Eikö posti näy oikein? Katso se tästä.
Off Grid Adventures
NAVITAS AJASSA 12/2021
Hyvää joulun odotusta!

Tässä uutiskirjeessä:
  • Kuukauden yritystarina: Leko-Tallin pihapiirissä tapahtuu
  • Ilmoittaudu näytteilleasettajaksi: Hurraa Ura! palaa perinteisenä messutapahtumana helmikuussa 2022
  • Jouko Laitinen SEKES ry:n hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2022
  • Vekara-Varkauden festivaalipäällikkö Heli Sutinen on vuoden varkautelainen
  • Ämmäkosken ohitusuoman rakentaminen käynnistyy
  • Oletko sinä SOPIEN 2.0 -hankkeen uusi projektijohtaja?
  • Varkautelainen Gaffer-Cafe kiilasi kärkiviisikkoon maakunnan Parasta palvelua -kilpailussa

Tulevat tilaisuudet ja tapahtumat:
  • Työntekijä hukassa? Kansainvälisen rekrytoinnin/rekrytoinnin teemapäivä 15.12.2021
  • Vanha Varkaus -verkoston työpaja 3: Matkakertomuksista tekoihin 11.1.2022

Mukavia lukuhetkiä,
Navitas Yrityspalvelut

Kuukauden yritystarina:
Leko-Tallin pihapiirissä tapahtuu

Oma hevonen ja sille kaveri. Näillä mietteillä Päivi Lehtikoski aikanaan osti siskoltaan tilan, tulevan Leko-Tallin tilukset, johon kuului muutaman hevosen talli ja mökki.

– Aika nopeasti se talli sitten täyttyi ja homma lähti niin sanotusti laukalle, naurahtaa Päivi.

Kun hevosten määrä lisääntyi ja toiminta laajeni, myös tiloja täytyi rakentaa lisää. Tällä hetkellä Leko-Tallin pihapiirissä asustaa reilu parisen kymmentä hevosta ja talleja on kaksi. Tiloista löytyy myös maneesi, joka Suomen olosuhteissa on ehdottoman hyvä lisä harrastajille. Päivin lisäksi pihapiirissä toimii myös toinen yrittäjä. Ri-Sa tallin, Tmi Riina Sallinen vuokraa toista tallia tarjoten karsinapaikkoja täysylläpidolla, antaa ratsastuksen opetusta sekä myös ratsutuspalveluita.

– Riina on ollut oivallinen kumppani ja oli ennen yrittäjäksi ryhtymistä minulla töissä, kertoo Lehtikoski.

Leko-Talli tarjoaa hevosten hoito- ja karsinapaikkojen sekä lasten ratsastustuntien lisäksi myös kengityspalveluita.

– Tuskastuin kun aikanaan irtokengän laittamiseen sai odottaa kaksikin viikkoa kengittäjää ja ajattelin, että opettelen homman itse.
Lue koko yritystarina (navitas.fi)
Paikallisia yrityksiä ja yrittäjiä yhteistyöllä esiin!

Varkauden kaupungin organisoimassa markkinointiyhteistyöryhmässä esille noussut ajatus tuoda alueellista osaamista, yritystoimintaa ja palveluita esille poiki kuukausittaisen juttusarjan, jossa esittelemme kotikaupunkimme palveluita ja yrittäjiä niiden takana. Yritysesittelyt tehdään yhteistyössä Navitas Yrityspalveluiden, Varkauden Yrittäjien, Keski-Savon Yrittäjänaisten sekä Varkauden alueen kauppakamarin kanssa. Käytetään paikallisia palveluita ja tuetaan alueellista yritystoimintaa!

Hurraa Ura! palaa perinteisenä messutapahtumana helmikuussa 2022 - ilmoittaudu näytteilleasettajaksi!

Onko yritykselläsi työtä tekijöille tai kesätöitä tarjolla? Etsittekö työharjoittelijoita tai opinnäytetyön tekijää? Tule kertomaan yrityksesi toiminnasta ja osaajatarpeista Hurraa Ura! -tapahtumaan.

Varkauden suurin vuosittainen työelämätapahtuma Hurraa Ura! tekee välivuoden jälkeen paluun tuttuun muottiin ja paikkaan. Perinteinen messutapahtuma järjestetään Varkauden kampuksella (Osmajoentie 75, Varkaus) torstaina 24.2.2022 klo 10–14. Näytteilleasettajien ilmoittautuminen on nyt auki!

Hurraa Ura! on kävijöille ja näytteilleasettajille maksuton tapahtuma, jonka tarkoituksena on nostaa esiin Varkauden ja lähialueiden monipuolisia työ- ja kouluttautumismahdollisuuksia. Tapahtuma kokoaa yhteen Keski-Savon alueen oppilaitokset, rekrytoivat työnantajat, järjestöt sekä eri koulutusasteiden opiskelijat, työnhakijat ja alanvaihtajat. Avoimien työpaikkojen ja koulutustarjonnan lisäksi päivän aikana on luvassa mielenkiintoista ohjelmaa työelämän eri teemoista. Tarkempi tapahtumasisältö on tulossa.

Varmista paikkasi tilaisuudessa ja ilmoittaudu mukaan pian!

Seuraamme aktiivisesti koronavirustilannetta. Muutokset tapahtumaan ovat mahdollisia.

 
Ilmoittaudu näytteilleasettajaksi (navitas.tapahtumakalenterit.fi)
Jouko Laitinen SEKES ry:n hallituksen puheenjohtajaksi

Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry:n yhdistyskokous valitsi kokouksessaan 25.11.2021 yhdistyksen
hallituksen vuodelle 2022. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Navitas Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Jouko Laitinen

SEKES ry:n muodostavat kuntien ja kaupunkien omistamat kehittämisorganisaatiot ympäri maan. SEKES-verkostolla on merkittävä rooli yritysten kilpailukyvyn ja alueellisen elinvoiman vahvistajana.
Vekara-Varkauden festivaalipäällikkö Heli Sutinen on vuoden varkautelainen

Varkauden kaupunki palkitsee vuoden varkautelaisena yksityishenkilön tai yhteisön, joka edustaa elinkeinoelämää, politiikkaa, kulttuuria, järjestöä tai viihdemaailmaa. Arvonimen saaja on tehnyt Varkautta tunnetuksi positiivisessa mielessä tai muuten toiminut jollain muodoin Varkauden hyväksi.

Tänä vuonna vuoden varkautelaiseksi valittiin festivaalipäällikkö
Heli Sutinen tunnustuksena koko perheen kaupunkifestivaalin Vekara-Varkauden luomisesta ja sen kehittämisestä ympärivuotiseksi ilmiöksi. Valinnan teki kaupunginhallitus. Sutinen vastaanotti tittelin kaupungin itsenäisyysjuhlassa maanantaina 6. joulukuuta. Lue lisää Varkauden kaupungin sivuilta.
 

Ämmäkosken ohitusuoman rakentaminen käynnistyy

Varkauden Ämmäkoskeen rakennetaan Suomen mittakaavassa merkittävä ohitusuoma loppukesällä 2022. Varkauden Ämmäkosken kunnostaminen tulee toimimaan hienona esimerkkinä ja kannustimena maan laajuisesti. Hanketta tukee maa- ja metsätalousministeriön hallinnoima NOUSU-ohjelma.

Ämmäkoski kuohuineen tarjoaa mahtavat puitteet virkistykseen ja vapaa-ajan viettoon aivan Varkauden kaupunkikeskustan yhteydessä. Alue liittyy merkittävällä tavalla Varkauden kaupungin monivaiheiseen historiaan. Nyt käynnistyvä ohitusuomaa ja koskialuetta koskeva kunnostushankekokonaisuus on iso askel eteenpäin alueen kehityksessä.  

Suunnitelmana on rakentaa Ämmäkoskeen 170 metriä pitkä ja 10 metriä leveä luonnonmukainen ohitusuoma säännöstelypadon ohi. Lisäksi koskialueelle muodostetaan sen ympärivuotisesti vesittävä noin 10 m3/s ympäristövirtaama, joka lisää lohikalojen elinalueita parantaen myös kutumahdollisuuksia sekä poikasten selviytymistä.
 
Ämmäkosken kalataloudellinen kehittäminen käynnistyi syksyllä 2020 laajalla yhteistyöverkostolla, jossa mukana ovat olleet Varkauden kaupunki, Navitas Kehitys, Stora Enso, WWF, Pohjois-Savon ELY-keskus, Warkauden urheilukalastajat ry, Pohjois-Haukiveden osakaskunta, Haukiveden kalatalousalue, A. Ahlström Kiinteistöt Oy, Jyväskylän yliopisto, maa- ja metsätalousministeriö, Luonnonvarakeskus sekä Suomen ympäristökeskus.

 

Lue lisää (varkaus.fi)
Työntekijä hukassa? Kansainvälisen rekrytoinnin/rekrytoinnin teemapäivä Varkaudessa 15.12.2021

Aika: ke 15.12.2021 klo 9–12
Paikka: WIRTA-palvelukeskus (Varkauden kaupungintalon D-siipi) 

Hei!
Miltä yrityksesi ensi vuosi näyttää? Onko mielessä rekrytointi- tai kehittämistarpeita?
 
Tiedätkö kuinka TE-toimisto, EURES ja Navitas Yrityspalvelut voivat auttaa rekrytoinneissa? Tiedätkö, millaisia palveluita alueellamme on yrityksille tarjolla? 

Entä millaisia tukia on saatavilla kotimaisiin tai kansainvälisiin rekrytointeihin?

Jos vastasit vähintään yhteen kyllä, tule juttelemaan Kansainvälisen rekrytoinnin/rekrytoinnin teemapäivään WIRTA-palvelukeskukseen keskiviikkona 15.12.2021 klo 9-12 Varkauden kaupungintalon D-siivessä (käynti Wredenkadun puolelta).

Autamme sinua tavoittamaan parhaat osaajat Savossa, Suomessa ja ulkomailla. Meillä on laajat verkostot – palvelumme ovat maksuttomia ja mikä tärkeintä, olemme aidosti yrityksesi puolella. 

Jos teillä on kehitystarpeita nyt tai tulevaisuudessa ja toimitpa millä tahansa alalla – me, TE-toimisto, EURES ja Navitas Yrityspalvelut yhdessä autamme!
Tervetuloa kahville ja jouluisten herkkujen äärelle juttelemaan ja heitä meille rekrytoinnin haasteesi.Oletko sinä SOPIEN 2.0 -hankkeen uusi projektijohtaja? 

SOPIEN 2.0 -hankkeen keskeisenä tavoitteena on pienten sote-alan yritysten, järjestöjen ja yhdistysten liiketoiminnan kehittäminen niin, että ne kykenevät tuottamaan palveluja monituottajamallilla verkostona, jossa hyödynnetään (erilaisia yhteistyömalleja huomioiden) järjestämisvastuussa olevien kuntien/kuntayhtymien kanssa tehtävää yhteistyötä. 

Hankkeen kohderyhmänä ovat mikro- ja pienet sote- alan yritykset sekä tukipalvelujen tuottajat. Hankkeen koko toiminta-alueena ovat Pohjois-Savo, Etelä-Savon pohjoisosan kunnat Rantasalmi ja Sulkava, Pohjois-Karjalasta Outokumpu ja Polvijärvi sekä Keski-Suomesta Kyyjärvi, Kivijärvi, Kinnula, Karstula, Kannonkoski, Viitasaari, Pihtipudas ja Saarijärvi. 

Haemme hankkeeseen projektijohtajaa, joka vastaa koko hankkeen koordinoinnista ja toteutuksesta. Projektijohtajan tehtäviin kuuluu myös Keski-Savon alueen sekä mukana olevien Etelä-Savon kuntien yritysten parissa tehtävä kenttä- ja kehittämistyö. Työsuhde alkaa mahdollisimman pian ja tehtävä on määräaikainen 31.12.2022 asti.

Hanke kestää 31.12.2022 asti ja sitä rahoittavat Etelä-Savon Ely-keskus (Euroopan sosiaalirahasto), alueen kunnat ja yritykset. Navitas Kehitys on hankkeen hallinnoija ja tehtävän toimipiste sijaitsee Varkaudessa. Hanke toteutetaan yhteistyössä Navitas Kehityksen, Savonia-ammattikorkeakoulun, Kehitysyhtiö SavoGrown, Iisalmen kaupungin sekä Kehittämisyhtiö Witaksen kanssa.

Lue lisää ja hae 16.12.2021 mennessä (navitas.fi)
Vanha Varkaus -verkoston työpaja 3: Matkakertomuksista tekoihin 11.1.2022

Aika: ti 11.1.2022 klo 13–16
Paikka: Ravintola Kaks Ruusua

Vanha Varkaus – Uusi suunta -hankkeen työpajat käynnistyivät marraskuun lopussa. Ensimmäisessä kokoontumisessa 23.11. kerättiin ”100 autenttista ideaa”, joiden jalostusta jatkettiin 7.12. teemalla ”Matkakertomuksia lähitulevaisuudesta”. Työpajasarjan viimeinen osa, ”Matkakertomuksista tekoihin”, järjestetään ensi vuoden puolella, tiistaina 11. päivä tammikuuta klo 13–16 Kaks Ruusua -ravintolassa. 

Ilmoittautumiset bit.ly/matkailutuotteet.

Työpajoissa kootaan yhteen Vanha Varkaus -alueen mestarit, jotka yhdessä luovat alueen tarinaa, yhteisöä ja matkailun palvelu- ja tuotepaketteja, jotka johdattavat maailman Vanhan Varkauden sydämeen.

Lisätietoja: projektipäällikkö Tiina Immonen, p. 044 491 5359
tiina.immonen@navitas.fi, navitas.fi/vanha-varkaus

Gaffer-Cafe kiilasi kärkiviisikkoon Parasta Palvelua -kilpailussa 

Pohjois-Savon palveluyrityksille suunnatun Parasta Palvelua -kilpailun tulokset julkistettiin 2. joulukuuta Kuopion alueen kauppakamarin syyskokouksessa. Varkautelainen Gaffer-Cafe kiilasi upeasti kärkiviisikkoon ja sai kunniamaininnan 90 yrityksen joukosta. 

Kahvilan iloinen ja rempseä palveluasenne on jo aikaisempina vuosina niittänyt poikkeuksellista mainetta kilpailussa: Vuoden 2019 kilpailussa yritys palkittiin kategoriassaan ykkössijalle ja viime vuonna se sai kunniamaininnan. Lisäksi yritys palkittiin Varkauden vuoden yrityksenä lokakuussa 2021.

Parasta palvelua on vuosittainen kilpailu, jonka tarkoituksena on nostaa palvelualan arvostusta ja houkuttelevuutta. Kahdeksatta kertaa järjestetyssä kilpailussa annettiin yli 4000 ääntä. Parasta palvelua -kilpailun järjestivät Kuopion alueen kauppakamari, Savon Sanomat, Kuopion kaupunki sekä Savonia-ammattikorkeakoulu. 


Lisää tapahtumia tapahtumakalenterissamme!
Kiitos mielenkiinnostasi ja yhteistyöstä.


Seuraava uutiskirjeemme ilmestyy tammikuussa.

#yhdessä #varkaudessa #rohkeasti© 2021 Navitas News
Navitas Kehitys Oy · Wredenkatu 8 · Varkaus FI-78250
 Sait tämän viestin koska sähköpostiosoitteesi on postituslistallamme.

Navitas Yrityspalvelut

Wredenkatu 2, Varkaus, 78201

Unsubscribe - Unsubscribe Preferences