisessa. Ylitarkastaja Kirsti Paajanen, ELY-keskus Kuopio.
 •  Käytännönläheinen koulutus eri tekniikan aloille. Toimitusjohtaja Jari Makkonen, Edutec Oy.

Maksuttomille aamukahveille ovat tervetulleita kaikki yrittäjyydestä kiinnostuneet, yrittäjät, yrittäjähenkiset ja yrittäjien kanssa toimivat tahot. Tervetuloa! 

Ilmoittaudu 2.12. mennessä (navitas.tapahtumakalenterit.fi)
Osaavaa työvoimaa maahanmuuttaneista -aamubrunssi Varkaudessa 24.11.2021

Aika: ke 24.11.2021 klo 7.30–11.00
Paikka: Ravintola Kaks Ruusua (Ahlströminkatu 25, Varkaus)

Tervetuloa Varkauden seudun yrittäjien ja yritysten edustajien yhteiselle Osaavaa työvoimaa maahanmuuttaneista -aamubrunssille keskiviikkona 24.11.2021. 

Tilaisuudessa on tarjolla käytännönläheisiä, yritysten arkea helpottavia mahdollisuuksia ja ratkaisuja, joiden avulla saadaan työvoimaa osaavista maahanmuuttaneista. 

Voit olla asian edessä ensimmäistä kertaa tai konkarina - jokaiselle löytyy varmasti jotakin! Kaikkea ei tarvitse tästä aiheesta tietää itse eikä tehdä yksin. 
 
Ohjelma
klo 7.30 Brunssi alkaa
klo 8-9 Tehokatsaus paikallisiin ratkaisuihin
klo 9-11 Ratkaisupaja yrityksille

Ilmoittaudu tästä mukaan ja tutustu ohjelmaan tarkemmin täältä

Tilaisuus on osa Kuopion kauppakamarin Sawosta Maailmalle kansainvälisen kuukauden ohjelmatarjontaa.

Tilaisuudessa on mukana kattava joukko paikallisia toimijoita, kuten oppilaitoksia, järjestöjä ja palveluntuottajia:


KESTO-webinaari: Kunta ilmastoviestijänä 9.12.2021

Aika: to 9.12.2021 klo 9–11
Paikka: Teams-webinaari 

Viestinnällä on ratkaiseva rooli kunnan ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. KESTO-hankkeen järjestämässä ilmastoviestinnän webinaarissa 9.12. kuulet esimerkkejä edelläkävijäkunnista ja saat konkreettisia vinkkejä oman kunnan ilmastoviestintään!

Aamupäivän aikana käydään läpi ilmastoviestinnän asiantuntija Anna Pulkan johdolla kuntien ilmastoviestinnän tavoitteita ja mahdollisuuksia sekä viestinnän suunnittelua helpottavia työkaluja. Webinaariin sisältyy lyhyt työpaja, jossa osallistujat pääsevät itse miettimään kunnan tulevaa ilmastoviestintää. 

Webinaari on tarkoitettu kunnissa tai kuntaomisteisissa yhtiöissä viestintää tekeville ja kaikille aiheesta kiinnostuneille. Sinun ei siis tarvitse olla viestinnän ammattilainen osallistuaksesi. 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen (navitas.tapahtumakalenterit.fi)
Pohjoissavolaista ilmastotyötä: KESTO-hankkeen loppuseminaari 15.12.2021

Aika: ke 15.12.2021 klo 9.00–11.30
Paikka: Hotelli IsoValkeinen, Majaniementie 2, Kuopio

Tervetuloa KESTO-hankkeen loppuseminaariin kuuntelemaan ja keskustelemaan pohjoissavolaisesta ilmastotyöstä! Ohjelmassa on kuntien puheenvuoroja omasta ilmastotyöstään sekä jätehuoltoyhtiöiden näkemyksiä ilmastotyöstä jätehuoltoalalla. Tilaisuudessa kootaan tiiviisti yhteen vuoden loppuun päättyvän KESTO-hankkeen toimet ja esitellään mm. kokeilujen tuloksia.

Alustava ohjelma:
klo 8.309.00 Aamukahvit tarjolla
klo 9.00 Tilaisuuden avaus
klo 9.05 Kuntien puheenvuoroja ilmastotyöstä.
- Kunnan ilmastotyö: Mitä hankkeen aikana saatiin aikaiseksi? Mitä kunnissa tapahtuu seuraavaksi ilmastotyössä?
klo 10.30 Jätehuoltoyhtiöiden puheenvuoroja
- Mitä ilmastotyö on jätehuoltoalalla?
klo 11.00 KESTO-hankkeen tiivis yhteenveto + keskustelua
klo 11.30 Tilaisuus päättyy

Voit osallistua seminaariin myös etäyhteydellä!

KESTO-hanke on Pohjois-Savon liiton rahoittama (EAKR) kuntien ilmastohanke, jossa laadittiin seutukohtaiset ilmasto-ohjelmat Keski-Savoon ja Ylä-Savoon sekä kuntakohtaiset ilmastosuunnitelmat tai -ohjelmat yhdeksään savolaiseen kuntaan.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen (navitas.tapahtumakalenterit.fi)
Yrittäjä - tule mukaan Vanha Varkaus -verkostoon!

Päiviönsaaren keskusta kuuluu valtakunnallisesti merkittävään
rakennettuun kulttuuriympäristöön, Vanhaan Varkauteen.

Vanha Varkaus -alueen historia lisää asiakkaiden mielenkiintoa ja kiinnostusta yritystä kohtaan. Vanha Varkaus -teeman alla on mahdollista 

 • kehittää teemaan liittyviä tuotteita ja palveluita
 • paketoida, markkinoida ja myydä niitä 
 • verkostoitua ja yhdistää voimavaroja
 • hyödyntää yhteistä verkkoalustaa 

Tutustu hankkeeseen: navitas.fi/vanha-varkaus
Tule mukaan Vanha Varkaus -verkostoon: bit.ly/vanha-varkaus

Lisätietoja: Tiina Immonen
p. 044 491 5359, tiina.immonen@navitas.fi

Vanha Varkaus -verkoston työpajat 

Ruukkiyhdyskunnassa mestarit olivat korkeampaa ammattikuntaa. Mestareiksi ei synnytty, vaan sellaisiksi tultiin. 

Vanhan Varkauden mestarit kunnioittavat alueen kulttuuri- ja rakennusperintöä ja nostavat sen tuotteillaan uuteen arvoon.

Työpajoissa kootaan yhteen Vanha Varkaus -alueen mestarit, jotka yhdessä luovat alueen tarinaa, yhteisöä ja matkailun palvelu- ja tuotepaketteja, jotka johdattavat maailman Vanhan Varkauden sydämeen.

"Sata autenttista ideaa"
Ti 23.11.2021 klo 13–16

"Matkakertomuksia lähitulevaisuudesta"
Ti 7.12.2021 klo 13–16

"Matkakertomuksista tekoihin"
Ti 11.1.2022 klo 13–16

Tervetuloa futuristi Perttu Pölösen luentotilaisuuteen 

Perttu Pölönen on innostava puhuja, joka valaa uskoa tulevaisuuteen. Hän puhuu monipuolisesti tulevaisuuden haasteista ja mahdollisuuksista, tulevaisuuden työelämästä, inhimillisestä vallankumouksesta, uudesta normaalista, informaatioteknologioista, disruptiosta, koulutuksesta ja vastuullisuudesta. Perttu on saanut erinomaista palautetta kyvystään herätellä ja ravistella yleisöään ajattelemaan isommin.

Vuonna 2018 huippuyliopiston MIT nimesi Pertun 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon Euroopassa, ja viimeisimpänä saavutuksena hän sai juuri Mensa-palkinnon 2021.

Varaa paikkasi äkkiä, niin pääset kuuntelemaan kansainvälisesti noteeratun innovaattorin ja futuristin ajatuksia siitä, miten pienikin pärjää isossa globaalissa maailmassa, ja miten me varkautelaiset voimme kehittyä ja pysyä mukana jatkuvassa muutoksessa. Saman päivänä Perttu vetää myös yrittäjille tarkoitetun työpajan, jossa käsitellään tulevaisuuden yrittäjyyttä ja taitoja.

Tilaisuuden järjestää Myymälä-Warkaus -hanke. Hankkeen on rahoittanut Euroopan Sosiaalirahasto sekä Etelä-Savon ELY-Keskus.

Tulevaisuuden yrittäjyys ja taidot -työpaja
30.11. klo 8.00–10.00
Ravintola Kaks Ruusua
Ilmoittautuminen:
essi.sarkakari@warkaudenkaupunkikeskusta.fi

Avoin luentotilaisuus
30.11. klo 17.30
Warkaus-Sali
Ilmoittautuminen:
Warkauden Kaupunkikeskusta - Ilmoittaudu Perttu Pölösen luennolle!Lisää tapahtumia tapahtumakalenterissamme!
Kiitos mielenkiinnostasi ja yhteistyöstä.


Seuraava uutiskirjeemme ilmestyy joulukuussa.

#yhdessä #varkaudessa #rohkeasti© 2021 Navitas News
Navitas Kehitys Oy · Wredenkatu 8 · Varkaus FI-78250
 Sait tämän viestin koska sähköpostiosoitteesi on postituslistallamme.

Navitas Yrityspalvelut

Wredenkatu 2, Varkaus, 78201

Unsubscribe - Unsubscribe Preferences